Tokluk kan şekeri

  • Zeynel Hocam merhabalar, boyum 1.67, kilom 53 idi; 1 ayda 67'ye çıktı. Bir anda başlayan, gece-gündüz bitmek bilmeyen açlık durumumla daha fazla baş edemedim ve soluğu tahlil yapmakta aldım. İnsülinim 2.6 - 24.9 aralığından 13.1, açlık kan şekerim 74 - 106 aralığından 80, tokluk kan şekerim ise 68 çıktı. Düşük olmasına sanırım Hipoglisemi deniyor. Bu sonuçlar için (kilo alımımı engellemesi açısından) ilaç kullanmam gerekir mi? İlaç kullanmanıza gerek yok derseniz, ben bu açlığı bastıramıyorum, durduramıyorum... Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın esra hanım, bu kadar kısa sürede 14 kilo almanız olağan dışı birşey.ayrıntılı bir muayene ve ayrıntılı araştırmaya tutulmanız gerekiyorsadece bu ölçüm değerleri hipoglisemiyi göstermez.hipoglisemi diyebilmek için,semptomlar olması,o sırada ölçülen kan şekeri değerleri 50 mg/dl altında(kadınlarda dahada düşük)olmasıve şeker yükseltenmüda helerle durumun düzelmesi gerekir.hipogliseminin birçok nedeni var.öncelikle nedenin bulunması ve nedene yönelik tedavi yapılması gerekirsiz en kısada deneyimli bir endokrin kliniğine başvurun.saygılar .

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Şeker hastalığım var mı?

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastası mıyım?

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastası mıyım

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipoglisemi

    Hocam merhaba aclik kan şekerim 69cikti tokluk 118 hcb1a 5.5 degerler nasil hipoglisemi olabilirmi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bazi belirtiler

    Merhaba hocam. 1.5 senedir çarpıntı sorunum epey azaldı ama tam geçmedi. ara ara sabahlari çok açken göz kararmasi fenalik hissi oluşuyor ve ellerde uyusma şikayetlerim var. defalarca kardiyolojiye gittim bisey cikmadi psikolojik dendi. dışarı çıktığımda yururkende nabzim hemen hizlaniyor. değerleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker ilacı

    Merhaba hocam annannem glifix 15 mg kullanıyordu 5 gün önce kanına bastırdığında açlık şekeri 94 tokluk 162 çıktı. bugün tekrar bastırdığımızda açlık 89 tokluk 93 çıktı. bu sonuçlar iyi mi 5 gün önceyle tokluk şekeri neden bu kadar fazla çıkmış olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şah damari darliği,ek atim

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında .hocam,iki yıl önceki tomografide sol ica da %60 darlık sağ ica da %20 darlık çıkmıştı.hocam, bir ay önce karotis dolpler usg yaptırdık; intimal kalınlık artmış olup yer yer hafif düzensizlikler dikkkati çekmektedir.sağ cca bulbustan ica girimine uzanan girim düzeyi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damari darliğii̇ek atim

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında .hocam,iki yıl önceki tomografide sol ica da %60 darlık sağ ica da %20 darlık çıkmıştı.hocam, bir ay önce karotis dolpler usg yaptırdık; intimal kalınlık artmış olup yer yer hafif düzensizlikler dikkkati çekmektedir.sağ cca bulbustan ica girimine uzanan girim düzeyi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Açlık şeker

    Hocam merhaba açlık 102 çıktığı için dr açlık glukoz bozuk dedi gizli şeker olabilir hamur ve tatlıyı kes dedi.tek bir ölçüm yeterli mi sizce hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Değerlerim nasıl?

    Öncelikle merhaba kolestrol 222 hdl 44 mg ldp 150 mg yaş 25 hipertansiyon tanısı var ama panik ataktan dolayı paxera ve nortan kullanıyorum aclik 88 tokluk kan şekeri 86 sizce değerlerim nasıl doktor bey simdiden tesekkurler .

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahliller hakkında

    Merhaba hocam(yaş:25,erkek,alkol/sigara:yok),en son yaptırdığım kan tahlillerinde,akş : 107,hba1c:5.3 hemoglobin 16.4 (13.5-16.2),mpv 8.50 (8.6-12.3),pdw 8.90 (9-16) çıktı.daha önceki testlerde de bunlara benzer rakamlar çıkmakta(hba1c değeri 5.0-5.3 arasında çıkıyor genelde,ve tokluk kan şekeri no...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damari darliği,bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında 20 yıldır hipertansiyon tedavisi görüyor,prediyabet,yıllardır trigliserid yüksekliği,hdl düşüklüğü var.hocam,iki yıl önceki tomografi;sol ica proksimalde yaklaşık 6 mm'lik bir segment boyunca lümende en dar yerinde %60 alansal darlık oluşturan miks plak oluşumları i...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şah damarı darlığı,bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında 20 yıldır hipertansiyon tedavisi görüyor,prediyabet,yıllardır trigliserid yüksekliği,hdl düşüklüğü var.hocam,iki yıl önceki tomografi;sol ica proksimalde yaklaşık 6 mm'lik bir segment boyunca lümende en dar yerinde %60 alansal darlık oluşturan miks plak oluşumları i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damari darliği,bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler,babam 74 yaşında 20 yıldır hipertansiyon tedavisi görüyor,prediyabet,yıllardır trigliserid yüksekliği,hdl düşüklüğü var.hocam,iki yıl önceki tomografi;sol ica proksimalde yaklaşık 6 mm'lik bir segment boyunca lümende en dar yerinde %60 alansal darlık oluşturan miks plak oluşumları i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastaliği,karoti̇s arter darliği

    Hocam tekrar merhaba,babama karotis dolpler usg yaptırdık sonucu; intimal kalınlık artmış olup yer yer hafif düzensizlikler dikkkati çekmektedir.sağ cca bulbustan ica girimine uzanan girim düzeyinde en dar yerinde yaklaşık %30-40 dolaylarında stenoza neden olan hafif düzensiz sınırlı fibrokalsifik p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x