Titreme carpinti

  • Hocam merhaba carpinti ve titremem var şuana kadar anti TG değerleri biraz yüksekti 1 hafta önce T4 hafif düşmüş çarpıntı titremem sersemlik B12 150 idi 1 haftadır dil altı kullaniyorum halen gecmedi titreme neden kaynaklı olabilir

  • Doktor Cevabı:

    Ayla hanım titremenin birçok sebebi vardır tiroid bezi ile ilgili kısmını soruyorsanız kandaki st4 ve tsh değerlerinizi bilmem gerekir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam tekrar merhaba hemen yazıyorum tsh 1.566 referans değerleri 0.27-4.2 T3 3.42 1.8 4.6 T4 0.58. 0.61 1.12 B12 150 Hocam birde hdl kolestrolum109 30-90 referans değeri diğerleri normal şuan yazarkende titriyorum sebebi ne olabilirki çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin

  • Doktor Cevabı:

    Ayla hanım titremeniz tiroid bezinizden kaynaklanmıyor hormon değerleriniz normal, bu durumda sebebin araştırılması lazım, bu konuyla nöroloji̇ bölümü ilgilenir, bir nöroloji uzmanı ile görüşmenizi öneririm

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam nöroloji verdi bu tahlilleri şikayetlerini anlattim B12 düşük olmasından dolayı b 12 vitamini ve magnezyum tedavisi verildi B12 içiyorum 10 gün olucak nerdeyse halen var şikayetlerim magnezyum verdi doktor ama oksit formu başka form almak istediğim için araştırıyorum bana uygun hangisi olur hatta tavsiyeniz varsa onu uygulayım hocam size başka bir sorum var ben yanak iclerini isiriyorum ve gecengun güldugun zaman sol yanakta elmacıkk kemigin kası aşağıya inerken yavaş pıt diye indi sinir bozucu bişi bugünde sanki sağ yanağımdaki kasta bir ağırlık var gülmeye korkuyorum yanak asılı kalıyor gibi yavaşça düşüyor yanak iclerini isirmaktanmi olabilirmi hocam sağlıkla kalın

  • Doktor Cevabı:

    Size magnezi̇nc öneririm, günde bir 40 gün(bir kutu 40 tablet içeriyor) bir kutu yeterli olur. b12 solgar dilaltı tablet kullanıyorsunuz herhalde iki ay günde bir kullanın. yanak içlerinizi ısırmanızın sebebi diş bozukluğunuz olabilir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam merhaba b 12 ve dediğiniz magnezyumla titremelerim geçti çok şükür teşekkür ederim Size başka bir sorum var hakkınızı helal edin lütfen mide orta hatta zonk zonk bir ağrı giriyor çürük ağrısı gibi zonklayaci sanki kemik ağrısı sırtıma vuruyor tam karşı noktasına mide ağrısı midir kemik ağrısımi bu ağrı daha berbat diğer midemde taş gibi halleri arattırdı resmen regl döneminde böyle sıkıntılarım çıkıyordu mide sıkıntılarım artıyordu ama bu farklı birşey hocam onemlimidir (midemde eritamatöz pangastrik teşhis edildi) sağlıkla kalın hocam teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Gastrit bu şikayetinize sebep olur, ayrıca mide de bulunabilen özel bir mikrop da bu şikayetleri yapabilir. mikrobun adı helikobakter pyloridir. gastrit için ve bu mikrop için ilaç kullanmalısınız, bu durumu gastroenteroloji bölümü tedavi eder, yapılmadı ise mideye endoskopi yapmak ve biyopsi almak gerekir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam midemde şiddetli iltihap çıktı iki defa endoskopi çekildim ikincisi 3 ay önce h.bakteri 1 + sadece largopen ve bizmo kullanabildim çapraz antibiyotik kullanamadim alerjik yapım var kardeşimi minoset plus yüzünden acile zor yetstrdim korku olarak kaldı bende benimde panaljine alerjim var sabahları tahin kudret narı sarı kantaron yağı dönüşümlü kullandım midemdeki taş hissiyati 3 ay yaşadıktan sonra geçti şükür bu ara regl dönemi diyemi bilmiyorm zaten bu dönemde artıyor Hayatımda ilk defa öyle bir ağrı hissettim kemik ağrısı gibi değişikti birde benim regl döneminde sırt kemiklerim çok batıyor sanki kemikler birbirine giriyor gibi böyle hocam

  • Doktor Cevabı:

    Sizin şikayetlerinizi mesajla uzaktan çözebilmem mümkün değil, buradan bir ilaç önermek hiç doğru olmaz, bulunduğunuz yerde bir gastroenteroloji uzmanının takibine girmenizi öneririm

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kist, myom

    Hocam merhabalar, annem yaklaşık 1 yıldır sürekli mide bulantısı karin ağrısı oluyor 5 ay önce gittiğinde myom ve kist olduğu söylendi yine artınca tekrar gitti ve büyüdüğü söylendi aşağıdaki sonucu yorumlayabilir misiniz? tüm batın us i̇ncelemesinde: karaciğer grade 1 yağlıdır. karaciğe...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr değerlendirmesi

    Sayın hocam merhaba. toraks bilgisayarlı tomografi tetkikimde; i̇nceleme dahilinde üst abdominal organ ve oluşumların değerlendirilmesinde pankreas kuyruk bölümünde kalsifiye alan izlenmiştir. ( sekel değişiklik?). burada anlatılmak istenen nedir. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zeliha Arslan Ulukan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Toraks değerlendi̇rme

    Sayın hocam merhaba. toraks bilgisayarlı tomografi tetkikimde; i̇nceleme dahilinde üst abdominal organ ve oluşumların değerlendirilmesinde pankreas kuyruk bölümünde kalsifiye alan izlenmiştir. ( sekel değişiklik?). burada anlatılmak istenen nedir. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İbs hastası mıyım

    Hocam merhaba bende 2 aydır gaz problemi var. göbek deliği çevremde toplanan bir sertlik ve gaz. karnıma bastırınca gaz çıkışı oluyor ve gaz çıkışı ve tuvalet ihtiyacı ile karın ağrılarım hafifliyor. ben 15 gün önce doktora gittim bir dahiliye hekimine. beni elle muayene etti, karnımın sert ve şişki...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Yavuz Çapan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombositoz ve doğum kontrol

    Merhaba hocam, dalağım alındığı için trombositoz hastasıyım. plt 500 550 civarı çıkıyor. bu yüzden ecopirin 81 mg ve gün aşırı mide koruyucu kullanıyorum. ayrıca pankreatitim var ve pankreasım kist nedeniyle opere edildi. distal subtotal rezeksiyon yapıldı. şu anda yumurtaliklarimda kist var, bunun...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç inceleme gastroenteroloji

    Kabızlık için çekilen sonuç eklidir değerlendirmenizi rica ederim.üst-alt batin bt i̇ncelemesi̇nde: tekni̇k: i̇nceleme kontrastlı 1.25mm lik kesitler ile elde olunmuştur. hastaya 100cc iyotlu kontrast ajan enjeksiyonundan sonra görüntüler elde olunmuştur. üst batin bt bulgular: karaciğer normal boy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gaita gizli kan pozitif kan değeri

    Hocam merhabalar bir ay önce siyah dışkılama sonucu acile gitmiştim kan değerim epey bir düşük çıkmıştı ve gaita gizli kan da pozitif çıkmıştı. endoskopi oldum gastrit çıktı. doktorum siyah dışkı üst sindirim sisteminden dolayı olur dediği için ve yaşımdan dolayı kolonoskopi önermedi yaşımda bu arad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda yağ

    Aslında hep cıvık şekilde, püre kıvamında olurdu. bazen düzelirdi. hep ibs dediler. gerekli tüm tetkikleri de yaptırdım sanırım. ayda birk kez düzgün kıvamda oluyor. onlardan biri de buydu, bunda da bu şekilde yağ gördüm fazlaca. teşekkürler cevap için, bilgilendireceğim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler, benim bir sorum olacaktı, 17 yaşındayım ve erkeğim. bir kaç gün önce sol böbrekte tutucu, sol kasık ve bele doğru yayılmacı şekilde kendini gösteren ve yürüdükçe kendini daha çok hissettiren ağrılarımdsn dolayı, böbrek taşı ön tanısı ile usg +idrar tetkiki yapıldı. idrar tetkiki te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dışkıda yağ

    Merhaba. bugün sabah dışkımı yaptığımda suyun üzerinde yüzen yağ damlacıkları vardı. bir süredir gaviscon ve raneks kullanıyorum. yakın zaman içinde endoskopi ve kolonoskopi olmuştum. daha önce çölyak testleri vs bakılmıştı. bundan üç ay önce ultrasonda da birşey yoktu sizce önemsemeli miyim? karbon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda yağ

    Merhaba. bugün sabah dışkımı yaptığımda suyun üzerinde yüzen yağ damlacıkları vardı. bir süredir gaviscon ve raneks kullanıyorum. yakın zaman içinde endoskopi ve kolonoskopi olmuştum. daha önce çölyak testleri vs bakılmıştı. bundan üç ay önce ultrasonda da birşey yoktu sizce önemsemeli miyim? karbon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Sizle karın boşluğunda sıvı, böbrek küçüklüğü üzerine konuşmuştuk. yanlışlıkla soruyu sildim. sorularıma vermiş olduğunuz yanıtlardan dolayı teşekkür ederimtüm abdomi̇nal ultrasonografi̇:karaciğer normal büyüklük ve lokalizasyondadır parankim ekosu homojendir. portal venöz sistem ve hepatik venler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dışkıda siyahlık

    Hocam merhaba. ben bir süredir gaz şikayeti çekiyorum karnım çok sertleşiyor ve günlerce gaz çıkardıktan sonra karın ağrım hafifliyor. doktorda tüm batın ultrason, hemogram, bilirubin, karaciğer fonksiyonları, böbrek fonksiyonları testi ölçüldü sıkıntısız çıktı. gaitada lökosit ve eritrosite rastlan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda siyahlık

    Hocam merhaba. ben bir süredir gaz şikayeti çekiyorum karnım çok sertleşiyor ve günlerce gaz çıkardıktan sonra karın ağrım hafifliyor. doktorda tüm batın ultrason, hemogram, bilirubin, karaciğer fonksiyonları, böbrek fonksiyonları testi ölçüldü sıkıntısız çıktı. gaitada lökosit ve eritrosite rastlan...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İrritabl bağırsak sendromu

    Hocam merhaba. ben göbek deliği çevresinde gaz sancısı, arada midede ağrı ve yanma şikayeti ile doktora gittim. ağrılar bazen göğsü sıkıştırır cinste oluyordu. bir dahiliye hekimine göründüm. tam kan sayımı, ailede pankreas öyküsü olduğu için amilaz testi, demir tutulumlarına vs. ve tüm batın ultras...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x