Tirotoksikoz mu, hipertiroidi mi, paralel bulunan başka hastalık mı?

  • İyi günler. Ben 3-4 aydır halsizlik, yorgunluk, uykuyla geçmeyen dinlenememe, gündüz uyuklama, uykudan sık ve tedirgin uyanma, sıcak basması, soğuğa tahammülsüzlük, şeker düşmesi, bulanık görme, kulak çınlaması, hafıza sorunları, yeni şeyler öğrenememe, öğrendikleri unutma, hatırlamada zorluk, konsantre olamama, normal alışıgelmiş kalp ritmim 70lerde olduğu halde 80-90larda ve bazen 100ün üzerine çıkması, kas ağrıları, gündüz vakti karanlık görme, hayatı cam ardından gibi hissediyorum. Son zamanlarda şekerli besinleri yeme isteğim var. Sabah şekerimi ölçtüğümde bir kaç defa 72-74 falan çıkmıştı, dünse 50lerin üzerindeydi. Sanırım üşümem de bu yüzden, ama olmayabilie de. Gidip test yaptırdım başka bir yerde. Kan değerlerim içinde RDW-SD: 36.42 (37-54 aralığı); MCHC: 36.94 (32-37 aralığı). Diğer bazı sonuçlar da maksimum ve ya minimum sınırına çok yakın, fakat çok olduğundan hepsini yazmak istemedim. Bir de Ca total (kanda): 2.38 (2.15-2.5 aralığı); TSH: 2.68 (0.27-4.2 aralığı); Free T3: 3.8 (2-4.4 aralığı); Free T4: 1.97 (0.9- 1.7 aralığı). Hocam, yurtdışında yaşadığım ve doktora gidecek durumum pek olmadığı, işsiz olduğum için bu kadar detaylı yazmak istedim. Lütfen kusuruma bakmayın. Tam olarak şüphelenilmesi gerek ve yapılması gereken testler nelerdir acaba? Hipertiroidi miyim? O zaman neden t3 ve tsh noenal değerler arasında ve sürekli şükeeli besinler yeme isteği duyuyorum? Kistik sivilcelerim var alnım, yüzüm, göğsüm, omuz ve sırtımda. Vücut benlerimde bir kaç senedir artış var. Son aylarda kıllarımda çoğalma ve kalınlaşma seziyorum. Bunun yanısıra saçlarım bir kaç senedir,özellile son zamanlarda farklı bölgelerden dökülüyor durmadan. Testisleri elle muayene ediyorum, kist felan dokusu hissetmiyorum. Sadece ergenlikten beri bir tarafı sarkık, onunla ilgili olacağını düşünmüyorum. Usmde tiroit ölçüleri normal,sadece kan akışı hızlı, karaciğerde hafif yağlanma, böbrek taşı dışında bir şey çıkmadı bir kaç ay önce. Elektrokardiografim normal çıkmıştı.Saygılaırmla.

  • Doktor Cevabı:

    Sizdeki şikayetler toksin fazlalığins bağlı gibi duruyor. birçok mikrobesin eksikliği olabilir. ölçüm için gelemiyorsaniz bunun için hazırladığım paketler var. bunları da alabilirsiniz ama önerim sizi iyice hücre bazında değerlendirmek ve ona göre plan yapmaktır

    tarihinde cevapladı.
  • İyi günler, doktor bey. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Maalesef gelme gibi durumum yok. Yaptırmam gereken testleri yazmanızı rica edeceğim ve lütfen paketlerin ismini de belirtin lütfen. Bulunduğum bölgede varsa ya da internet üzerinden temin etmeye çalışacağım. Yaptırmam gereken tetkikleri de ayrıca belirtirseniz çok sevinirim. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

  • Azerbaycan


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Reaktif hipoglisemi teşhisi doğru mu?

    Çok sağ olun cevabınız için hocam.size göre neyim var bu değerler ne söylüyor sizce?saygılar.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif hipoglisemi psikiyatrik sorunlardan ortaya çıkabilr mi?

    Hocam merhabalar.bende çok uzun zamandır anksiyete var son 4-5 aydır çok kötüyüm.uyku düzenim nerdeyse yok.gece 01:30 gibi yatıp sabahları istemediğim kadar erken saatlerde 07:00 gibi yüksek nabızla uyanıyrum.stres çok çok fazla hocam ama epey sağlıklı besleniyorum günde 30 40 dakika yürüyorum.buna...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif hipoglisemi teşhisi doğru mu?

    Selamlar hocam.ben 26 yaşında 180 cm bounda 71 kiloda bir erkeğim. 1 haftadır yemekten sonra halsizlik ve sık sık acıkma sorunu yaşıyorum.yemekten sonra midem bulanıyor.özellikle kahvaltıdan sonra.doktora gidildi ve tahlil yapıldı.doktor reaktif hipoglisemi olmuşsun bununla yaşamak zorundasın dedi.b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipoglisemi

    Merhaba hocam. ben 26 yaşında bir bayanım .karbonhidratlı şeyler yedikten 3 4 saat sonra çarpıntı el ayak titremesi ve baş dönmesi yaşıyorum ve çok sık acıkıyorum.annemin dayı ve teyzelerinde şeker hastalığı var bu yüzden kan testi yaptırdım. açlık kan şekerim 62 , insülin değeri (açlık)15 , hdl kol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker düşmesi

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam doktora gittim ve kan testi yapıldı dikkatimi çeken sadece insülin değeriydi aç karnına 15 çıkmıştı labaratuvar için normal aralıkta ama sizce de normal mi bu değer ? hba1c değeri 5.00 çıktı. hdl kolestrol değeri ise 46 şeklindeydi.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Matofin xr 500 mg

    Hocam merhaba, yaklaşık 1.5 aydır sabah akşam matofin xr 500 mg kullanıyorum. açlık şekerim 106 idi. kullanmaya ilk başladığım sıralarda soğuk terleme, mide bulantısı sorunum vardı. zamanla geçti, hafif mide bulantısı kaldı. fakat şimdi yaklaşık 5 gündür aşırı ve soğuk terleme, titreme, beden koordi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şeker düşmesi

    Merhaba hocam. ben 26 yaşında bir bayanım .bende çok sık olmasada karbonhidratlı şeyler yedikten 3 4 saat sonra çarpıntı baş dönmesi el titremesi oluyor sonra bacaklarımda titredi kalkıp yürüyemedim kan testlerimde açlık kan şekerim hep normal çıkıyordu ama bu belirtilerden sonra şüphelendim. anne t...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Teşekkür ederim sayın hocam 2 yıl evvel ve 3 haftalık bı kullanım yapmaz diyorsunuz değilmi. ağrımayan sağ yanim sanki ağrımaya başladı biraz evham yaptım saygılar hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Hocam merhaba 2 yıl evvel kilo vermek amaçlı 3 hafta saxenda iğne kullandım. şimdi bı yazı okudum pankreasa zarar verdiği kanser riski olduğunu okudum sadece 3 hafta kullandım 2 yıl evvel böyle bı risk varmı sayin hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipoglisemi olabilir mi?

    Merhaba hocam.annem 77 yaşında.seker hastasi degil.son zamanlarda tesadüfen baktığımız kan şekeri çok düşük cikabiliyor.tokken 50 ve 28 i gördük.ustelik belirti vermiyor ve ardından tatlı verdiğimizde hizla yukseliyor.insulin5,43 çıktı.ultrasona girdi kist tümör yokmuş.kan değerleri iyi.karaciger iy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastası miyim?

    Merhabalar ben 31 yaşındayim son zamanlarda yemekten sonra 1-2 saat sonra elim ayağım titriyor babamdan da biliyorum şeker için doktora gittim açlık şekerim 83 2 saat sonraki tokluk şekerim 80 çıktı. i̇nsülin direnci 10.82 çıktı doktor bı şeyin yok dedi ama ben kendimi iyi hissetmiyorum birden fazla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet mellustus

    Sayin degerli hocam benim sag ust ayagimda sisme oluyir diabet 2 hastasiyim tek sag ust ayagimda yani parmaklarim oldugunu ustte parmaklarda yok acaba ne olabilir tek tarafli sisme bobrek yetmezliginde yoksa hocam damarsal bir sorun olabilirmi ne yapmam gerekli beni bilgilendirirsrniz sevinirim sayg...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gaita gizli kan pozitif kan değeri

    Hocam merhabalar bir ay önce siyah dışkılama sonucu acile gitmiştim kan değerim epey bir düşük çıkmıştı ve gaita gizli kan da pozitif çıkmıştı. endoskopi oldum gastrit çıktı. doktorum siyah dışkı üst sindirim sisteminden dolayı olur dediği için ve yaşımdan dolayı kolonoskopi önermedi yaşımda bu arad...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magnezyum takviyesi

    Merhaba hocam kendimi iyi hissetmemem üzerine seker degerlerime bakildi aclik şekerim 95 aclik insulin 11 tokluk 2saatlik 78 3saatlik 90 çıktı hbca1 5.2 36 yasinda bel çevremde 84 ince zayif bir yapım var hipoglisemi mevcutmu bende neyapmam gerek magnezyum 1.7 d vitamini 33 bunlar için takviyeye ger...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x