Tiroit tahlilleri

  • Slm hocam Serbest T3 1.74 Serbest T4 0.16 TSH 47.600 Femitin 31 25Hidroksivid D 14.12 Glukoz 109 Kan üre ozotu 21.96 Kratimin 1.09 Kolastorul 301 Triglisend 112 HDL 72 LDL 206 Sonuçları neden yüksek neler yememeliyin yada nelerden kacinmaliyi

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, diğer tetkiklerinizi de beraber görmemiz daha sağlıklı karar verdirir,lakin tiroid için ve kolesterol için ilaç kullanmanız ve sebze ağırlıklı gıda tüketiminiz uygun olur

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boyun nodül

    Merhaba,benim çene altında ve yanaklarımın içinde 2 yıldır geçmeyen fasulyeden biraz daha büyük,ağrısız bezeler var.önemli birşey değildir diye doktora gözükmedim.enfeksiyon mevcut değil vücudumda,son zamanlarda bacaklarımda gereksiz ağrılar başladı,sizce bir doktora gözükmeli miyim?şimdiden teşekkü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erkan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid degerleri

    Sayın hocam iyi günler kan değerlerim de şöyle: tsh 4.06 t4:1.19 t3: 3.20 tg 6.4 anti tpo:21.2 değerlerim normal mdiir hocam ayrıca ultrason değerlerim de hayat normal cıktı hasimato troidi şüphesi var midir bunlara göre teşekkürler..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guatr hastalığı

    Hocam meraba babam guatr hastasıda doktorlar amelyat olman gerekiyor diyor guatr'ı ses tellerine yakınmış ve yumurta büyüklüğündeymiş amelyat olmadan bi çözümü bulunmazmı napmamız lazım

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ofluoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun nodül

    Merhaba, benim çene altında ve yanaklarımın içinde 2 senedir geçmeyen fasulyeden daha büyük,ağrısız nodüller mevcut.son zamanlarda da bacaklarımda ağrılar var.yaşım daha genç olduğu için lenf bezinden kaynaklıdır diye nitelendirdim sizce doktora görünmem gerekli midir? şimdiden çok teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bülent Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun nodülü

    Merhaba, benim çene altında ve yanaklarımın içinde 2 senedir geçmeyen fasulyeden daha büyük nodüller mevcut.2 sene içinde kaç kere antibiyotik de kullandım fakat küçülme olmadı.son zamanlarda da bacaklarımda ağrılar mevcut yaşım daha genç olduğu için lenf bezinden kaynaklıdır diye nitelendirdim sizc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miksekoik izovaskuler solid nodul

    Hocam 24 yasında bayanım.dün boyun usg çekildi. sonuç: troid bezi boyutlari tabiidir. troid bezi parankim ekojenitesi granülerdir. sol lob inferior kesimde 10x7 mm boyutunda miksekoik izovasküler solid nodül mevcuttur. ayrica en buyugu sağ lobda 6x3 mm boyutunda dağinik yerleşimli kistik nodüller me...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mikseokik izovasküler solid nodül

    Hocam kan tahlinin sonuçlarını yazıyorum sonuç: hemogram normal çiki crp: 8,4 (deger araligi 0-5). tsh :1,79 (deger araligi 0,27-4,2) .serbest t3: 3,29 (deger araligi 2-4,4) .serbest t4 : 1,42 (deger aral.0,93-1,7) serbest t4 14,2(deger araligi 9,3-17)hocam bu sonuca göre ne yapilmali kanser olma ih...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikseokik izovasküler solid nodül

    Hocam 24 yasında bayanım.bugün boyun usg çekildi. sonuç: troid bezi boyutlari tabiidir. troid bezi parankim ekojenitesi granülerdir. sol lob inferior kesimde 10x7 mm boyutunda miksekoik izovasküler solid nodül mevcuttur. ayrica en buyugu sağ lobda 6x3 mm boyutunda dağinik yerleşimli kistik nodüller...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikseokik izovasküler solid nodül

    Hocam 24 yasında bayanım.bugün boyun usg çekildi. sonuç: troid bezi boyutlari tabiidir. troid bezi parankim ekojenitesi granülerdir. sol lob inferior kesimde 10x7 mm boyutunda miksekoik izovasküler solid nodül mevcuttur. ayrica en buyugu sağ lobda 6x3 mm boyutunda dağinik yerleşimli kistik nodüller...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid usg

    Merhabalar doktor bey troid usg sonuçlarım şöyle tiroid falandı sağ lob 17x33 mm sol lob 15,5x13,5 mm olarak ölçülmüştür. istmus kalınlığı 2 mm dır. tiroid falandı alt pol sınırı kurulun superiorunda izlenmektedir. tiroid falandı paranormal eklentisi homojen ve normal görünüyor. gland çevresinde p...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrason

    Tiroit ultrasonunda tiroit parankimi hafif heterojen görünümdedir.her iki lopta paranormal vaskularite orta derecede artmıştır yaziyor tag 1.5 st4 1.01 anti tpo6.4 anti troglobulin 10 bunlar ne anlama gelir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mastit tedavisi ve teşhisi

    Hocam merhaba bilgilendirmenize ihtiyacim var.6 ay önce ultrason sonucu sol memede brads 5 teshisi kondu akabinde mamografi mr ve tru cat ile biyopsi yapildi. inflamatuar iltihab denildi 3 ay surec sonrasi 6 ay sonra tekrar kontrol icin cagrildim trucat biyopsi sonrasi 30 gun sonra memede kizatiklik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • T3 neden üst sinirlarda?

    Hocam benim tahlil sonuçlarima göre hastaliğim nedir? tsh 5.8 t4 050 t3 3.5 4.5 arasi geliyor sorum şu tsh yüksek t4 düşük ama t3 neden üst sinrlarda geliyor? eutrokx 50mg kullanmaya başladim doktora gitme sebebim çok aşiri el ayak terlemesi idi araliklarlarla tahlil yaptirdim hapi devam eder...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda nodül

    Merhaba hocam.annem 50 yaşında. tiroid usg incelemesinde; sağ lob ap çağı 14 mm sol lob ap çapı 22 mm'dir. sağ lob inferiorda izoekoik içerisinde ve kenarında kabakalsifikasyon izlenen 16x12 mm boyutunda solid nodül mevcuttur. sol lob posteriorda izoekoik 40x15 mm boyutunda solid nodül mevcuttur. su...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fikret Düşünceli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Iyi günler hocam. 31 yaşında erkek hasta tsh 0,21 (0,57-5,60) ft3 3,35 (2,3-4,2) ft4 1,22 (0,88-1,72 usg troid bezi boyutları doğaldır. gland eko yapısı homojen ve doğaldır. sol lob infeiorda 5mm çaplı bir adet kistik dejenere bir adet izoekoik solid nodul izlenmiştir. hocam yukarıdaki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x