Tiroit bezi

  • Iyigünler ben 36 yaşındayım troid gland boyutlarim 41×21×19 isthmus 4mm sol lob 41×20×22 mm olup boyutları artmıştır Diffüz hiperplazi izlendi yazıyor ultrosunumda bana yardımcı olursanız sevinirim iyi calismalar

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    Tiroid hormonlarınız kanda normal seviyede ise bu duruma basit guatr adı verilir ve bir zararı yoktur. tiroid testlerinizi de yaptırırsanız iyi olur


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Enfeksiyon

    Degerli hocam ozel bir hastanede tahlil yaptirdim kafamda kalan hemsire tahlil yaparken igneyi degistirdimi degistirmedimi boyle bir hata yapabilirmi tedirgin olup 15 .gunde hiv1_2 antikor hiv-1 p24 antijen 0.333 negatif tekrardan 24 gundede hiv1_2 antikor 0.356 negatif ama bendeki sorun bogazda yu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Zeynel Abidin Öztürk

    Prof. Dr. Zeynel Abidin Öztürk

    Geçmiş olsun, şikayetleriniz gastroözefagial reflü hastalığına bağlı olabileceği gibi sizde var olan tiroid ve safra yollarına ait patolojilerin bir yansıması olabilir. iç hastalıkları uzmanına gitmemiz sizin için faydalı olacaktır. iyi günler.

  • Polikistik over

    Hocam merhabalar 24 yaşındayım ,hashimato troiditi hastasıyım, 50 mg levitron kullanıyorum, adetlerim genel olarak düzenli 30 33 günde bir oluyorum 3 gün sürüyor. lakin kanamayı miktarını az olarak düşündüğüm için polikistik over şüphesiyle doktora başvurdum. adet olalı 2.5 gün olmuştu ve hormon tes...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Tiroid testinizde de diğer hormon testlerinizde de anormallik var. özellikle yumurtalıkla ilgili hormonlar yaşınıza göre uyumsuz çıkmış. tekrarlanması lazım. yumurtalık rezervinizin değerlendirilmesi lazım. infertilite ile ilgilenen bir uzmana ve endokrin bölümüne muayene olun.

  • Enfeksiyon lenf nodu

    Hocam merhabalar 24 yaşında erkeğim. tiroid hastasıyım ve 6 ay önce tiroid kontrollerime bakıldığında boyun lenf nodu büyüklüğü görüldü.. reaktif lenf nodu büyklüğü 14x6 civarıydı ve doktorum 2 ay sonra tekrar gel bakıcaz dedi ve yeniden usg çekildiğinde reaktif lenf nodu 18x5 doktorum izinli olduğu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kenan Karademir

    Prof. Dr. Kenan Karademir

    Sedat bey boyun lenf adenopatiden bahsetmişsiniz fakat bu bilgiyle sşize yardımcı olmak zor. yalnız bu bahsettiğiniz hastalıklaral pek alakası olmayabilir ancak özel durumlarda olur. size tavsiyem derhal bir enfeksiyon hastalıkları veya dahiliye uzmanı ile görüşün geçmiş olsun



  • Haşimato beyni etkilermi

    Hocam.merhabalar benim eşim 35 yaşında erkek 2016 yılında hasimato teşhisi kondu ama ciddiye alıp ilaçlarını vs düzenli.kullanmadi akabinde bu yıl nisan ayında sağ gözünde bulaniklik şikayeti ile göz dr gittik doktorumuz tetkikler sonucunda bizi noroloji dr gönder di noroloji drmuz yaptığı tetkikler...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Handan Selek

    Uzm. Dr. Handan Selek

    Merhaba. ms ve hashimato otoimmun kökenli hastalıklar. vücudun karışmış bağışıklık yanıtı ile ilgili. eşinize tiroid takibi elbette gerekli, ama nörolojik açıdan da takip tedavi edilmeli. dilerseniz ofis numaramızdan randevu alabilirsiniz. geçmiş olsun...

  • Boğazda tıkanma

    İyi günler,hocam bana reflü hastaligi teşhisi konuldu.lakin bogazimda yutma zorluğu yutkunamama hissi ve boğulma hisi olusyo bogazimda hirilti olyo sebebi ne olabilir?bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Zeynel Abidin Öztürk

    Prof. Dr. Zeynel Abidin Öztürk

    Geçmiş olsun. reflü hastalığına bağlı boğazda tahriş şikayeti olabileceği gibi tiroid bezinin büyümesi ya da üst solunum yolu enfeksiyonu da şikayetlerinize yol açabilir.

  • Bebekte tsh

    Hocam merhaba. 6 aylık bebeğimin t4 1,34 (0,48-2.34) tsh 6,55 (0,62-8,05) değerlendirir misiniz. takip gerektirir mi. endişe edelim mi? ben hipotiroid hastasıyım.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Şu anda bir sıkıntı yok ancak tsh da hafif bir yükseklik var. ! ay sonra kontrolu uygun olur.



  • Haşimato ve polikistik over

    Merhabalar hocam. 2 senelik evliyim çocuk istiyoruz polistik over hastasıyım çocuk isteme sonucu kadın hastalıklarına gittim yapılan tahliller sonucu anti tpo yüksekliğinden dolayı endokrine yönlendirildim haşimato tiroidi çıktı ve biyopsi sonucunda şüpheli nodüllerim çıktı ameliyat olup tiroit bezi...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ferit Taneri

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    Hayır kurtulmazsın. ayrı takip ve tedavisi gerekir

  • Kalp çarpıntısı

    Hocam bugün yaptırdım hemogram norman tiroid hormonlarından serbest t3 4,99(2,27-4,48)biraz fazla çıktı tsh ve t4 normal

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Tsh normal olduğu için bir şey yapmaya gerek yok. 3 ay sonra tekrar, ft4, tsh, anti-tpo bakılması iyi olur. sağlık dileklerimle.

  • Hamilelikte tsh düşüklüğü

    Hocam merhaba 12 haftalık hamileyim... tsh:0.041 t3: 3.61 t4:0.84 çıktı tsh değerinin çok düşük olması sakıncalı mı?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Eralp Başer

    Doç. Dr. Eralp Başer

    Merhabalar, özellikle erken gebelik haftalarında gebelik hormonunun etkisiyle tsh düşüklüğü ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. t3 ve t4 seviyeleriniz normal sınırlarda ise gebelik açısından bir olumsuzluk yaratmayacaktır. eğer daha önce bir tiroid hastalığınız olup olmadığından emin değilseniz bir end... Cevabı gör



  • Kızımın gelişimi

    Hocam merhaba kızım alya 5,5 yaşında bugün biraz soğuk algınlığı olduğu için doktora götürdüm kan değerlerinede baktı doktor serbest t3 değeri 4,24 pg/ml çıktı serbest t4 değeri 1,06 normal sınırda ve tsh 1.168 normal sınırda çıktı serbest t3 biraz yüksek ayrıca alkalen fosfataz değeri 173 çıktı bid...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    Soğuk alğınlığı için tiroidlere baktırmak büyük hata,enfeksiyonlar esnasında değerler böyle çıkabilir,1 ay sonra sağlıklı bir zamanında yeniden baktırın

  • Ketojenik diyet

    Merhaba merve hanım. ketojenik beslenmeyi herhangi bir hastalığı olmayan danışanlarınıza tavsiye ediyor musunuz? bir de ilk randevu öncesi yaptırılması gereken tahlil vs var mı?

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Merve Demirbilek

    Dyt. Merve Demirbilek

    Merhabalar ayşen hanım 😊 epilepsi gibi nörolojik hastalıklardaki kullanımı hariç ketojenik diyet çok tavsiye ettiğim bir diyet türü değil. beslenme düzeni her şeyden önce sürdürürlebilir olmalı ketojenik diyeti uygulayaması çok zor, hastalıkların tedavi sürecinde bile uygularken zor olan bir diyet... Cevabı gör

  • Parathormonu yüksekliği hk.

    Hocam merhaba, yaşım 59 paratiroid hormonu(pth) 99,5 yüksek değer d vitamini 33 diğer yazmadığım kan değerleri hepsi normal.kalsiyum(ca)9,9 fosfor(p)3,4 magnezyum(mg)1,86 kışın pth.normal değerlerde iken d.vitaminim hep düşük çıkar 10-12 arası iken doktor pth.normal olduğu için kışın vitamin deste...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba metin bey, pth yüksekliği sadece d vitamini düşük olduğu zaman olmaz. primer hiperparatroidi diye bir hastalık var. paratiroid bezinin fazla çalışmasına bağlı olarak, içinde hormon salgılayan adenom denilen bir yapıya bağlı pth yüksek olabilir. genelde bu durumda kalsiyum da yükselir faka... Cevabı gör



  • Titremeeee

    Hocam merhabalar iyi günler benim bazenleri çay bardağını tutarken elim titriyor heyecanlandığım zaman çok daha fazla titriyor bunu sebebi ne olabilir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Fehim Arman

    Prof. Dr. Fehim Arman

    Tiroid hormonları fazla olursa olabilir ya da iyi huylu el titremesi yani "esansiyel tremor " olabilir. ileri yaşlarda görülen parkinson hastalığında ise hareketsizken titreme görülür ama aynı zamanda hareketlerde yavaşlama ve küçük adımlarla yürüme de vardır.

  • Yenıdoğanda tsh yukseklıgı

    Hocam iyi aksamlar ,bir sorum olcakti .oglum 9 yasinda ve kan sonucunda tsh 5.64 cikti.cok yuksek bi deger mi acaba.nasil bir yol izlemeliyiz.tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Hayır çok yüksek bir değer değil ama st4 değeri de önemli

  • Tiroid bezi mi

    Merhaba hocam 7 aylık kızımızın doktoru mehmet aksoy sizin görmenizi size gitmemizi söyledi tahlil sonuçu tsh 5,7389 serbest t4 0’87 üniversiteden randevu almaya çalışıyoruz ama her seferinde uygun tarih bulunamadı diyor. gidip sorduk izinli olduğunuzu söylediler ve internetten veya arayarak randevu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    Geçmiş olsun! 19 ağustos da direkt gelebilirsiniz.





.
x