Tiroit ameliyatı ve paratiroit

  • Sayın Hocam merhaba... Ben 1 hafta önce total tiroidektomi ameliyatı oldum. Patoloji raporuma göre sanırım paratiroitlerimden bir tanesi çıkarılmış. Raporda yazan ifade şudur; 1 adet paratiroid glandı (sol loba bitişik). Buna göre paratiroidim çıkarılmış mı ve çıkarılmış ise bana bir zararı var mı ve yaşamımı olumsuz yönde etkiler mi? Yapmam gereken nedir? Şimdiden teşekkürler.Saygılar...

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, sizin patoloji raporunu değerlendirmeniz zor, cerrah bazı yapıları korurken bir paratroidi çıkarabilir, bunun fazla bir önemi olmaz, bazan da çıkardığını tekrar vücuda yerleştirir, ancak bunlar işin bütünlüğü içersinde değerlendirilmeli, tek tek ele alınıp değerlendirme yapılırsa doğru sonuçlar elde edilemez. siz iyi iseniz en uygun sonuç alınmış demektir. sağlıkla..

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kaşıntı nefes darlığı

    Mrb hocam çay kahve kola salam sosis domates çikolata bulgur makarna süt yoğurt kefir gibi yiyecekleri tükettikten sonra baş ağrısı mide bulantısı baş ağrısı kaşıntı kızarıklık kalp çarpıntısı nefes darligi eklem ağrıları oluyor alerji doktoruna gittim bunlar gıda alerjisi de olmuyor dedi zaten anti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiperkalsemi

    Merhaba hocam, oğlum 20 yaşında yaklaşık 3 yıldır belirli aralıklarla kan tahlili yaptırıyoruz ve tahlillerde kalsiyum 11 seviyelerinde paratiroid hormonu 8 ve daha alt seviyelerde çıkmaktadır çok şükür herhangi bir şikayeti yok ama yine de bu durum bizi rahatsız etmektedir. bu durumda ne yapmamız...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan degerleri hakkinda

    Sayın hocam merhaba anneannem 65 yaşında 2 ayda bir 2 gün süren ateş titreme halsizlik işhahsızlık mide bulantısı durumları yaşıyor. akabinde dahiliyeye başvurduk. hemogram yapıldı normal sınırlardaydı değerler kalsiyum 11 çıkmış.. paratiroid hormonuna bakildi oda yuksek ultrasonla teyid edildi para...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Paratiroid

    Teşekkür ederim hocam hala dicle üniversitesi hastanesi'nde misiniz peki ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid

    Kolay gelsin iyi günler hocam benim annemin de paratiroid var ve araştırma hastanesi'nde bulunan doktoru fakültede ameliyat olmasını söylüyor kalsiyum değerleri 10 ile 12 arasında seyrediliyor. siz ne onerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pth yüksekliği

    Merhaba sayın hocam. 43 yasindayim. yorumlarınız değerli, size bir konu danışmak isterim.. pth:128. çekilen boyun usg:sağda inferior paratiroid lojunda paratrakeal alanda 7,6×4,6 mm boyutlu düzgün sınırlı oval şekilli hipoekoik solid lezyon izlenmiş olup paratiroid lezyonu açısından anlamlı olarak d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yükswk pth

    Hocam merhaba. annem altmıs yasında. yapılan kan tahlilinde d vitamini onüç pth doksansekiz çıktı. bir ay günde on damladan bi şişe d3 total bi şişe coledan kullandı fakat parathormonda bi düşme saptanmadı hatta yuzona yükseldi yapılan paratiroid usg da temiz geldi. sizce düşmemesinin yüksek kalması...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pth yuksekligi

    Hocam merhaba. annem altmıs yasında. yapılan kan tahlilinde d vitamini onüç pth doksansekiz çıktı. bir ay günde on damladan bi şişe d3 total bi şişe coledan kullandı fakat parathormonda bi düşme saptanmadı yapılan paratiroid usg da temiz geldi. sizce düşmemesinin yüksek kalmasının sebebi ne olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pth yüksekligi

    Hocam merhaba. annem altmıs yasında. yapılan kan tahlilinde d vitamini onüç pth doksansekiz çıktı. bir ay günde on damladan bi şişe d3 total bi şişe coledan kullandı fakat parathormonda bi düşme saptanmadı yapılan paratiroid usg da temiz geldi. sizce düşmemesinin yüksek olmasının sebebi ne olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato solid nodül

    Merhaba hocam , 4 yıldır haşimato hastasıyım . yeni doğum yaptım .gebelikte kan değerlerime göre ilaç dozum yükseltilmişti . doğumdan 1 ay sonra tekrar kan verdim . şuanki kan sonuçlarım şu şekilde ; tsh : 0.08 t4 : 1.88 .. torit usg sonucu : sağ tiroid lobu 12*12*22 sol tiroid lobu 10*10*27 ishmus...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai Pekkafalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato hipoekoik solid nodül

    Merhaba hocam , 4 yıldır haşimato hastasıyım . yeni doğum yaptım .gebelikte kan değerlerime göre ilaç dozum yükseltilmişti . doğumdan 1 ay sonra tekrar kan verdim . şuanki kan sonuçlarım şu şekilde ; tsh : 0.08 t4 : 1.88 .. torit usg sonucu : sağ tiroid lobu 12*12*22 sol tiroid lobu 10*10*27 ishmus...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burçak Gümüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parathormon yüksekliği

    Merhabalar tuğbay bey; eşimin 17.06.2021 tarihindeki kan tahlillerinde kalsi̇yum değeri 11.2 h,parathormon ,i̇nfakt değeri 229.5 h çıkmıştır.bu sonuçlar üzerine endokrinoloji doktorumuz ultrason ile tiroidlere bakıp parathormonu görememiştir.bunu üzereine 22.06.2021 tarihli si̇nti̇grafi̇ raporunda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Parathormon yüksekliği fosfor düşüklüğü

    Hocam ben baş ağrısı çarpıntı ile birlikte el ayak ve yüzümün tamamen karıncalanıp kasılması bilincimin kapanmadan yarı baygınlık şikayeti ile ambulans ile hastaneye gittim ve beyin mr tomografi kardiyoloji herseye bakıldı aynı gün alınan kan tahlillerimde pth 115.1 fosfor 0.65 kalsiyum 9.5 çıktı ay...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs büyümesi

    Hocam merhaba benim sol göğsüm birden bire diğerine göre daha büyükleşti şişti yani bakınva çok net anlaşılıyo ve göğüs ucumda acıyo ağrıyo acaba neden olmuş olabilir. affınıza sığınarak söylüyorum eşimle bi kaç hafta önce ters ilişkide bulunduk acaba iltihap ya da enfeksiyon olduysa bu yüzden olmuş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 25-hidroksi d vitamii

    25-hi̇droksi̇ vi̇tami̇n d 5.96 ng/ml l(30 - 100) kolesterol 207 mg/dl h(20 - 200) crp, nefelometri̇k 8.5 mg/l h(0 - 5) ldl kolesterol 133 mg/dl h(60 - 130) hocam aşırı yorgunluk gçözlerimi dahi açamama sikayetleri için vermiş olduğum kan tahlil sonucunda yukarıdaki sonuçlar norma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x