Tiroidde kanlanma ve nodül

  • Hocam merhaba.tiroidde kanlanma artışı neden olur? Aİlemde tiroid kanseri ve diğer tiroid hastalıkları mevcut. Benim de tiroid bölgemde kanlanma artışı ve kabalaşma var ve 3 ay önceki ultrasona göre (yani daha öncesinde yoktu ama kanlanması vardı yine) 2 mm kistik nodül eklenmiş.en büyüğü 21*3 mm olmak üzere reaktif lenf bezlerim de var. Tsh t3 t4 değerlerim normal.gittiğim kbb ve Hematoloji doktoru kanlanmanın önemli olduğunu vurguladı ama neden olduğunu söylemedi kafama takıldı. Bu neyi işaret eder? Bu arada şikayetlerim ses çatallaşması,kilo alma,üşüme,saçlarımda dökülme tırnaklarımda kolay kırılma.aydınlatırsanız çok sevinirim. Sevgiler saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın tiramisu yukoma, acil şifalar diliyorum. tanımlanan us bulguları otoimmun tiroid hastalığı (hashimoto tiroiditi'ni) destekler özellikte. kistik nodülün malignite (kanser) riskinin sıfıra yakın olması nedeniyle endişe edecek bir durum yok. otoimmun tiroid hastalığında tiroid parankiminin kanlanması artar, tanıyı desteklemek için anti-tg ve anti-tpo düzeylerinizi de görmek gerekir. ft3,ft4 ve tsh düzeylerinizin normal bulunduğunu söylüyorsunuz. bu rahatsızlık zamanla tiroid bezinin çalışmasını azaltabildiğinden periyodik kontrol gerekir. kontrollerinizi endokrinoloji ve/veya nükleer tıp uzmanıyla görüşerek yaptırınız. selamlar. dr.kamil kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.
  • Değerli hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim . İyi çalışmalar .

  • Doktor Cevabı:

    Selamlar, sağlık dolu günler dileğiyle. dr kamil kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

İzmir Nükleer Tıp Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Troid nodulu sintigrafi

    Troid sintigrafisi troid bezi normal anatomik lokalizasyondadir.sag lob boyutlari artmistir.sag lob alt zonda hiperaktif karakterde nodul izlenmistir.bezin diger kisimlari kismen suprese gorunumunde olup aktivite dagilimi homojendir.nodule ait aktivite tutulum farklilik alani izlenmemistir.daha onc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte sintigrafi çekimi ve prednol kullanımı

    Acil acil lütfen hocam merhaba ben 37 yaşımdayım. 5 aydır subakut triodit sebebiyle prednol 32mg başlayarak şuan 4mg olarak devam etmekteyim.ayrıca tedavim süreci içerisinde yakın tarihte ilaçlı signogtafisi çektirdim. 13\01\2021 tarihinde bu tarihten bir hafta sonra tesadüfen hamile olduğumu öğren...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi nodülü

    Hocam kolay gelsin son yaptirdigim kan tahlilinde t3 3.31 t4 1.32 tsh ise 0.19 çıktı ne yapmam lazım hocam teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasyon

    Merhaba hocam ultrasyon sonucumu triod gland boyutları saglob 25mm sollob 22mm isthmus 12mm boyutlarında ölçülmüştür. her iki lobda istmusta parankimi tamamı yakın dolduran en belirgin yerde sağ lob isthmus bileşke düzeyinde 28×20mm olarak ölçülen iç-içe geçmiş konglomere görünümlü izoekojen heteroj...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sintigrafisi

    Hocam hayırlı günler, bende yıllardır guatr rahatsızlığı vardı.senelerdir ilaç kullanmıyorum.şimdi yine aynı belirtileri yaşıyorum fakat bende kan tahlili sonuçları normal çıkmasına rağmen hep tiroid sintigrafisinde sonuç alabiliyoruz.size muayeneye gelmek istiyorum acaba gerekli görürseniz sinti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • I-131 tarama

    Merhaba, 75 mci rai sonrası 9. ayda i-131 5 mci tüm vücut kontrol tarama ve 10 mikrocurie ile tiroid sintigrafisi yapıldı.kontrol taramasından sonra 3-6 ay gebelik önerilmediği belirtildi. 1.5 ay sonrasında oluşan gebelik sonlandırılmalı mıdır? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit sintigrafisi

    Teşekkürler cevabınız için rengin hanım. tiroit sintigrafisi için ananeme bir ilaç vermişler 15 dakika kadar beklettikten sonra çekimi yapmışlar. atom tedavisi gibi birşey söylememişler. o farklı birşey herhalde değil mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sintigrafi çekimi

    Merhaba benim 4 aylık bir bebeğim var. ben çalıştığım için annem ve ananemle beraber oluyor genelde. ananem yaklaşık 3 ay önce yani bebeğim 1 aylıkken tiroit sintigrafisi çektirmişti.çekimden yaklaşık 20 saat sonra bebeğimle aynı ortama geldi kucağına aldı hatta mamasını yedirdi. kendisinde sonda ta...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller microkarsinom tall cell varyant

    Iyi gunler hocam.35 yasindayim.daha oncede patolojimi paylasmistim.1 cm sol.tal cell.1 cm.sag.folukuler varyant.yayilim yok.diyete dikkat etmemi iletmiştiniz.nasipse 15 mayısta ege universitesinde 100 ml atom alicam.merak ettiğim.tall cell atom u fazla tutamadığı söyleniyor.farkli tedavi durumu varm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertroidi dozu

    Sayın hocam dün soru sormuştum sanırım silinmiş tekrar yazıyorum. annemin 1 ayı aşkın şikayetleri var. gecen gün aile hekiminde tahlil sonucu dahiliyeye gitmemiz istendi. taşikardi terleme ishal uykusuzluk sinirlilik var aşırı zayıflama halsizlik hiç ayakta kalamıyor. dahiliye zehirli guatr teşhisi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit carsinom nüksü

    Hocam merhaba papiller carsinom nedeniyle total tiroidektomi yapıldı ve sonrasında 100mq radyoaktif iyot tedavisi aldım şuan bir yıl oldu boyundaki lenf bezlerine nüks sözkonusu olabiliyormuş bu hastalıkta boyunda nüks olması durumunda nasıl belirtiler hissedilir şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid papiller multifokal mikrokarsinom

    Merhaba hocam, eşim tiroid ca papiller mikrokarsinom tanısı aldı. total tiroidektomi yapıldı. lenf met. yok. 6 hafta sonra 97 mci l 131 verildi. iyot verilmeden önce tg değeri 16 ng anti tg 16 u/ng negatif idi. tüm vücut sintigrafi sonucu ise şöyle:sağ lob lojunda küçük çaplı rezidüel doku; pirami...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ca papiller

    Merhaba hocam, eşim 2 ay önce papiller tiroid ca klasik tip mikrokarsinom teşhisi ile ameliyat oldu. total tiroidektomi uygulandı. lenf metastazı yoktu. tg değeri 16 ng/mg idi. 6 hafta sonra 97 mci iyot verildi. tüm vücut tarama sintigrafisi yapıldı. sonuç : tiroit lojunda rezidüel doku; piramidal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid hormonu yüksekliği

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. tsh t4 t3 bunlar normaldi. özellikle radyoterapiden sonra 6 aylık kontrollerimizde tsh yüksek çıkmaya başladı. 4,9 üst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid karsinomu

    Hocam merhabalar ben papiller carsinom nedeniyle total tiroidektomi oldum akabinde atom tedavisi uygulandı bir yıl sonra tekrar tarama yapılacağı söylendi merak ettiğim şey bu tarama nasıl uygulanıyor yine atom tedavisi öncesi gibi diyet uygulanıp tiroid ilacım kesilecek ve yaşam kalitem düşecekm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x