Tiroid

  • tiroid hastalıgından ötürü kilo alanlar diğer diyetlerden farklı olarak nasıl beslenmeli?

  • Doktor Cevabı:

    Tiroidin yavaş çalışmasından ötürü oluşan hipotiroidi hastalığının sonucunda metabolizma yavaşlamaktadır. metabolizmanın yavaşlaması ile birlikte kilo artışı olmaktadır. bu hastalıkta metabolizmayı hızlandırmak önemlidir. bu sebeple az ve sık beslenmek çok önemlidir. ayrıca düzenli olarak egzersiz yapmayı yaşam tarzı haline getirmelisiniz. çok yağlı beslenme, kalorisi yüksek besinlerden uzak durmalısınız. ilaç kullanımının gerekli olup olmadığını anlamak için endokrinologa danışmalısınız.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid usg sonucu hocam

    Bir sikayeti yok hocam kanser riski yuksek midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid usg sonucu hocam

    Annemin sonuclari sol tiroid lob ve istihmus boyutu normal sağ tiroid lob boyutu artmistir parankim ekolari homojendir sağ tiroid lobunda 37x20mm boyutta icerisinde kistik alanlar bulunan heterojen ekojenitede solid nodül izlenmistir sol tiroid lobunda 21x14mm ve isthmusta 12x8mm boyutlarinda hiperk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda şişlik

    Hocam tekrar merhaba sizin önerinizle tekrar doktora gittim ve gittiğim dr önemli birşey yok 1 sene sonra kontrole gel dedi. sonuclar şu şekilde sizde yorumlarsanız çok sevinirim tsh: 0.9347 istmus kalınlık 5,6 mm ölçülmüş olup normal sınırlardadır. tiroid glandı (ml x ap x cc) sağ lobu 20-2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Serbest t4

    Merhaba hocam hayırlı akşamlar tahlil de serbest t4 sonucu 1.16 çıktı aile hekimi endokrin bölümüne git dedi cevap için şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 vitamini

    Merhaba hocam ben tiroid hastasıyım halsizlik yorgunluk şikayetiyle tahlil yapıldı hemoglobin 10.6 hematokrit 33.2. mcv 69.6 mch 22.2 rdc.cv 15.7 eritrosit 4.77 vitamin b12 1988 vitamin d 24.99 b12 çok yüksek bana bi zararı olurmu düşürmek için ne yapmalıyım teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subakut tiroid

    Merhaba hocam, 2 yıl önce subakut tiroid geçirdim.tedavi bittiğinde tsh: 5,99 referans değeri(0,40-4,67) anti-tpo: <10,00 referans (0,00-35,00), serbest t4 11,78 referans değeri(11,50- 2,70) klinik bulgu: çalışıyor.ilaç verilmedi. sağlık ocağında ,yeni yaptırdığım tahlilde, tsh:5.76 referans değe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Graves hastalığı

    Hocam merhabalar bana 20.07.2020 tsh 0,39 ardından 04.08.2020 tarihinde t4 1.71 tsh 0.012. 07.08.2020 tarihinde t4 2.49 tsh 0.01 çıktı hormonların fazla çalıştığını boğazımda ki şişlik için nodül olabileceğini ultrason istedi ultrason sonucu sağ lob 25 mm sol lob 23 mm isthmus 8,5 mm. her iki lob p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • T3 sorunsalı

    Hocam, cevabınız için teşekkür ederim. daha önceki soruma binaen, testi düzen lab da yaptırdım ve şöyle bir ibare var: test tekrarlanarak teyit edilmiştir. test 31.10.2019 tarihi itibariyle üretici tarafından biotin interferansının azaltıldığı bildirilen elecsys tsh kiti ile çalışılmaya başlanmıştır...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anormal tiroid fonksiyon değerleri

    Merhaba doktor hanım, ben yıllardır hipotiroidi hastasıyım. su anda 75 mg levotiron kullanıyorum. son zamanlarda saç dökülmesi sebebiyle yaptırdığım tiroid fonksiyon testlerimde bir gariplik çıktı. t3 0.79 ng/ml (0.80-2.00); t4 8.09 µg/dl (5.10 14.10); s-tsh 0.28 µiu/ml (0.30- 4.00) tsh böyle düşükk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhabalar hocam

    Merhaba hocam ☀️ 29 yaşımdayım timüs den dolayı geçen yıl 2 ak bt 1 pet ct ve bide beyin bt çekildi. aldığım radyasyondan dolayı çok endişeliyim. çok mu zarar vermiştir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertroidi

    Merhaba 2 hafta önce bana hipertroidi teşhisi kondu.ilaç tedavisine başlandı.3 hafta sonra kontrole gideceğim.gideceğim güne yakın ilaçlarımı almaya devam etmelimiyim? kan testleri açısından.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lustrallll

    Hocam merhabalar , ben 3 aydır lustral kullanıyorum ama şu aralar uykum çok dikkat etmeme rağmen hep uykulu oluyorum . acaba bu uykulu olmam lustrdan kaynaklanıyor olabilir mi ? sabah 50 akşam 25 mg kullanıyorum .

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyunda şişlik

    Iyi akşamlar hocam, benim gırtlagimin üstünde bir şişlik mevcut. karşıdan belli olmuyor ancak dokununca ele geliyor. 2 sene once ebv gecirdigim icin önce bir kbb uzmanina gosterdim ancak kbb lik bir sorun olmadigini söyledi . guatr vs. olabilir dedi ancak 1 ay once yapilan kan testlerindeki guatr d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 3 aydır süren subfebril ateş

    Hocam, süre olarak 3 ayı geçen, subfebril olarak tanımlanan ateşim var. koltuk altından en fazla 37,5 en az 36,7 olacak şekilde gün içinde dalgalanıyor. ateş başladıktan 6 hafta sonra yani haziran ayında iç hastalıkları uzmanına gittim. tüberküloz, lenfoma gibi hastalıklardan şüpheleip kan tahlili,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Hocam iyi akşamlar, 24 yaşındayım. 2 sene önce boynum tutulduğunda elime bir şey geldiğini fark ettim ve hemen doktora gittim. boynumun sağ ve sol tarafında 8-9 mm kadar iki tane lenf nodu çıktı. 2 senedir 4-5 ayda bir kontrole gidiyorum ancak doktorum artık gelmene yok dedi. kan tahlilleri , kan sa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x