Tiroid ve gebelik

  • Merhaba Hocam ben hipotiroid hastasıyım 5 haftalık hamileyim.gebelik öncesi 2 gün 50mcg 1 gün 25 mcg eutrox içiyordum. Dün test yaptırdım tsh 6.97 st4 0.72 çıktı. ilaç dozumu doktor 75 e çıkardı. daha önce düşük yaşadım suanda da 1 haftadır sürekli yorgunluk ve uyku hali yaşıyorum ilaç dozum uygun mu

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kistler ve polipler

    Hocam merhaba ben 24 yasında 1 yıllık evliyim evliliğimin ilk 5 ayı doğum kontrol hapı kullandım ve 4 ay ara verdim gebelik düşündüğüm için fakat bu süre içinde herhangi bir gebelik olmayınca doktora gittim 4 cm anekoik kist ve polikistik over olduğumu söyledi ca125 değerim 72 çıktı farklı doktor ar...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mert Yeşiladalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hastası olabilirmiyim

    Merhaba hocam, 28 yaşındayım 7 aydır bebek düşünüyoruz henüz olmadığı için kadın doğum doktoruna gittim. test sonuçlarıma göre - tsh(clia) 1,69 ref:0,35-5,6 - serbest t4(clia) 1,26 ref0,86-1,72 -serbest t3(clia) 2,75 ref:2,3-4,2 -fsh (clia) 6,2 (fsh6,2 lh 6,3 estradiol 76 prolaktin 27)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek ve haşimato

    Merhaba. 30 haziranda 3. gün embriyosu transferi yapıldı. ancak olumsuz sonuçlandı. daha önceki kan testlerimde anti tpo ve anti tg testlerim yüksek çıktı. endokronolojiye gittim. haşimato geçirmiş olabileceğimi söyledi. gebeliğe engel değil diye yazı verdi ve transfer gerçekleşti. çoğu yerde bu yük...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Amh & fsh değeri

    Merhaba kutay bey. 37 yaşındayım ve evliyim. henüz 3 aydır bebek deniyoruz fakat öncesinde genel kontrollerimde yaptırdığım hormon testlerimde fsh değerim 6,2 ; e2 değerim 135,6 ; prolaktin değerim 12,8 ve amh değerim 0.1 çıktı. tüplerim açık, herhangi bir sorun yok. tiroid testlerim gayet normal....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tiroid

    Merhaba 30 haftalık gebeyim tsh değerim 5 çıktı dahiliyeye görünmem gerektiğini söyledi doktorum ciddi bir şey olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Evren Dilektaşlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kimyasal gebelik ve tiroid

    Cevaplarınız icin çok tesekkurler hocam.keske herkes sizin gibi olsa videolarınız sayesinde çok şey ogreniyoruz kimse bana eutrox ilaç dozumu içip kan vereceğimi söylemedi.tsh 2.68 çıkınca cumartesi ve pazar dozu 75 diğer günler 50 içmem gerektiğini söylediler doğru olur mu acaba tekrar kimyasal ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subklinik hipotroidi ve kimyasal gebelik

    Hocam merhaba ben subklinik hipotroidim 50 mg eutrox kullanıyorum bu ay kimyasal gebelik yaşadım beta hcg 19 da iken tsh 2.68 çıktı.gebelik yokken 2 ay önce bu dozda 1.78 çıkmıştı.ikisi de aç ve ilacı içmeden vermistim.ilacin dozunda değişiklik yapılmalı midir? (bir oğlum var o olmadan önce de k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 8 günlük bebekte tiroid sorunu

    Merhaba hocam 8 günlük bebeğim var 24.06.2020 de tiroid testleri yapıldı tsh 0.275 serbest t4 2.54 çıkmıştı.. bugün yapılan testte de (26.06.2020) tsh 0.064 serbest t3 5.02 serbest t4 2.73 çıktı..(bu arada kendim de tiroid operasyonu geçirdim gebelikte 100mg a kadar levotiron kullanmıştım.. normalde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte yüksek tsh

    Merhaba hocam. ben şuanda 25 haftalık hamileyim. 5 haftalık hamile iken tsh değerim 2.87 idi bana doktorum hiç bir şey söylemedi ilacta kullanmadım. 2 hafta önce tekrae kan istendi tsh değerim 5.18 olmuş 50 mg levitron başladilar. fakat hocam arada geçen koca 5 ay var.bunca ay yüksek ise benim yeni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid bezi sorunları

    Hocam selamın aleyküm ben şuan hamileyim ve tiroidimde her ikisinde de izoekoik 3 mm noduller var bunlar bende 6 yıldır var ilk hamileliğimden önce vardı hamilelik sonrası kontrole gittiğimde sadece bir tane olan nodül çoğalmıştı şimdikinde de çoğalır mı?birde doktor vitamin verdi folik asit verdi h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu

    Merhabalar hocam açıklanamayan infertilite nedeniyle 3 yıla yakın gebelik elde edemedik tsh 4.3786 serbest t3 3.33 serbest t4 0.95 fsh4.33 lh4.77 kadın doğum doktorum endokrinoloji uzmanının da değerlendirmesini tavsiye etti görüş ve önerilerinizi bekliyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yuksekligi

    Hocam merhaba kızım 1 yaşında ben tiroid hastasiyim gebeliğim boyunca ilaç kullandım.topuk kanı temiz çıkmıştı 15 günlükken doğum yaptığım hastane değeri tsh 12 st4 normaldi bizi çocuk endokrin yönlendirdi ve 1 aylik değerimiz tsh 9 t4 normaldi ve ilaca gerek yok denildi. kizim şu an 1 yaşında yü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid acil hocam

    Hocam yaşım 20 tsh 2.76 (0.32-5.4) serbest t4 1.42( 0.78-1.81) çıktı. 10 ay sonra tsh 1.46( 0.35-4.94) serbest t4 1.06 (0.7-1.48) annemde haşimato var. gebelik düşünmüyorum en az 5 yıl.tiroidim 2.5 un üstünde çıkması normal mi? tiroidim yeterli mi teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hocam

    Hocam yaşım 20 tsh 2.76 (0.32-5.4) serbest t4 1.42( 0.78-1.81) çıktı. 10 ay sonra tsh 1.46( 0.35-4.94) serbest t4 1.06 (0.7-1.48) annemde haşimato var. gebelik düşünmüyorum en az 5 yıl.tiroidim 2.5 un üstünde çıkması normal mi? tiroidim yeterli mi teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid acil hocam

    Hocam yaşım 20 tsh 2.76 (0.32-5.4) serbest t4 1.42( 0.78-1.81) çıktı. 10 ay sonra tsh 1.46( 0.35-4.94) serbest t4 1.06 (0.7-1.48) annemde haşimato var. gebelik düşünmüyorum en az 5 yıl.tiroidim 2.5 un üstünde çıkması normal mi? tiroidim yeterli mi teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x