Tiroid ultroson

  • dr bey merhaba annem 60 yaşında tiroid hastası daha önce 6 ay aralıklı tiroid ultrosonları ve tahlilleri yapıldı tsh t3 t4 hepsi normal sınırlarda ultroson sonucu söyle her iki tiroid lobu boyutları azalmıştır.tiroid parenkim ekojenitesi azalmış görünümünde olup eko yapısı heterojen izlendiher ik, lobda yer yer ekojen retiküler septasyonlar ve yama tarzında hipoekoik alanlar izlendi tiroid gland vaskilarizasyonu artmıştır.Tiroidit?acısından klinik ve laboratuvar korelasyonu önerilir.Tiroid sağ lob üst kesim lateral alanda 8*5 mm boyutlarında yumurta kabuğu kalsifikasyonu gösteren nodül izlendi. sağ lob alt polde 6.2*4.5 mm ve 5.6* mm boyutlarında septalı RDUS TA vaskülütarisi olmayan anekoik kistik nodüller mevcut. sağ lob alt polde 5*2.5 mm 9*6 mm boyutlarında düzgün kontrollü hipoekoik solid nodüller izlendi sol lob isthmus bileşkesinde 6.8*4.2 mm boyutlarında homojen hiperekoik solid nodül mevcuttur.Bileteral servikal zincirlerinde patalojik boyuta ılaşmayan birkaç adet reaktif lenf nodu..dr bey şimdiden çok teşekkürler

  • Dr bey allah razı olsun sorumu cevapladiniz raporun sonun tiroidid laboratuar tetkiki gibi birseyler yazıyo annemin bazen aşırı terlemesi var bunla alakası olurmu..

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid fonksiyon testleri normal olduğu için tiroid ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sinir sıkılması

    Öncelikle çetin hocam ilginiz için teşekkür etmek isterim dediğnize göre ameliyatı çözüm olarak görüyorsunuz umarım ileri süreçte sıkıntı yaşamam çünkü mesleğim kuaför olduğu için hayatımı ayakta çalışarak devam ettiriyorum ve üç öğrenci okutuyorum ikisi ünüversite bu sinire tuzak yani tünel olan b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çetin Evliyaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hcg normal mi

    Merhaba hocam 9 kasımda 20.47 olan beta hcg 11 kasımda 88 oldu 17 kasımda yani bugün de 1147 oldu. ilerleme normal midir bir sıkıntı var mı acaba? teşekkür ederimmm

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinir sıkılması

    Soru ayak ağrısı! sinir sıkışması mrb yaklaşık olarak dört yılı aşkın zamandır sağ ayağımda oluşan ağrı için yardımcı olursanız sevinirim. ilk önce yapmış olduğum tedavi ve tetkiklerin hepsini bir dosya halinde bulundurduğumu bilmenizi isterim şu an size yazarken bile ayağımın ağrısı çok fazla a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çetin Evliyaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Soru talebi

    Robotik kalp ameliyatı yapiyormusunuz acil ameliyat olma lazım troponin değerleri 2400 olduğu söylendi giderek salgilaniyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Gültekin Saday

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinir kılıfı kisti

    Hocam merhaba. ilaçlı torakal vertabral mr çekildim. mr’da “th7 düzeyinde sol paravertabral alanda 18*9 mm boyutlarında, t2ag’de hiperinters, düzgün konturlu, kontraslanma göstermeyen ovoid bir lezyon izlendi. öncelikli sinir kılıfı kisti lehine değerlendirilmiştir” ifadesi geçiyor. sırt, omuzlar,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gökhan Yuncu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat sonrasi bulanti-kusma

    Hocam merhaba babam bıçaklanma sonucu hastanenizde ameliyat oldu sizin kontrolünüz altında hastanede bir kaç gün kaldıktan sonra salı günü taburcu edildi. eve geldiği ilk gün çok iyiydi kendi kendine kalkabiliyor yemek yiyebiliyordu fakat dün mide bulantısı ve kusmayla uyandı. hiç bişey yediremiyoru...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Burak Kadıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri mi

    Hocam dışkıda kan ve dışkının son kısımının incelmesiyle(ilk kısımlar normal) ilgili genel cerrah doktoruna başvurdum asistan muayene etti bişey yok dedi bir de sol tarafımda bağırsağımı elimle hissedebiliyorum hareket edebiliyor ince bir boru gibi yaklaşık 8-10 cm hafif sert bir yapı sanırsam kalın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kaan Karayalçın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çikolata kisti

    Merhaba çikolata kisti hastasıyım solda 4 tane 3.5 3.5 4.5 5.5 sağda iki tane 5.5 4.5 doktor ameliyat diyor tüp bebek yapamam yumurta toplayamam diyor 3 yıllık evliyim hiç bebeğim yok..yaşım 30 amh bir sene önce 4 dü ne önerirsiniz çok çaresiz kaldım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Hocam dışkıda kan ve dışkının son kısımının incelmesiyle(ilk kısımlar normal) ilgili genel cerrah doktoruna başvurdum asistan muayene etti bişey yok dedi bir de sol tarafımda bağırsağımı elimle hissedebiliyorum hareket edebiliyor ince bir boru gibi yaklaşık 8-10 cm hafif sert bir yapı sanırsam kalın...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Burak Kadıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cocuklarda tomografi cekimi

    Merhabalar 2 bucuk yasindaki ogluma dusme ve yogun kusma nedeniyle üc kere tomografi cektirmek zorunda kaldık.ben cok endiseliyim cok korkuyorum radyadyon cocuklarda beyin tümörune neden oluyor deniyor dogru mudur hocam???

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ve yumurtalıkların alınması

    Kıymetli alparslan hocam.anneannemi akciğer ca kanseri dolayısı ile kaybetmiştik.tabi öncesi ise rahim kanseriydi.rahim alınmıştı ama 8 yıl sonra ise akciğere nüksetmesi sonucu kaybettik.aile de olması sonucu anneminde rahim kalınlaşması sonucu aşırı kanamalar neticesinde ameliyat olması gerektiği s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim ve yumurtalıkların alınması

    İyi günler alparslan hocam.nasılsınız?rahatsız ediyorum sizleri kusura bakmayın.bir konu hakkında sizlere fikir danışmak istiyorum.50 yaşında ki bir bayanın ara ara kanamaları olması ve beraberinde adet düzensizlikleri olması dolayısı ile rahim ve yumurtalıklarının alınması gerektiği söylendi.öncesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rahim ve yumurtalıkların alınması

    İyi pazarlar melahat hocam.nasılsınız?rahatsız ediyorum sizleri kusura bakmayın.bir konu hakkında sizlere fikir danışmak istiyorum.50 yaşında ki bir bayanın ara ara kanamaları olması ve beraberinde adet düzensizlikleri olması dolayısı ile rahim ve yumurtalıklarının alınması gerektiği söylendi.öncesi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Melahat Atasever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ampuller kanser

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nurullah Bülbüller

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam size danışmak istediğim şeyler var malezeef bu konuda çok cahil ve takıntısıyım... ben ocak ayında adet görmedim önceden düzenliydi. ama herhangi bi cinsel ilişkim veya cinsel yakınlaşmam da yok benim...şubat ayının ikinci yarısına kadar bekledim adetimi gelmeyince ben doktora başvurd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x