Tiroid ultrason patoloji sonucu

  • Merhaba Doktor Bey İyi günler diliyorum. Sorum şu şekilde aşağıda bilgilerini verdiğim hasta teyzem için izlememiz gereken yol nedir sizce ne durumdadır yardımcı olur musunuz ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim Kadın Hasta 47 Yaş Boyun ağrısı şüphesi ile doktora gittik ve ultrason çekildi. Ultrason sonucunda Bilateral tirmiz paranınki heterojendir. Her iki tiroid lobunda büyüğü sağ lobda 1,5 sm çapa ulaşan bir kısmında kistik dejenerasyon alanları izlenen multiple solid ve semi solid natürde modüler izlendi(MNG) Ultrasyon sonucunda biyopsi iştendi. Pataloji Raporu ince iğne aspirasyonu sitoloji sonucu Klinik Bilgi: Tiroid, sağ lobdaki nodulden İİAB yapıldı. Makroskopik Bilgiler: 4 adet hazır yayılmış lam 2 adet MGG, 2 adet Pap boyandı, 1 adet hücre blogu çalışıldı. Sitolojik Bulgular: yaymalarda zeminde kolloid izlenmiştir. Değişik büyüklükte kümeler oluşturmuş bir kısmı dejenere, bazılarında nükleer irilesme, nükleer molding, 1 adet intranükleer psödoinklüzyon içeren hücre grupları mevcuttur. Hücre blogu kesitlerinde doku görülmemiştir. Sitolojik Tanı: Tiroid Sağ lob: İİAS ve hücre bloğu: Önemi belirsiz A tipi( AUS). Yorum: Hastanın lezyonu ile ayrıntılı USG bakılması(nodül boyutu,yapısı vb.) Klinik korelasyon gerekirse rebiyopsi önerilir.

  • Doktor Cevabı:

    Bu hastaya biyopsi tekrarı gerekir. geçmiş plsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid kanseri

    Hocam merhaba yaşım 23 papiller tiroid kanserinden dolayı ameliyat oldum sağ tiroid tamamen alındı.şimdi atom tedavisi göreceğim.bu tedaviyi görünce sol tiroidin kanser olma ihtimali var mı.birde hap kullanıyorum 150 lik sol tiroid kaldığı için ileride hapı kullanmama gibi bir ihtimal olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Cevabınız için teşekkür ederim. 3 ay önceki tsh değerim 5.24 (referans aralık 0.35-4.94). bu değerde de ilaç kullanmamı önerir misiniz? yurt dışına çıkacağım orda düzenli kontrol ettirmem zor olabilir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhaba. 23 yaşındayım. sağlık ocagında yaptırdıgım kan testi sonucuna göre tsh ve anti tg değerlerim biraz yüksek çıkmıştı, en üst değerin çok az üzerindelerdi diğer tüm değerlerim normaldi. doktora göründüğümde şuanlık ilaç kullanmaya gerek yok 6 ayda bir kan testi yaptır dedi. ultrasonda da tiroi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Papiller ca

    Papiller karsinom troid ca kiymetli hocam merhaba, papiller karsinom follüküller varyant tanisiyla iki troid lobu da alinmisti ve lenflere metastaz yoktu.temmuz ayinda 30 mci rai tedavisinden sonra eylul ayi kan tahlillerim: tg o,04,serbest t4 1.67, tsh 2, anti tg 15.7. vucut taramasi ve boyun usg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düzensiz adet kanaması

    Merhaba hocam ben 26 yaşındayım 13 senedir düzensiz regl oluyorum polikistik teşhisiyle doğum kontrol hapları içiyorum yıllardır ve en son gittiğim 2 ayrı jinekoloji uzm. bana rahimde kist görmediklerini yine de regl görmek için haplara devam etmem gerektiğini söylediler.bir endokrin uzmanına danışm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim tsh 014 t4 1.59 t3 ve antikor testine bakilmadi oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri sadece tsh düşüklüğüne de ilac ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam 16yasinda bir oğlum daha var onunda tahlilini yaptırdım degerleri tsh 0,14 t4 159 gilikoz 281 t3 ve antikor testi yapılmadı bugün dr bizi çocuk endokrin bolumune sevk etti allah razı olsun hocam ilginiz için bu oglumunda ilac tedavisi gerekiyo mu bu değerlere gore hba1c %9 hocam yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Merhabalar doktor bey nasılsınız ? size daha önce yazmıştım biz trioid takibine devam ediyoruz 1 kez biyopsi yaptirdik temiz çıktı ekteki sonucu yorumlarsanız çok seviniriz teşekkürler soli̇d nodül bi̇lateral boyun bölgesi̇nde ci̇lt ve ci̇lt alti yağli doku sevi̇yeleri̇ ve kas gruplari t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bunun için ilaç mi kullanılması gerekiyor kocaeli de istanbul da gitmediğim hastane kalmadı randevusuz bakmıyorlar randevu da bulamadım mhrs den sürekli takip ediyorum ama randevu yok allah rızası için bana bir yol gösterir misiniz lütfen.cocugum 15yaşında geçen yıldan beri dokuluyor saçları ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroidit şüphesi

    Hocam merhabalar benim crp anti tpo t4 t3 anti triogbulin antikor değerlerin hepsi normal olması gereken değerde tsh değerim 4 75 ama boğazımda kızarıklık ve ağrı var boynumda filan hiçbir ağrı hissetmiyorum uykum ve halsizlik oldukça fazla 20 gündür tüm bulgular tirioditi gösteriyor ama tirioditte...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Iyi günler tuğbay bey 15yaşında oğlumun örnek no: 11118795 bi̇yoki̇mya teslim tarihi: 25.08.2021 çalışma tarihi: 25.08.2021 onay tarihi: 25.08.2021 glukoz (açlık) h 107 mg/dl 74 - 106 25.08.2021 örnek no: 11118796 bi̇yoki̇mya teslim tarihi: 25.08.2021 çalışma tarihi: 25.08.2021 onay tarihi: 25.08.20...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ti̇roi̇d+sağ level 2+sağ servi̇kal durumu

    2020 mart ti̇roi̇d us her iki tiroid lobu ve isthmus normal boyutlardadır. parankim yapısı hafif heterojen olup, gland konturları düzgündür. sağ tiroid orta kesimde 5 mm çapında komşuluğunda milimetrik kalsifikasyon bulunan hipoekoik nodül izlendi. sol lobda sınırlanabilen solid yada kistik n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiriod sonuçları

    Kalsiyum 8-10 arası benim kalsiyum 10.2 çıktı hocam bağlantılı olma şansı varmı ve ben yoğurt aşırı çok tüketiyorum geceleri bir boşluğa düşmüş gibi çok oluyor ilaç çok fazla doz verirdi kemiklerime kadar ağrı oluştu o yüzden olma olasılığı var mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Hocam iyi günler ben tiroid kanserinden dolayı ameliyat oldum.sağ tiroid tamamen alındı.lenflere sıçramıştı onlarda tamamen temizlendi.ameliyattan sonra ömür boyu euthryox 150 lik hap kullanacağım.kan testi yaptırdım t3-t4-tsh hepsi normal değerlerde çıktı.subaylığı kazandım.bu rahatsızlıktan dolayı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiriod sonuçları

    Evet yaptırdım triod bezi boyutları doğaldır. tiroid parankim ekojenitesi normal ve homojendir. i̇zole nodül saplanmadı tiroid grand çevre yumuşak dokular ilişkisi doğaldır. servikal lab izlenmemiştir. doppler bakışa tiriod parankim vaskularizasyonu simetrik normal sınırlardadır. antikor test...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x