Tiroid tsh serum yüksekliği

  • MERHABA HOCAM. BENİM 23 AYLIK ERKEK ÇOCUĞUM VAR. YAKLAŞIK 1,5 YIL KADAR KABIZLIK ŞİKAYETİMİZ VAR YAPILAN TAHLİLLERDE SON ÜÇ SONUCUNDA 1. TAHLİL SONUCU TSH 7,12 CIKTI. (REFERANS ARALIĞI 0,7-5,97).SONRASINDA ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİSİNE GİTTİK. 2.TAHLİL SONUCU TSH 10,51 CIKTI. (REFERANS ARALIĞI 0,7-5,97). 3.TAHLİL SONUCU 7,04 CIKTI.(REFERANS ARALIĞI 0,7-5,97). TİROİD US İNCELEMESİ SAĞ TİROİD LOBU 11X13X19 MM,SOL TİROİD LOBU 11X12X21 MM BOYUTLARINDA OLUP İSTMUS KALINLIĞI 2,2 MM'DİR. BİLATERAL TİROİD BEZİ PARANKİMİ HOMOJENDİR. KANLANMASI NORMALDİR.İZOLE NODÜL İZLENMEDİ. BU BULGULARA GÖRE HOCAM COCUĞUM İLACA BAŞLAMALI MI ACABA? BAŞLAYACAKSA NE KADAR KULLANMASI GEREKİYOR. İLERİ YAŞLARDA TİROİT HASTALIĞI GEÇER Mİ? CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.İYİ ÇALIŞMALAR.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun hipotiroidi açısından çocuk endokrin de takibiniz iyi olur çocuk endokrin aralıklı olarak kan tahlilleri ile takip eder hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam durum nedir ?

    Hocam verdiğiniz cevaplar için çok çok teşekkürederim. son olarak hocam psikolojik olarak doktor bana duxet 30mg verdi hergün almamı söyledi. şuan ciprasid 500mg kullanıyorum herhangi bir sorun olur mu iki ilaç arasında ? ve antibiyotiği kaç gün kullanmalıyım ? bunları doktor söylemedi bana. sizi so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam durum nedir ?

    Hocam çok teşekkürederim cevaplarınız için. bugün psikoloğa gittim ve kaygı bozukluğu dedi. ardından ürolog gittim mesanede ağrı hissediyorum diye. ve bana ciprasid 500mg ve naprosyn 750mg verdi. günlük deloday kullanıyorum herhangi bir sorun olur mu ? birde hocam probiyotik açısından kefir içmeye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam durum nedir ?

    Hocam nasılsınız umarım iyisinizdir. ben 25 yaşında erkek bireyim. sigara ve alkol kullanmıyorum. hocam bende hafif olmakla beraber yorgunluk ve halsizlik var ve bazen vücutta ağrılar oluyor. hafif ağrılar çok fazla yüksek olmayan genelde göğüs köprücük kemiği hizasında veya sırt ve bel taraflarında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tiroid değerleri

    Hocam yanıtınız için teşekkürler. şu aşamada ilaç tedavisine gerek yok mudur? çünkü son zamanlarda anormal kilo artışı yaşadım ve hep yorgun hissediyorum. bunları gidermek için ilaca başlatır mı devlet hastanesinde doktora gideceğim? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tiroid değerleri

    Hocam iyi günler kan tahlili sonucunda anti tiroglobulin 467 anti tpo 318 çıktı ikisi de referans değerinin üstünde haşimoto hastalığı var demek midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helikobakter pylori tedavisi görüyorum ve iyi hissetmiyorum

    Merhaba sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim. bi ay önce helikobakter pylori ve gastrit tanısı konuldu. tranko buskas, rabby d, largopen, tarivid, gistomal ilaç kombinasyonu tedavimde uygulandı ilaçları düzenli aldım antibiyotik tedavisi bitti. şuan günde 3 kez gistomal ve mide koruyucu almaya devam e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tek taraflı yutma güçlüğü ağrı ve kızarıklık

    Ayşen hocam yardımınıza ihtiyacım var. ben 27 yaşında bir kadınım. 5 ay önce tek taraflı kulağa vuran boğaz ağrısı için doktora gittim. faranjit falan görmedi hemogramda enfeksiyon var diyip antibiyotik verdi bir haftalık. periferik yayma testi de yapıldı kötü bir şey çıkmadığı söylendi. ancak arada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenopati

    Çok teşekkür ederim hocam. içimi rahatlattınız. yavaş seyirli alt tipleri olduğunu duymuştum. ama herhalde 7 yılda mutlaka başka semptomlar çıkardı.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üşüme sebebi

    Değerli hocam bu üşüme iltihaplı romatizmadan kaynaklı bir üşüme olabilir mi ? genelde akşamları oluyor iç titremesi gibi. ama bu hafta yapılan crp düzeyimde normal sınır değerde. hocam farklı bir kan hastalığı vs olabilir mi ? tüm romatolojik ve gen testlerim, antikorlarım normal. protein kaçağı iç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfadenopati

    İyi günler hocam. 19 yaşındayım. yaklaşık 7 yıldır boynumda bezeler var. 7 yıl önce çektirdiğim usg de sağ servikal zincirde 3 cm ve bilateral submandibular alanda reaktif karakterde multiple sayıda lenf nodları izlenmiştir yazıyordu. 10 gün antibiyotik tedavisi sonucunda sağ servikal zincirdeki 1 c...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üşüme sebebi

    Değerli hocam, 1 ay önce dizlerimde iltihaplı romatizma başladı, plequenill verildi. aynı zamanda idrarda protein kaçağımda var, herhangi bir ilaç veya işlem yapılmasına gerek olmadığı söylendi. fakat ben 10 gündür tamamen protein ve tuzu kestim.. beslenmem tamamen bitti diyebilirim. 10 gündür de sı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte ferritin düşüklüğü

    Merhaba doktor hanım ben 25 haftalık hamileyim haşimato tiroid hastasıyım hamilelik öncesinde de ferrittin düzeyi düşüktü maltofer hap kullanmama rağmen ferritin 5 e düşmüş kadın doğum doktorum venofer serum verdi bir gün arayla 1 er şişe toplam 5 şişe ama ağır bir ilaç dedi yaptırma konusunda tered...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalsiyum yüksek

    Hocam 25 yaşında hashimoto hastasıyım. tahlilimde tsh 16 çıktı. ilacı düzenli kullanamamıştım. şimdi düzenli kullanmaya başladım ama. bir de kalsiyum değerim 11 çıktı bu nedir acaba? neden yükselmiştir hiç vitamin ilac falan da kullanmadım ki. nasıl bir yol izlemem gerekir teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sevgiler ayşen hocam

    Hocam bir soru daha sormak istiyorum ben 1 ay önce aşırı derece üşüyordum tahammül edemiyordum aşırı mutsuzdum troid az çalışıyormuş levotiron 25 verildi 1 aydır kullanıyorum 4.68 'di şimdi üşümüyorum ve çok mutlu oluyorum hep mutsuzken şimdi sinirlenmiyorum mutsuzum troid düzelmesi ile alakalı olab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam sevgiler

    Hocam merhaba gebelik öncesi hormon tahlilim yapıldı adetlerim çok düzenli sorunum sadece tsh değerim 4.68 doktorum bir sorun yok dedi levotiron 25 verdi yinede sormak istedim bu değer gebe kalmamı zorlaştırırmı yaş 19 yeni evliyim adetlerim düzenli yumurtalık ve rahim gayet iyi dedi doktorum sadece...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x