Tiroid sintigrafisi

  • Annem 1 yıl önce Meme CA teşhisi kondu ameliyat oldu kemoterapi ve radyoterapi gördü. Tiroidlerinden şüphelenerek boyun sintigrafisi iştendi.Asagida sonucu yorumlar mısınız. Ayrıca her iki koltuk altında reaktif lenf nodu tespit edildi meme ultrasonda. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sonuç: PARATİROİD SİNTİGRAFİSİ VE SPECT/BT ÇALIŞMASI Görüntüleme Protokolü: 15 mCi Tc99m MIBI nin iv verilmesinden 20 ve 180. dakika sonra anterior pozisyonda mediasten ve boyun bölgesinden alınan statik görüntülerin ve geç SPECT/BT çalışmasından elde edilen tomografik kesitlerinin incelenmesinde: Bulgular: Tiroid fazında tiroid bezinde aktivite tutulumu nonhomojendir. Paratiroid fazında tiroid bezindeki genel aktivite tutulumu tama yakın washout'a uğramış, her iki lob alt polde fokal aktivite tutulumu sebat etmektedir. SPECT/BT görüntülerinden elde edilen transaksiyal, sagittal ve koronal kesitlerin incelenmesinde; tiroid bezi sol lobunda alt kesimde, T1 vertebra seviyesinde, paratrakeal yerleşimli, tiroid dokusundan net ayrılamayan fokal aktivite tutulumu izlenmektedir. Ayrıca; her iki lobta paratrakeal alanda diffüz minimal aktivite tutulumu sebat etmektedir. Boyunda ve mediastende diğer bölgelerde patolojik aktivite akümülasyonu görülmemektedir. Sonuç: Sol lob alt polde paratiroid adenomu açısından kuşkulu fokal aktivite tutulumu ve her iki lobta tiroid dokusu ile uyumlu diffüz aktivite retansiyonu bulguları.

  • Doktor Cevabı:

    Paratiroid adenomu yönünden cerrahi gerekecek gibi gözüküyor. bir endokrin cerrahisi doktoruna başvurmanız gerekir.

    tarihinde cevapladı.
  • Ilgileriniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. Iyiki hekimleriniz sizler varsınız.

  • Doktor Cevabı:

    Paratiroid ameliyatını ertelemeyin.

    tarihinde cevapladı.
  • Sayın Murat Bey Size ulaşmak istersem hangi iletişim kanalından size ulaşabilirim. Ameliyat olmaya karar verdik.

  • Doktor Cevabı:

    Doktorsitesi üzerinden arayabilirsiniz veya ofis numaram 0312439****

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid kanseri

    İyi akşamlar hocam daha öncede yazmistim size 3.biyopsimide oldum sonuc folikuller neoplazi çıktı.ilk biyopsi şüpheli ikincisi yeterli doku hucresi yok diye sonuclanmisti.ultrason goruntulerindede mikrokalfikasyon iceren sınırları duzensiz vaskuler akımı olan hipoekoik nodül olarak yazmisti yaklasik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid kanseri

    Selamun aleykum hocam hakkari şemdinli den yazıyorum 2 yıl önce babamı ameliyat ettiniz troid kanseri hastası babam .7 aydır kontrole getirmiyoruz pandemi den dolayı .surekli olarak boğazım sıkışıyor şikayetleri var 1 yıl öncede iyot tedavisi aldı .burda corona dan dolayı aşı yapalım dediler acaba a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve akciğer nodülü

    Hocam merhaba. 61 yaşında parkinson baslangic hastasiyim. ailemde kanser öyküsü var. babam amcamlar abimler ve baba tarafındaki bir çok akrabada. boğazımda nodul var ve 2 ay içerinde bir çok işlem gordum. tomografi bt anjiyo şimdide pet çekimi istendi. aşağıdaki sonuçlarda doktorlar kanser olduğunu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanse hastası

    Merhabalar doktor bey, rahatsız ettiğim için kusura bakmayın lütfen bir konu hakkında size danışmam gerekiyor. dedem kanser hastası ve şuan durumu çok kötü, sürekli kusmalar oluyor ve çok acı çekiyor. bu kusmaları doğal mı? konu hakkında kısa bir bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum. iyi çalış...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve pet cekimi

    Hocam merhaba. 61 yaşında parkinson baslangic hastasiyim. ailemde kanser öyküsü var. babam amcamlar abimler ve baba tarafındaki bir çok akrabada. boğazımda nodul var ve 2 ay içerinde bir çok işlem gordum. tomografi bt anjiyo şimdide pet çekimi istendi. aşağıdaki sonuçlarda doktorlar kanser olduğunu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen bakar mısınız

    Yardımcı olur musunuz, saygılarımla. toraks bt incelemesi; inceleme toraksa yönetlik 1.2 mm aksiyal spiral yöntemle kontrastsız yapılmıştır tiroid lobları normalden büyük izlenmektedir. kardiotorasiki indeks normal sınırlardadır. trakea ve özefagus normal değerlendirilmiştir. çıkan a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troidde bir adet hipoekoik solid nodul

    Merhaba hocam 4 senedir boyutu hemen hemen aynı kalan ve gittiğim her dr tarafından herkeste var önemli birşey değil kontrole gerek yok dedikleri boynumun farklı yerlerinde 3 adet reaktif lenf modu var . lenf nodlarimi takip amaciyla en son 2.5 sene önce yapılan boyun ultrasonu ve öncesinde yapıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Özdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid usg sonuclari

    Annemin sonuclari sol tiroid lob ve istihmus boyutu normal sağ tiroid lob boyutu artmistir parankim ekolari homojendir sağ tiroid lobunda 37x20mm boyutta icerisinde kistik alanlar bulunan heterojen ekojenitede solid nodül izlenmistir sol tiroid lobunda 21x14mm ve isthmusta 12x8mm boyutlarinda hiperk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroidimde 1 adet izo- hafif hipoekoik solid nodul

    Merhaba hocam  4 senedir boyutu hemen hemen aynı kalan ve gittiğim her dr tarafından herkeste var önemli birşey değil kontrole gerek yok dedikleri boynumun farklı yerlerinde  3 adet reaktif  lenf modu var . lenf nodlarimi takip amaciyla en son 2.5 sene önce yapılan boyun ultrasonu ve öncesinde yapıl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troit rahatsızlığı değerlerim

    Wbc değerim 10.47 referans 3.98-10.04 rbc değerim 4.42 referans 3.93-5.22 wbc biraz yüksek hocam internete tümör falan kitle kanser falan yazıyor bu sekile bi durum var mı korkulacak normal mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit kanseri

    Bugün annemin kan sonuçları çıktı serbest t3 0.26(test) tiroglubin 3.24 anti tiroglubin antikor yok çıkmadımı doktor istemedimi bilmiyorum hiç hormon hapı kullanmadı acaba rezidumu söz konusu en yakın zamanda nükleer tıpa gidecek doktor bekliyoruz ilginiz için çok teşekkür ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit kanseri

    Peki hocam doktorun verdiği diyet listesinde süt yumurta deniz ürünleri işlenmiş et her türlü hazır gıdalar ve iyotlu tuz yazıyor internetteki listelerde daha fazla yasaklı ürün var mesela iyotsuz tuzdan yapılmış salça ve zeytin yenilebilirmi kuru bakliyatlarda yasak mı vede pirinç

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit kanseri

    Marhaba hocam benim annem 60yaşında 40 gün önce total tiroidektomi ameliyatı oldu patoloji raporu sonucları sag lop tumor boyutu 8.5×6×4.5 papiller tiroid karsinom foliküler varyant (en kapsule) kapsül invazyonu var papiller mikrokorsinom folikuler varyant (ıstumush)tümör boyutu 0.2 yayilim yok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhabalar hocam 🍀🍀🍀🍀

    Ak bt sırt ağrımdan çekildi tesadüf üzeri hocam. hiperplazik timüs bezi çıktı bundan dolayı pet ct çekildi. gögüs cerrahıda gittiğin gögüs hast doktorun gereksiz istemiş... bt bakılınca kötü bi durum yok herkesde olan timüs kalıntısı dedi. bundan dolayı hocam🍀 henüz yaşım 29 hocam 1 senede 2 ak b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhabalar hocam 🍀🍀🍀🍀

    Kamil hocam pet ct radyasyon dozu çok mu fazladır 3 gün önce ak bt 4. gün pet ct de girdim. 5 gün içinde ak bt ve pet ct timüs bezinden dolayı vücuda zararım çok fazla degil mi başka bi doktora gittim pet ct ne kadar gereksiz yapılmış dedi daha fena üzlüldüm . teşekkür ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x