Tiroid renkli doppler ultrason

  • Hocam Merhaba, Eşim 46 yaşında.renkli doppler sonuçları şu şekilde; "Tiroid sağ lob 14x18x43 mm ;sol lob 15x18x44 mm boyutlarında ölçülmüştür.isthmus mm kalınlığında izlenmiştir. Gland konturları düzgün, eko şiddeti normaldir. Sağ lob süperiorda izoekoik ve anekoik kompenentleri bulunan 4,4x3,2 mm boyutlu mikst yapıda nodül izlenmiştir. Sağ lob posteriorda büyüğü 15x12 mmboyutlu olan 2-3 adet izo-hipoekoik , silik sınırlı, konturları yer yer birbirine karışan solid nodül izlenmiştir.Takibi ya da büyük olan nodülün İİAB ile ileri tetkiki önerilir. Sol bulbusta anlamlı stenoz oluşturmayan mikst plak formasyonu izlenmiştir." şeklindedir. Uzman görüşünüz nedir?Bu ultrason sonucu bizim anlayacağımız dilde ne demek istemektedir? Tavsiyeniz nedir? Saygılarımla

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid bezinde sağda çeşitli boyutlarda, kimi biyopsi gerektiren nodülleri ve şah damarında tıkanıklığa neden olmayan damar sertliği var. bir endokrinoloji uzmanı ile görüşmenizi tabsiye ederim. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Adana Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Fenol uygulamsı

    Merhabalar hocam kıl dönmesi problemi var akıntı vardı ama şuanda kapandı fenol yöntemi uygun mudur

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İiab yapilmasi hakkinda

    Hocam merhaba , turoidimim sol lobunda 37mm ye 30 mm kistik tiroid nodulu ultrasonda goruldu , endokrin doktorunun istedigi kan degerlerinin hepsi normal degerlerde çıktı ve iiab istendi. iiab icin universite hastanesinde 3 ay sonraya gun verildi , uc ay beklemek problem olurmu bu durumda , birde bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Malignite şüphesi

    Selamlar. isthmus üzerinde 1 cm nodül iiab sonucu malignite yönünden şüpheli. ameliyat olacaksam acaba sadece kitle mi alınıyor yoksa tiroidin baya bir kısmı mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodül ultrasyon

    Selamlar. nodülüm 1 cm olduğu için biyopsi önerdiler.içim rahattı ama yine de yaptırmak istedim. 5 mart birinci biyopsi sonucum önemi belirsiz a tipi. 9 nisan ikinci biyopsi sonucum malignite yönünden şüpheli. ikinci biyopsimi yaparken doktor yine sonucun atipi gelirse bu iyi huylu birşey yok dediğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda baski

    Hocam merhaba. boğazımda baskı hissi var bazen geceleri kalp atışimi hissediyorum. kbb ye gittim aso crp sedimantasyon ve ferritin kan testleri yapıldı hepsi normal. sadece monosit çok az yüksek. ultrasonda ise bilateral parotis glandı derin ve yüzeyel lobu, submandibular glandlar normal boyutlard...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Emre Erkilet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Büyüyen lenf nodları

    Hocam merhaba. 24 yaşındayım. troidit ile hastaneye gittim. lenf bezlerim de de büyüme olduğu söylendi. 3 senedir aralıksız kontrole gidiyorum. troidimde 2.5 cm nodül var. daha önce yapılan biyopsi sonucumda iğne biyopsisin yetersiz bulunduğu sonucunu aldım. doktorum parçanın alınması için kbb ye gö...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid biyopsi sonucu

    Hocam, cevabınız için çok teşekkür ederim. senede 1 kez kontrol yeterli olur mu? ultrason raporumuz aşağıdaki gibiydi. tiroid gland sağ lob ve isthmus normal boyuttadır. sol lob boyutu nodüle sekonder artmıştır. tiroid parankim eko yapısı nodüller dışında homojen görünümde izlendi. sol lob alt polde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Doktor bey merhaba. ben kulak mememin altında küçük bir şişlik farkederek kbb uzmanına gittim. muayene etti önemli değil deyip antibiyotik verdi ama geçmedi. sonra hematoloji doktoruna gittim kan tahlili ve boyun usg istedi. usg sonuçlarım şekilde ; *bilatetal paroris ve submandibular glandlar norma...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodülü

    Meraba doktor bey troid bezi sağ lob boyutları 15×16 mm sol lob boyutları 16×17 mm isthmus kalınlığı 4.6 mm dir troid sol lob da 4×3 düzgün sınırlı hipoekoik solid nodül izlendi her iki troid lobu lobule olup parankim yapısı nonhomojendir gland içinde yer yer ekojen fibröz bantlar ve yama tarzında h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hormonu değerlerim

    Hocam, yakın zamandaki tsh değerimden: -15 martta çıkan referans aralığı: 0,55-4,78 değerim:1.638 -21 nisandaki değerim: 0,309 -d vitamini değerim referans aralığı:75-375 değerim: 25 çıktı. bu zaman aralığında antidepresan, anal fissür için krem ve kolojen kullanmaktayım. d vitamini ek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid sorunu

    Tiroid sağ lob orta zonda 5.2 x 4.2 mm boyutunda düzgün sınırlı milimetrik kalsifikasyonlar içeren hipoekoik solid nodül izlendi sonuca göre biyopsi yapıldı aus tipi çıktı sonuç daha sonra sintigrafi çekildi yorum olarak tiroid bezinde diffüz hiperplazi ya basedow graves ile uyumlu hafif boyut artış...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor?öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre , ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şüpheleniyorum teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Doktor bey merhaba. 37 yaşındayım.ben kulak mememin altında küçük bir şişlik farkederek kbb uzmanına gittim. muayene etti önemli değil deyip antibiyotik verdi ama geçmedi. sonra hematoloji doktoruna gittim kan tahlili ve boyun usg istedi. usg sonuçlarım şekilde ; *bilatetal paroris ve submandibular...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodları

    Doktor bey merhaba. 37 yaşındayım. ben kulak mememin altında küçük bir şişlik farkederek kbb uzmanına gittim. muayene etti önemli değil deyip antibiyotik verdi ama geçmedi. sonra hematoloji doktoruna gittim kan tahlili ve boyun usg istedi. usg sonuçlarım şekilde ; *bilatetal paroris ve submandibular...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x