Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Tiroid papiller karsinom

  • Saygıdeğer hocam iiab şüpheli geldiği için Total tirioktemi ameliyatı oldum.Sonuclari yeni aldım daha hiçbir doktor ile görüşmedim sizin değerleri yorumlarınıza ihtiyacım var. Klasik varyant Multifokal En büyük sol lobda 1.1*0.9*0.6 cm diğer odaklar milimetrik Cerrahı sınırlarda tümör görülmedi en uzak olduğu yer 0.05 cm uzaklıkta Lenfomatik invazyon ve perinoral invazyon mevcut kesitlerde görülmedi... **** Lenf nodu metastaz (4 tanesinin 3 tanesinde) en büyük lenf nodu boyutu 0.5 cm olup ekstra yayılım nodu görülmedi. İsthmus etrafında çizgili kas dokusu içerisinde tümöral infilitrasyon görüldü. Nontümöral alanlarda lenfosotik tiroidit alan izlendi.. Tüm boyamalar + Bu durumda atom tedavisi gibi önerileriniz olacakmi hocam teşekkür eder saygılarımı sunarım...

  • Doktor Cevabı:

    Sayın koçyiğit, geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. bu patolojik bulgulara göre radyoaktif i-131 ( atom ) tedavisi gerekir. bu tedavinin dozunu ve zamanını tespit etmek üzere ilgili hekime müracaat ediniz. selamlar.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Nükleer Tıp Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam acil lütfen

    Hocam 42 yaşındayım annem böbrek kanserinden genç yaşta vefat etti. hipertansiyonum var ilaç kullanıyorum normal sınırlara düştü ama ayak ve bacaklarımda bazen şişlik oluyor.gfr 60 70 arasında kreatinin normal.aynj zamanda haşimato hastasıyım.ilaçlarımı alıyorum.bir sorun var mı sizce

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Strip lökosit

    Dr hanım annem 40 yaşında.anneannem böbrek kanserinden 38 yaşında vefat etti. annemin idrar tahlilinde strip lökosit pozitif sadece ve wbc yüksek 11.08 (üst sınır 10) ve eo yüksek.gfr değeri 60 70 arası geliyor hep.kreatinin de normal. sizce durumu ne?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun us incelemesi

    Hocam cevaplarsanız sevinirim. boyun us incelemesinde : tiroid gland normal boyutlarda ve ekojenitededir. tiroid glandında büyügü sol lob inferiorunda 5x6 mm ölçülen birkaç adet izoekoik-spongioz nodül izlenmiştir. her iki parodit gland ve submandibular glandların boyut ve ekojeniteleri tabiidir. s...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Tahir Akdeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Atom tedavisi

    Saygıdeğer hocam daha önceki sorularıma vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim. şimdi nisan ayı sonunda atom tedavisi randevusu verildi bana nisan 6 da tiroid ilacını bırakacam daha sonra iyot diyetiyle beraber tedaviyi almam planlandı. ama içinde bulunduğumuz bu virüs salgının dan dolayı ha...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller korsinom tanısı

    Patoloji sonucumu yorumlama şansınız var mı hocam.salgından dolayı hastaneye gitme taraftarı değili.rica etsem..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plcc değeri kanser

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller tall cell varyant

    Iyi günler.lütfen yorumlarmisiniz.tümor çapı sol 1cm.sag 1cm.histolojik tip triodin papiller mikrokarsinomu (1.ve2.tümör)-mikroskopik varyant:tell call varyant(1.tümör -pt1a)-foliküler varyant(2.tümör-pt1a)-lenfovaskuler invazyon (yok) -tümörde kapsül varlığı (var 1.ve 2.tümör)-tümörde kapsül invazy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodul

    Merhaba hocam annem tiroid kanseri bende 22 mm 10 mm buyugu saglobta bir cok nodul var. kan degeri tsh dusuk t3 t4 yuksek biyopsi yaptirdim. biyopsi sonucum kanamali dejenere yaymalarinda küçük kümeler ,oluşturulmuş küçük çıplak nukleuslu uniform görünümlü folikül epitel hucreleri ve zeminde yer yer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subklinik hipertroidi

    Yusuf hocam hayırlı günler hocam sorum babam 58 yaşında bu son 1 aydır bağzı şikayetleri vardı. sıcağa intölerans bunalım, kilo verme (4kg) iştah bir dönem yoktu o dönem ama şimdi iştahı iyi. 80 kilo boyu 172 halsizlik gece bunalmaları terlemeleri uyku problemleri vardı.ilk olarak genel cerrah bölüm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği ve tiroid

    Çok teşekkür ediyorum hocam iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodul

    Merhaba hocam annem tiroid kanseri bende 22 mm 10 mm buyugu saglobta bir cok nodul var. kan degeri tsh dusuk t3 t4 yuksek biyopsi yaptirdim. biyopsi sonucum kanamali dejenere yaymalarinda küçük kümeler ,oluşturulmuş küçük çıplak nukleuslu uniform görünümlü folikül epitel hucreleri ve zeminde yer y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kötü huylu tümör

    Çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻 ben nükleer tıp tedavisi için ege üniversitesine devam etmeyi düşünüyorum. bana orada önerebileceğiniz bir doktor var mı? yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodül kanserse

    Hocam merhaba eşimin boyun ultrason sonucunu yorumlarsaniz sevinirim biopsi önerilmiş malum salgın yüzünden yapılamadı aciliyeti ve kanser riski nedir acaba bilaretal parotis ve submandibular glandlar homojen eko yapisindadir. tiroid bez boyutları doğaldır. parankimi minimal hipoekoiktir. tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x