Tiroid nodülü

  • hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. 5 yıl önce çekilen pet ctde tiroid sağ alt bölgede aktivite göstermeyen 14x12 mm boyutlarında adenomumuz vardı. tsh t4 t3 bunlar normaldi. özellikle radyoterapiden sonra 6 aylık kontrollerimizde tsh yüksek çıkmaya başladı. 4,9 üst değer üzerinden içinde 5,3, 5,6 4,3 ve 5,6 ve en son 7,6 çıktı. son tahlilde paratiroid hormonu 80 üst değer üzerinden 128 çıktı. serbest t3 t4 normal. kalsiyum 10,5 üst değer üzerinden hep 10,6ydı en son osteocare adlı ilacı bıraktık 10,3 çıktı. d vitamini 80 üst değer üzerinden 50. 2 ayda 1 devit ampul kullanıyoruz. hocam ameliyat olması gerektiğini söylediler. sorum şu işim dolayısıyla şu an annemi ameliyat yaptıramıyorum. yaza ameliyat olsa ilaç tedavisiyle idare edebilir miyiz? böbrek taşı kemik kırılması safra kesesi taşı gibi tatsız durumlar için 6-7 ay fazla mı?


Diyarbakır Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid hast

    Tiroid biyopsisi merhaba hocam annemin iki hafta önce yapılan biyopsi sonucunda "tiroid sağ lob da önemi belirsiz atipi" tanısı konuldu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. biyopsi yapılırken nodul 6*4 mm büyüklüğünde olduğundan örnek alınması zor olmuştu.bu nedenle sonuç bizim için çok ikna edic...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kitle

    Hocam merhabalar yaklaşık iki hafta önce annem kanlı balgamdan dolayı acil olarak gitti süreçte biyopsi alındr yetersiz çıktı ve cuma tekrar görüntüleme eşliğinde biyopsi yapıldı fakat sonuç beklenmeden pet çekimi yapıldı,pet sonucunda; şu an sol akciğer üst lobda 84x74x85 mm kitlede yoğun fdg akümü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu mu

    Merhaba hocam boğazımda uzun zamandır takılma hissi duyuyorum boyun us girdim nodül varmış ve lenf nodlarım varmış. nodülden biyopsi yapıldı sonuç yaymalarda bol miktarda histiyosit mevcuttur tirosit yoktur yazıyor temiz dedi doktor. 12. aya ait boyun us sonucum şu her iki servikal zincirlerde en bü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Usg sonucu

    Selamlar,yapilan usg sonucunda her iki troid glandi boyutu hafif artmistir,istmus kalinligi yaklasik 7mm olup normelden kalindir,istmusta ve istmus bileskesinde en buyugu sol lob_istmus bileskede 9x5 mm boyutlarinda olan 5-5 adet solid noduller lezyon mevcuttur,biteral major saliyator glantlar olaga...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şimdiden teşekkür ederim

    Merhaba hocam 37 yaşındayım usg raporumu yorumlamanızı rica ediyorum sol lob alt polistmik bileşkede 8x5mm boyutunda hipoekoik yer yer silik sınırlı ve rim şeklinde kalsigikasyon gösteren nodül dikkati çekmektedir ..çok tedrgin durumdayım kötü bi durummu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Uğur Emre

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rf değeri ve akciğer tutulumu

    Hocam merhabalar öncelikle zaman ayırıp sorularımızı cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. hocam ablam 48 yaşında zaman zaman sabah ellerinde hafif tutukluk yaşıyor dirsek bel kalça, bacaklarında sırtının ortasında ağrı ve yorgunluk var ama eklemlerinde bir şişme ve kızarma şimdilik yok. ara ar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid biyopsi

    Hocam merhaba babamın sol tiroid lobu orta kesimde 12x7 mm. ebadında ince hipoekoik periferik halo ve kistik nekrotik alanlar bulunan izoekoik nodül izlendi. iiab yapıldı ilk biyopside önemi belirsiz atipi çıktı kontrol biyopsi de de malignite şüphesi ve papiller karsinom çıktı.nasıl yol izlemem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kıl dönmesi kapalı ameliyat

    Hocam merhaba benim kıl dönmesi şikayetim var ve derin açılacağı söylendi sizin uyguladığınız bir operasyon varmış herhalde mikro sinüsektomani isminde derin kıl dönmelerinde de bu tedavi yöntemi uygulanıyor mu eğer uygulanıyorsa gelmek istiyorum ama boluya

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid papiller karsinom

    Saygıdeğer hocam iiab şüpheli geldiği için total tirioktemi ameliyatı oldum.sonuclari yeni aldım daha hiçbir doktor ile görüşmedim sizin değerleri yorumlarınıza ihtiyacım var. klasik varyant multifokal en büyük sol lobda 1.1*0.9*0.6 cm diğer odaklar milimetrik cerrahı sınırlarda tümör görülmedi en u...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide sorunları gutr

    Hocam merhaba. sizin iyi bir genel cerrah olduğunuzu öğrendim. kusuru bakmazsanız size bir maruzatım olacaktır. benim anneannem hasta.parkinson hastası ve de kendini kullanamıyor. uzun zamandır yemek yiyemiyor su içemiyor ve konuşamıyor. doktora götürdüğümüzde enfeksiyonu olduğunu söyledi. lakin ne...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Uğur Emre

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Patoloji sonucu

    Merhaba doktor bey patoloji sonucunda tiroid iias ( sol lob posteriorda 12×8 mm boyutlu solid nodü, 8 yayma : 4 mgg + 4 pap ) ( may - grünwald glemsa ve papanicolaou boyası ile boyanmıştır.) kistik kolloidal nodül. yazmaktadır bunun açıklamasını yaparmısınız teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atom tedavisi

    Papiller korsinom tiroit kanseri merhaba hocam 18 yaşında ki kızım 6 kasımda total tiroidektomi ameliyatı oldu sonuç papiller karsinom klasik varyant çıktı ve 2 ay sonra atom tedavisi için gün verdiler. ameliyattan önceki ultrasonda nodül boyutu 20x15mm idi.bir ay sonraki kontrolde sintigrafi sonuc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Papiller korsinom

    Tiroit kanseri merhaba hocam 18 yaşında ki kızım 6 kasımda total tiroidektomi ameliyatı oldu sonuç papiller karsinom klasik varyant çıktı ve 2 ay sonra atom tedavisi için gün verdiler. ameliyattan önceki ultrasonda nodül boyutu 20x15mm idi.bir ay sonraki kontrolde sintigrafi sonucuda şöyle total ti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid usg

    Merhabalar hocam.benim usg raporunda tiroidler normal boyutta.istmus normal kalınlıkta sağda belirgin olmak üzere tiroid lobu ekosu heterojendir.sağ tiroid lobunda posteriorda 7x4 mm boyutunda içerisinde ksitik alanlarda bulunan nispeten düzgün sınırlı hafif izo-hipoekoik nodül izlendi.bu bahsedilen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sorunu rahat vermiyor

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x