Tiroid hormon

  • İyi günler hocam ben gebelik düşündüğüm için kan testi yaptırdım tsh 5,43 çıktı T3 3,09, T4 1,02 çıktı durum nedir ilaç kullanmam gerekiyor mu gerekiyorsa ne tavsiye edersiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Nur hanım, tiroid bezinizin hormon değerleri normal aralıkta olmasına rağmen tsh seviyesinin yüksek olmasına subklinik hipotiroidizm denir, tsh seviyesi beynin kandaki hormon seviyesini nasıl algıladığını gösterir ve tsh yüksekliği hormonların düşük algılandığı anlamına gelir, sağlıklı bir gebeliğin oluşabilmesi için hormonlarınızın ve tsh nın normal aralıkta olması gereklidir. size düşük dozda tiroid hormonu vermek gerekiyor, ancak bunun için yüzyüze olmak sizi muayene etmek şarttır(hormonların yan etkileri olabilmesi nedeniyle), bu sebeple bulunduğunuz yerdeki bir endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları doktoruna gitmenizi öneririm

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim bir tanıdığımda gebelik düşünüyor tsh 4,13 T3 2,59 T4 1,20 bunu değerlendirebilir misiniz ilaç kullanması gerekir mi

  • Doktor Cevabı:

    Sağlıklı bir gebelik başlangıcı ve süreci için tsh değerinin 2,0-3,0 aralığında olması gerekir

    tarihinde cevapladı.
  • İyi günler doktor bey geçenlerde size tsh değerimin 5.43 çıktığını söylemiştim. Daha sonra Doktorum tekrar çağırdı tekrar tahlil yaptı ve tsh 3.83 T3 3,11 T4 1,09 çıktı sizce durum nasıl? Gebelik düşündüğümü söyledim düşünebilirsin gebe kalınca tekrar tahlil yaparız dedi sizin düşünceleriniz de benim için değerli.

  • Doktor Cevabı:

    Son yapılan tetkike göre gebelik düşünebilirsiniz, şayet gebelik gerçekleşise öğrendiğiniz anda tsh ölçümü yaptırın, yüksekse tiroid hormonu kullanmanız gerekir ve tsh değerinizin her ay kontrol edilmesi gerekir, tsh yüksek kalırsa bebek zarar görür, sakatlık oluşabilir

    tarihinde cevapladı.
  • Peki öyle birşey olursa tiroid hormonu kullanırsam bebekte kötü birşey olur mu

  • Doktor Cevabı:

    Tsh yüksek kalırsa bebek zarar görebilir, tsh yüksekse ve doktor kontrolunde tiroid hormonu kullanırsanız sorun olmaz

    tarihinde cevapladı.
  • Anladım peki doktor bey acaba ilk tahlil 5,43 iken 2 gün sonra yaptığım tahlil 3,83 olması normal mi yani o zaman neden yüksek çıktıda şimdi normal değer çıktı sizce

  • Doktor Cevabı:

    İki değerden biri daha doğru olmalı, güvenilir bir devlet kuruluşunda üçüncü bir test daha yaptırmak iyi olur, bu testi yaptırmak için bir hafta on gün kadar bekleyin. i̇ki test arasında beslenmenizde iyotlu gıdalar aldıysanız, iyot tiroid hormon yapımını arttıracağı için tsh değeriniz normale gelmiş olabilir. ama bu tahmin sadece, bir endokrinoloji uzmanına gidip durumunuzu anlatırsanız, gerekli testleri yapıp açıklamada bulunacaktır

    tarihinde cevapladı.
  • İyi günler doktor bey idrar yolumda enfeksiyon çıkmıştı Doktorum purınol verdi 2 haftaya yakın kullandım ve bitti kadın doğum doktoruda vajina florası düzelmesi için gyno lomexin ve gynoflor verdi onları kullanıyorum. Purınol bitince tekrar idrar tahlili yapıldı değerlerimin hepsi iyi çıktı ama gynoflora devam et dedi devam ediyorum ama idrar yolumda tuvalete gitsem bile hafif bir ağrı var acaba gynoflor yan etki mi yapıyor

  • Doktor Cevabı:

    Nur hanım sorunuz çalışma alanımla ilgili değil, bu sorunuzu bir kadın doğum veya üroloji uzmanına sormanızı öneririm

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Folli̇küler neoplazmi̇ şüphesi̇ bi̇yopsi̇ sonucu

    Hocam merhabalar.ben 26 yaşında bir bayanım.tsh,t3,t4 hormon sevi̇yeleri̇m normal.3 adet troid nodülüm var. sağ lob üst zonda 9x7 mmboyutlarında geniş kistik alanlar içeren semisolid nodül izlendi.i̇stmus düzeyinde 7.7x6 mm boyutlarında izoekoik heterojen solid nodül saptanmıştır.sol lobun tamamını...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kitle

    Bogazimda kitle oldugunu soylediler iiab yapildi ve bazilarinda maling yönünden negatif yaymalar cikti ama iki tsnesinde a tipik yayilmalar çıktı ayrıca bening veya maling olduğu belirlenememistir yazılmış bizim ne yapmamız gerekir şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lezyon+kitle?

    Merhaba hocam ben nevşehirden yazıyorum benim sorunum var ve bunun çaresi bulunamadı benim anadan doğma bir rahatsızlığım var sağ kolum çalışmıyor doğduğumda koltuğumun altında ur varmış göbek bağı sağ tarafıma dolanmış bu yüzden dolayı engelliyim ailem beni 3 aylıkken kayseriye hastanesine götürmüş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin yüksekliği

    Hocam merhaba iyi günler. 19 yaşındayım. omuz kısımlarımda aşırı sivilcelenme ve göbek gibi yerlerde kıllanmadan dolayı kadın doğuma gittiğimde verdiğim kanda prolaktin yüksekliği olduğunu öğrendim. 2 ayrı kan verdim birinde 105 birinde 120 oranlarında çıktı. kabergolin ilacını yazdılar ve kullandım...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akne hapının karaciğere zararı

    Hocam merhabalar; yüzümdeki aknelerden dolayı roaccutane isimli yüksek derecede a vitamini içeren ilacı kullanmam gerekiyor, ancak benim safra kesem ameliyat ile daha önceden alındıydı safra kesemin olmaması bu ilacı kullanma konusunda karaciğerim için bir dezavantaj ve artı bir yük oluşturur ve za...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hareket halinde kötüleşiyorum

    Hocam benim ayagım kırıldı 2 ay yürümedim 1 aydır da yürümeye çalışıyorum şimdi örnegin bi kek yapınca hemen soguk ter basıyor başım dönüyor ellerim titriyor nefesim kesiliyor oturunca geçiyor bu neden kaynaklanıyor kaç defa yaşadım 2 aydır yürümedigim için mi oluyor fikir verirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zeynep yildiz

    Merhabalar hocam. benim bir sorum vardı. diyetisyene gitmek için dahiliyede kan testi istediler. kan testinde anti tpo 620, anti tg:83 çıktı diğer değerlerim normal tsh yani. kan sonuclarimda ise sadece demir eksikliği çıktı. ben 4 ay önce roaccutane kullanmıştım yüzümdeki sivilcelerden dolayı. bu i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ti̇roi̇d usd'de sonuç

    Hocam merhaba iyi çalışmalar diliyorum öncelikle. sizden bir ricam olacak. 63 yaşındaki kayınvalidemin ultrason sonucunu açıklayabilir misiniz? tiroid usd'de; ti̇roi̇d gland boyutlari artmiştir. ti̇roi̇d gland paranki̇mi̇ heterojendi̇r. en büyüğü sol lob alt zonda 14×9 mm boyutlu bi̇rkaç adet hi̇p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun nodülleri

    Merhaba sayın hocam , yemek yedikten sonra kıkırdak dediğimiz yerin üst kısmında yumru oluşuyordu bu şikayet üzerine doktora gittim ...her iki servikal zincirde kısa aksı 1 cm den küçük bir kaç adet reaktif görünümlü lenf nodlari izlenmiştir . tiroid bezi boyutları hafif artmış olup parenkemi hetero...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocama soru

    Hocam iyi günler annem 75 yaşın boynunu sağa tarafında ağrı ve idrarında kalsyum yükselmesi var hocam bir yol çare gösterebilir misiniz doktorlara gittik hiçbir çare bulamadık bizi oradan oraya oradan oraya sevk ediyoruz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat korkusu

    Hocam kolay gelsin annemde zehirli guatir var ama ameliyat korkumuz olduğu i̇çin ameliyat olmak i̇stemiyor annem i̇laç kullanıyor ama ameliyat olması gerekiyor endişeliyiz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çoklu tiroid nodülü

    Merhaba ultrasonda tesadüfen nodül bulundu. yorumlamanız mümkün mü.dr önemli bir durum yok dedi ama ben biraz korkuyorum ve içim rahat etmedi. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkür ederim. i̇sthmus : 3,4 mm i̇sthmus’da üstte sağ lob komşuluğunda sınırları parankimden net olarak ayırt edilemeyen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baş boyun akciğer malignite

    İyi akşamlar hocam, anneannemin pet görüntülemerinde baş ve boyunda, tiroit bezi sol lobla uyumlu olabilecek lokalizasyonda kalsifiye ancak aktivite tutulumuna sahip 1,4x2x0, 8 cm ebatlarında suvmax 7,87 patoloji dikkati çekti. bilateral alt paratrakeal, bronkopulmoner ve karina lenf nodlarında en...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid ca hakkinda

    Sayin hocam merhaba, 1.7 cm capinda papiller ca folukuller varyant teshisi kondu ve 2021 haziranda ameliyat oldum. 30 mci rai tedavisi gordum. lenflere sicramamisti. eylul ayindaki tg degerim 0,04 olarak cikti. hocam sorum şu; papiller ca folllukuler varyant uzak metastaz riski nedir?klasik varyant...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troit kanseri şüphesi

    İyi akşamlar hocam. yorumlarsaniz sevinirim. babam girtlak kanseri sonucu gırtlağını aldılar nuks mu var acaba anlamadık. laringeal yapılar izlenmiştir(opere). operasyon lojunda ve stomal düzeyde rezüdü / nüks kitle kuşkusu oluşturan belirgin yumuşak doku sinyalinde kalnılaşma yada kitlesle lezyon s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x