Tiroid hormon bozukluğu

  • Merhabalar, bana yapılan hormon testlerimde, t3 ve t4 değerlerimin belirtilen aralık dışında olduğu görüldü, ama tshım hep normal çıktı, hatta bi tahlilde 3 bile geçmişti, defalarca tahlil yapıldı, değişik hastanelerde de tahlil yapıldım, sonuç pek değişmedi, total t3 ve t4 değerleri de yüksek çıktı. tshım baskılanmıyor yani. Tiroid usg çekildi, Sağ lob: 11.7x16.5x54.5 mm orta isthmik bileşke 2.2x4x4.4 mm hipoekoik nodül sol lob: 10x15x50 mm alt isthmik 3x3.2x4 mm hipoekoik nodül **** mm Parankim: hafif-orta derecede heterojen görünümde izlendi. Tanı: tiroidit, nodüllü (doktor sorun yok dedi) bana I-131 ile uptake taraması yapıldı, normal değerler 4. saat %5-15 24. saat %15-35 olması gerekirken bende 15.6 ile 24.3 çıktı, (bir endokrin doktoru pek sorun yok dedi, 15.6 çok sorun olmaz dedi,, diğer endokrin doktoru 15.6 burda yükseklik var dedi) 3 gün sonrada 5 mCi Tc-99m perteknetatın IV olarak enjekte edilmesi ile tiroid Sintigirafisi çekildim, sonuçta, Tiroid bezinin her iki lobu hiperplaziktir, her iki lobta aktivite dağılımı homojen olup, tutulum normale oranla artmıştır. lobların şekil ve kenar düzenleri bozulmamıştır. sintigrafik olarak loblar içinde nodül izlenimi veren bulgu saptanmamıştır. Sintigrafik sayım süresi kısalmış, geri plan aktivite azalmıştır. SONUÇ: Diffüz hiperplazik, hiperaktif tiroid bezi sintigrafisi. (doktor: tutulum artmış, hipertiroidi olabilirsin iyota dikkat et dedi) Tshoma olabilir şüphesiyle çekildiğim hipofiz mrda da herşey normal görünüyor Alfa Subunit PGH kan testinde de, normal değerler :0.00-0.90 benim kan tahlili sonucum 0.65 çıktı, yani normal en son doktorum, genetik olabilir dedi aileden kaynaklı, eğer tsh hormon direncim varsa ilacı yok mu bunun, çünkü bana doktorlarım ilaç bile vermiyor, birde bu değerlerimin böyle olması gebeliğe engel midir yada gebe kalmakta zorlanır mıyım. bende ki sorunu gidermek için bir ilaç filan yok mudur. çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, sizde tespit edilen durum toplumda sık görülen bir hadise, kan değerleriniz bozulmadan size ilaç başlanması çok doğru olmaz, tiroid hormonu bildiğiniz gibi vücudun metebolizmasını düzenleyen önemli bir hormondur ve gün içinde dalgalanmalar şeklinde salınır, dışarıdan alınan hormon hiçbir zaman bu kalitede etkili olmaz, gebe kalmanıza bir engel teşkil etmez, hamilelik süresice tiroid hormon düzeylerinize baktırın çünkü tiroid hormonun çocuğun intrauterin beyin gelişiminde önemli bir etkisi vardır.

    tarihinde cevapladı.
  • çok teşekkür ederim vakit ayırıp ayrıntılı cevaplandırdığınız için. isterseniz son üç tahlil sonucumu da gönderebilirim. kolaylıklar diliyorum

  • Doktor Cevabı:

    Sonuclarinizi degerlendirebilirim... ****

    tarihinde cevapladı.
  • çok teşekkürler göndereceğim.


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Nefes darlığı yutma güçlügü

    Mrb hocam benim sıkıntım 1 yıldır drvam eden bi türlü teşhis konulamayan bir rahatsızlığım var hocam aniden dilim kuruyup yapışkan bir hal alıyor boğazım tıkanıyor yutma güclüğüyle beraber nefes darlığı oluyor abartmıyorum 10 kbb 5 nöroloji dahiliye psikiyatri gögüs hastalıkları bir sonuca varamadı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Bükey

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid kanseri

    Selamun aleykum hocam hakkari şemdinli den yazıyorum 2 yıl önce babamı ameliyat ettiniz troid kanseri hastası babam .7 aydır kontrole getirmiyoruz pandemi den dolayı .surekli olarak boğazım sıkışıyor şikayetleri var 1 yıl öncede iyot tedavisi aldı .burda corona dan dolayı aşı yapalım dediler acaba a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferit Akıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atom tedavisi

    Merhaba ihan bey; annem umut tepede troiden amaliyat oldu pandemi surecınde doktorumuza ulaşamadık ve umranıye hastanesıne gittik atom tedavisi olması gerekiyormus ama orda atom uygulanmıyor. bana yardımcı olurmusunuz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İlhan Tarkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kendiliğinden oluşan morluk

    Iyi günler hocam annemin vücudunda kendiliğinden morluklar oluşuyor 4 _5gun içinde geçiyor tekrar başlıyor bu neden olabilir guatr var

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid bezi nodülü

    Hocam kolay gelsin sizden ricam beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler hocam tsh 0.109 t3 3.31 t4 1.32 ultrason da 9mm izookekik düzgün sınırlı solid nodül izlendi zehirli guatr dediler tiroid sintigrafi çektiler tiroid bezi her iki lobu beklenen anotomik lokalizazyondadir ve kenar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yüksekliği

    Hocam 2 gün önce babamın tiroid tahlilleriyle ilgili soru sormuştum. geçen anti tpo 271, tsh ise 8.5 çıkmıştı. ultrasonda da birşey yok dendi. levotiron kullanarak tsh ı kontrol altına aldı. 3 gün önceki tahlilinde ise anti tpo 281 çıktı. tsh değeri 5 çıktı. ancak konulan tanı tiroidit. sizde tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefes darlığı

    Hocam iyi günler yaşım 19 benim sıkıntım nefes darlığı çekiyorum ve midemde şişkinlik oluyor geğirme isteği oluşuyor . ve gün boyu hemen hemen oluyor bundan 3 ay önce kan tahlili yaptırmıştım tsh aralığı 0,34-5,60 aralığında olması gerekirken benim ki 7,41 çıktı ayrıca b12 değeri 180-914 arasında...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid usg ve iiab

    Hocam merhaba; eşimin iiab sonucunu atmıştım, sizde usg sonucunu görmek istemiştiniz. usg sonuçları şöyle: "usg, 28 mart 2020,adana başkent hastanesi. ""multinodüler guatr, piramidal lobda izlenen 3cm'lik dejenere-hemorajik izoekoik solid nodül." "usg, 14 şubat 2020, diyarbakir eğitim araştırm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yüksekliği

    Babam 47 yaşında. geçen sene verdiği kan tahlilinde anti tpo hormonu 271 çıktı ve tsh ı 8 civarındaydı. levotiron kullandı ve aralıklı tsh takibi yapıldı. tsh normal sınırlara geldi. bu sene tekrar detsylı kontrole gitti ve anti tpo 281 çıkarken tsh 5.3 yani nornal aralıklarda geldi. geçen sene tiro...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit ve kan değer düşüklüğü

    Merhaba hocam ben doktora gittim ve kan değerlerimin düştüğünü tirotiminde bir tarafında büyüme olduğu söylendi şuan sabahları aç karnına euthhyrox 50 öcü içiyorum ve ferro sanol duodenal 100 mg kapsül kullanıyorum yanındada tribeksol yanağımın üst tarafında 2 3 tane sivilce gibi kızarıklık hafif şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yüksekliği

    Babam 47 yaşında. geçen sene verdiği kan tahlilinde anti tpo hormonu 271 çıktı ve tsh ı 8 civarındaydı. levotiron kullandı ve aralıklı tsh takibi yapıldı. tsh normal sınırlara geldi. bu sene tekrar detsylı kontrole gitti ve anti tpo 281 çıkarken tsh 5.3 yani nornal aralıklarda geldi. geçen sene tiro...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid iiab sonucum

    Hocam iiab sonucum şu şekilde " incelenen 5 adet yaymada lenfosit ler, hafif kollodial materyal, debris yüklü makrofajlar ve bir örnekte çok sayıda mikrofollikülerinde izlendiği, rejeneratif değişiklikler gösteren tirositler görüldü. bu örnekler öncelikle tiroidite sekonder rejeneratif değişiklikler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid hapı, tüp bebek

    Merhaba ayşe hn, tiroid tekrar ölçtürülmeli demiştiniz, 4gün önce gebelik 7.haftamda 31.8.20de, günde 12,5mg euthyrx kullanırken tsh 0.31(0.35-4.9), ft4 1.35(0.37-1.48) çıktı. bu durumda dozu azaltarak bırakmak mı devam mı etmek gerekir? birönceki sorumu hatırlamanız için bıraktım. “tüm tiroid ile i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonlarım..

    Hocam teşekkür ederim .. son olaraktan bu ilacı kullanmadığım dönemki testesteron seviyenle simdi kullanıp bıraktıgim aynı değere gelir mi yoksa bu değerin altında mı kalır.. teşekkür eder saygılarımı sunarım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato gluten

    Hocam merhaba. ben 25 yaşındayım 65 kiloyum boyum 1.80 haşimato hastasıyım günde 100 mg levatiron ilaç kullanıyorum. tiroid’le alakalı hiçbir şikayetim yok yorgunluk halsizlik saç dökülmesi vb. yaşamıyorum. nodülde yok. internette yaptığım araştırmalar beni çok kaygılandırdı glutensiz beslenmekten b...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Rahmi Serin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x