Tiroid hastalığının gebeliğe sakıncası olur mu

  • 22 aylık bir gebede plesantanın erken yaşlanmasının riskleri nedir ve troid(hızlı çalışan) hastası olup bunun önlemini almadan yani ilaç kullanımında veya bir takım testler yaptırmamış ve gebeliğin 3. ayına kadar doktor kontrolü yaptırmamışsa ne gibi tehlikeler oluşur bebek için ve doğum sonrası için ve troid sınırı 5,6 iken yaptırdığı testlerde 25 çıkıyorsa bunun sakıncaları nelerdir? teşekkürler iyi çalışmalar

  • Doktor Cevabı:

    Gülden hanım tiroid için tedavi alınmasını öneririm, özellikle doğumdan sonra da bebek mutlaka tiroid hastalığı yönünden araştırılmalıdır, 3. aydan sonra da tedavi başlansa geç kalınmış sayılmaz. plasentanın yaşlanması genellikle doğumun yaklaştığının belirtisidir ancak 22 haftalık gebelikte plasenta yaşlanma bulgularının saptanması normal değildir, plasental yetersizlik ve bebekte beslenme bozukluğuna, gelişme geriliğine neden olabilir...muy-tlaka kontrol altında olmanız gerekmekte... randevu ve daha fazla bigi için 0212- 571 55 01 nolu tel. dan sekreterim dilek hanım ile görüşebilirsiniz.. geçmiş olsun dileklerimle.. jin.op.dr.korkut arslan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı zeytinlik mah.fişekhane cad. aker işhanı no 18 daire 3 (carousel alışveriş merkezi mango kapısı karşısı) bakırköy / istanbul tel: 0212 571 ****

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh emzirme

    Gebelikte tsh hormonum yükseldi. tiroid guatr için euthyrox kullandım. 20 gün oldu doğum yapalı doğumdan sonra ilaç kullanmayı bırakmıştım ama kaç gündür boğazımda şişlik var kesinlikle soğuk yiyip içmiyorum acaba ilaç kullanmadığım için tekrar mı yükseldi. kullanmalımıydım ve emziriyorum şuan sakın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Başak Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik genel durum soruları

    Merhaba, beta hcg değerim 105 (08.04.2019) iki gün sonra 217 (10.04.2019) tsh 2.8 çıktı .testi euthrox 50 mg aldıktan sonra tok karna yaptırmıştım hafta başında.2.8 çıkmıştı.ilaç dozunda bir değişilik yapmalı mıyım? ayrıca tüp bebek ile hamile kaldım. dekort,oksapar iğne, crino jel, folbiol,estro...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayşe Darama

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba doktor hanım. 6 ay aralıkla yaptırdığım kan testimde trigliserid (trig) değerim düşük çıktı. ilk trigliserid değeri 31 mg/dl referans aralığı:50-150 6 ay sonraki tahlilde trigliserid değeri 27 mg/dl referans aralığı : 50-150 bunun sebebi nedir ve sakıncası varmıdır? bir diğer sorun tsh...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serap Bos Çetiner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte safra taşı

    Merhaba hoca. eşimin safra kesesinde 13 mm taş var. çocuk düşünüyoruz. gebelik esnasında safra taşının anneye ve bebeğe bir sakıncası var mıdır.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mahmut Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tiroid

    Merhabalar..ocak ayında tsh değerimin 8.16 değeriyle tiroid hastası oldugumu öğrendim nodül bulgusu yoktu..doktorum levotrion 100mg verdi..1 ay sonra tekrar değerimi ölçtürdüğümde t3=4.8 t4=1.9 tsh=0.034 düştü ve doktorum ilacın dozunu 4gün 100mg 3gün 50mg olarak değiştirdi..1hafta sonra gebe oldugu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testi

    Merhaba hocam eşim hormon testi yaptırdı ve prolaktin değeri 36 tsh değeri 5,2 çıktı doktor levotiron 50 mg verdi bu ilacı folik asitle beraber kullanmasında bi sakınca var mı ve 1 ay sonra tekrar gelmesini istedi gebelik istiyoruz olmuyo sanırım bu değerlerin yüksek olmasından.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiper emizesis ve troid

    Merhaba eşimin aşırı bulantı ve istihsazlik ve halsizlik şikayetleri üzerine hastaneye başvurduk bir gece hastanede yatış yaptı kısaca sonuçlar su şekilde. bulantı kusma şikayeti ile başvuran hastanın yapılan titinde 3+++keton crl 10+6 fka var izlenen hasta septik servisinde yatırıldı hastaya günlük...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mürüvvet Sarıyar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troidimdeki sorun gebeliğe engelmi

    Merhaba doktor bey. ben 37 yaşında 7 yaşında oğlu olan bir bayanım, 4 sene evvel bir düşük yaptım. şimdi çocuk sahbi olmayı çok istiyorum tekrar. fakat yaklaşık 2-3 aydır korunmamamıza rağmen olmadı gebelik. doktora gittim adetimin 3. günü hormonlarıma bakıldı, bu arada yaklaşık 3 aydırda her ay düz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troidimdeki sorun gebeliğe engelmi

    Merhaba doktor bey. ben 37 yaşında 7 yaşında oğlu olan bir bayanım, 4 sene evvel bir düşük yaptım. şimdi çocuk sahbi olmayı çok istiyorum tekrar. fakat yaklaşık 2-3 aydır korunmamamıza rağmen olmadı gebelik. doktora gittim adetimin 3. günü hormonlarıma bakıldı, bu arada yaklaşık 3 aydırda her ay düz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Timur Gürgan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troidimideki sorun gebe kalmama engelmi

    Merhaba doktor hanım. ben 37 yaşında 7 yaşında oğlu olan bir bayanım, 4 sene evvel bir düşük yaptım. şimdi çocuk sahbi olmayı çok istiyorum tekrar. fakat yaklaşık 2-3 aydır korunmamamıza rağmen olmadı gebelik. doktora gittim adetimin 3. günü hormonlarıma bakıldı, bu arada yaklaşık 3 aydırda her ay d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gülüm Altaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emzirirken euthrox kullanmaya devam edilebilir mi?

    İyi çalışmalar doktor bey, gebeliğim esnasında tiroitlerim az çalışmaya başladığından euthrox 25 verilmişti. şimdi doğum yaptım ilacı kullanmayı kesmelimiyim. teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdurrahman Çömlekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü

    Sayın hocam, ben sekiz hafta dört günlük hamileyim. aşırı bulantı ve kusma nedeniyle kadın hastalıkları uzmanıma başvurdum. yapılan kan tahlillerinde tsh:0,27 çıktı.diğer tiroid hormon düzeylerine bakılmaksızın propycil 50 mg günde iki defa başlandı.fakat kontraendikasyonlarda hamileliğin ilk üç a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeynel Beyhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mrb. ben en kısa dönemde hamıle kalmayı planlıyordum ama

    Test sonucu tsh 0,05 çıktı. hipertiroid çıktı. ilaç yazdılar. adet duzensızlıgı kist sorunum vardı. tiroidden dolayımı? hamıle kalırmıyım? sakıncası varmı? bebege zarzrlımı?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto hastasıyım ve hamile kalmak istiyorum...

    Doktor bey merhaba, daha öncede size yazmıştım. 3 yıllık evliyim. 2 yıldır da çocuk istiyoruz. son bir yıldır haşimoto hastası olduğumu öğrendim.günlük euthyrox 37,5 mg kullanmaya başladım.yaklaşık 6 hafta önce tekrar endokrin uzmanına gittim. kan tahlili sonuçlarımda tsh 6,66, prolaktin 31,56 anti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeynel Beyhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sonucum

    Hocam merhaba 5 aylık hamileyim gecen ay tiroid sonucum tsh 5.61 (referans ar. 035-5.5) di bugünkü sonucum ise t3=2.58 (ref. ar. 1.71-3.71) t4=1.27 (ref. ar. 0.7-1.48) tsh=0.79 (ref. ar. 0.35-4.94) hocam ben gecen aydan beri 100 lük euthyrox kullandım sonuçları 2 doktora gösterdim biri 100 lüğe de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Abdurrahman Çömlekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x