Tiroid değerleri

  • Hocam merhaba Ultrason sonucumu yorumlayabilir misiniz? Her iki tiroid lob boyutları artmıştır.Tiroid bezi parankim ekosu hipoekoik alanlar nedeniyle heterojen izlenmiştir.Tiroid bezi konturları lobüledir.Doppler bakıda tiroid bezi kanlanması artmıştır.Tiroid bezi alt polü komşuluğunda reaktif lenf nodları izlendi.4 yıldır Haşimato hastasıyım bu arada yaşım 24.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çağla, troid bezindeki bulgular hashiomatoya bağlı, büyüme ve bazı değişiklikler olmuş. şu anda önemli olan troidin fonksiyonu. tsh ölçtürerek takip etmek gerekir. tsh yükselirse eksik olan troid hormonunu kullanmanız gerekecek. tedavisi mümkün bir durum. tsh normal olduğu sürece ilaca gerek yok. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İyot eksikliği için

    Hocam merhaba idrarda iyotum 22.1 olarak çıktı (iyot/kreatinin değil) doktorum günde 900 mikrograma tekabül eden venaturanın 6 damla iyodunu kullanmam gerektiğini söyledi sizce günde 900 mikrogram iyot takviyesi fazla olmaz mı? tüm kan tahlilerim normal çıktı tiroit vs sadece idrarda iyotum 22.1 te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyot eksikliği için

    Hocam merhaba idrarda iyotum 22.1 olarak çıktı (iyot/kreatinin değil) doktorum günde 900 mikrograma tekabül eden venaturanın 6 damla iyodunu kullanmam gerektiğini söyledi sizce günde 900 mikrogram iyot takviyesi fazla olmaz mı? tüm kan tahlilerim normal çıktı tiroit vs sadece idrarda iyotum 22.1 te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroidi rahatsızlığı

    Hocam merhaba, ben 15 yıl önce tiroidimi aldırdım. ilaç kullanıyorum, levotiron 75 mg. t4 sınırda yüksek olmasına rağmen tsh yeterince baskılanmıyor. 3-3,5 arası çıkıyor. çinkom ve selenyumum düşüktü takviye almaya başladım. faydası olur mu tsh için? teşekkürler cevabınız için..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit nodülü

    Hocam öyle ciddi hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen , biraz çarpıntım biraz halsizlik ve saç dökülme sorunum vardı. tüm tetkikleri yaptırdım d vitaminim 6 çıktı bir de tiroit usg gireyim dedim. rutin kontrol için. kan tahlillerinde tsh, t4, t3 hepsi normal yıllardır da referans araliklarinda çıkıyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz ağrısı

    Merhabalar önce sol boyun ağrım vardı. sonra kulağım ın oraya kadar yayılan bir ağrı. ertesi gün sol tarafta boğazımda elime gelen ceviz büyüklüğünde şişlik ve ağrıyor. sola doğru eğildiğimde boğazımda ki şiş ve boynum müthiş ağrıyor. hipoaktif nodül vardı ben de aynı yerden biyopsi oldum ama böyle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodul

    Hocam merhaba. gittiğim doktor tek nodul olmasina ragmen biopsiden bahsetmedi. baska bir doktora daha goruneyim mi? 1 yil sonra tekrar boyun usg onerdi sadece. serbest t3 3,27 pg/ml serbest t4 1,34 ng/dl tsh 1,09 µiu/ml troid fonksiyonu normal ama nodul var bu ne anlama gelir ileri tetkik g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid hastaliklari

    Selam hocam eşim 51 yaşında tsh( 0.197 ) (t4 1.07 ) ( t3 3.59 )bu değerler normal mi normal değilse ne yapmamız lazım bizi aydinlatirsaniz çok seviniriz şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid t4 sınıra yakın

    Ben rexapin 2.5 mg ilaç kullanmaya başladım 1 ay önce ve yemek yeme iştahı gelmesine rağmen kendimi tuttuğum halde 1 ayda 4 kilo aldım ve tsh t4 t3 testi yaptırdım sonuçlar ise tsh: 0.88(0.35-5.5) t4: 0.97(0. 89-1.76) t3: 3.53(2.3-4.2) t4 tsh biraz sınıra yakın geldi ama doktor durum için nor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    Cook yeşekkür ederimmm

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Randevu talebi

    Hocam merhabalar. size nasıl ulaşabilir, nasıl randevu alabilirim? hastaneden bilgi vermiyorlar. dönüş yaparsanız çok memnun olurum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve adet gecikmesi

    Merhabalar yaklaşık 5 ay önce kan testi yaptırmıştım tiroid hormonum fazla çıkmıştı fakat adetlerim düzenliydi 2 3 veya 4 5 gün sonrasında oluyordu heray fakat bu ay 10 gün gecikti bu durumlarla karşılaşılabiliyormuyuz 12 ocakta adet oldum 2 şubatta sürtünmeli ilişki yaşadık boşalma vs olmadı 12 şub...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid iltihabı

    Cevabınız için tesekkür ederim.test sonuclarımsa tsh yazmamışım.tekrar detaylı yazıyorum hocam tsh: 3.53   (0.35-4.94) serbest t3: 2.3  (2.5-3.9) serbest t4: 1.12 (0.80 - 1.70) anti tpo:130  (0-5.61) crp:0.4 (0-0.5) haşimato hastasıydım zaten hergün 75 euthyrox az geliyor diye bir gün 75 bir g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenidoğan hipotiroidi

    Merhaba hocam t3 ve t4 normal ise tsh yüksek ise 14 günlük bebek 25 mg hap kullanıyor bu değerin düşmesi için bu hapı bır ay kullanmamız mi gerekiyor yoksa 10 gün veya bir hafta kullanıp tekrar doktora gitmemiz mi gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    Merhaba iyi günler kan tahlilinde demir 22 çıktı ve doktor 3 ay kullanmam üzere feramat verdi sürekli baş agrimdan ve halsizlik ten dolayı ders calisamaz hale geldim sizce bu ilaç ne zaman etki eder bir de lansor kullaniyorum mide ağrılarından dolayı bu ilaçla beraber kullanmam sorun olur mu şimdide...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon değerleri

    Mrhb.hocam 39 yaşındayım tahlil sonucuma bakarmısınız? tsh:3,99 serbest t3: 3,04 serbest t4: 1,35 hdl kolesterol:59,3 trigliserid:50,92 glukoz:65 glike hemoglobilin (hb a1c) :5,3 % açken çıkan sonuçlarım hocam kolay glsn saygılar..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x