Tiroid biyopsi sonucu

  • Hocam merhabalar. Tiroidimde nodül saptanması sebebiyle biyopsi yaptırdım. Sonuç aşağıdaki gibidir. Bir sıkıntı var mı, nasıl ilerlemek gerekir? Tanı olarak iyi huylu mu demek oluyor? Yardımlarınız için teşekkür ederim. Klinik Özet: Sol lob tırads 3 nodül Makroskopi: Tiroid sol lobdaki nodülden iias yapıldı Havada fiske edilerek gönderilen toplam 10 adet yayma preparat diff quik boyandı Mikroskopi: Mikroskopik incelemede nodülden yapılan aspirasyonların benzer görünümde ve kolloidden çok zengin olduğu görüldü. Follikül epitel hücreleri seyrek olarak kolloidden zengin zeminde yayılmışlardı. Tanı: Kolloid nodül Tiroid sol lob Us-iias

  • Doktor Cevabı:

    Selamlar biyopisi soucu kötü huylu değil, yakın takip etmek ilerleyen zamanlarda bir kez daha biyopisi yapmak gerekiyor.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam selamlar. Cevabınız için çok teşekkür ederim. İlerleyen zamanlar için tekrardan biyopsiye neden gerek gördünüz hocam riskli bir şey mi gördünüz acaba? Ultrason raporumuz aşağıdaki gibiydi. Tiroid gland sağ lob ve isthmus normal boyuttadır. Sol lob boyutu nodüle sekonder artmıştır. Tiroid parankim eko yapısı nodüller dışında homojen görünümde izlendi. Sol lob alt polde 28X18 mm çaplı, düzgün sınırlı, ince periferik hipoekoik haloya sahip, yeryer kistik dejenerasyon gösteren hafif heterojen yapıda hipoekoik nodül izlendi. Sağ lob orta polde 8,6x6,7 mm çapında periferi kalsifiye izohipoekoik nodül saptanmıştır

  • Doktor Cevabı:

    Nodül kistik yapıda olduğu için bazen biyopsilerde yeterli doku olmaz , birde nodül büyük, o üzden 1 yıl sonra usg ve biyopsi kontrolu iyi olur. tedbir amaçlı

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 4 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çıktı ayrıca biyops...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gül Bora Makal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh ve estradiol sonuçları

    Hocam merhabalar ben 22 yaşındayım. tiroid bezlerimde nodül olduğundan takipliyim. tsh t3 t4 gibi test sonuçlarım normal çıksa da adetimin ikinci günü yaptırdığım kan tahlili sonuçlarında fsh 6,6 estradiol ise 26,0 çıktı. regl takvimim düzenlidir, göğüs gelişimimde ise biraz sorunum var. tahlil sonu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parotis lenf nodu

    Sayin hocam yasim 25 bayanim sizin degerli bilgilerinize ihyiyacim var yardimci olur musunz ? 2 ay önce sol kulak altı parotis bezinde bir kitle hisettim (sürekli dış kulak yolu iltihabı ve egzaması yaşıyorum) hemen ardından kbb ye başvurdum antibiyotik kullandım antibiyotik bitti belki biraz küçülm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Baylançiçek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu şişliği

    Sayin hocam yasim 25 bayanim sizin degerli bilgilerinize ihyiyacim var yardimci olur musunz ? 2 ay önce sol kulak altı parotis bezinde bir kitle hisettim (sürekli dış kulak yolu iltihabı ve egzaması yaşıyorum) hemen ardından kbb ye başvurdum antibiyotik kullandım antibiyotik bitti belki biraz küçülm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çağatay Çifter

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dil kisti mi

    Hocam merhaba.bende kronik faranjit var.bir ay önce yeniden olunca boğazıma bakmak istedim.fenerle baktığımda sol tarafta dilin baya gerisinde çok kuvvetli aaa deyince yarım bezelye tanesi kadar belki biraz küçük içi beyazımsı sarımsı yuvarlak iltihaplı sivilceye benzeyen bişi gördüm.3 hafta bekledi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağlı ekojenik hilusu seçilemeyen lenf nodu

    Annemin tiroid us incelemesinde; sol lob orta kesimde yaklaşık 11x8 mm boyutunda, periferinde ince hipoekoik rimi bulunan, düzgün sınırlı , heterojen, izokojen solid nodül dikkat çekmiştir. ayrıca sol servikal zincirde level 2a düzeyinde, yaklaşık 9x7 mm boyutunda, yağlı ekojenik hilusu seçileme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parotisde ve bogazda reaktif lenf nodu

    Sayin hocam yasim 25 bayanim sizin degerli bilgilerinize ihyiyacim var yardimci olur musunz ? 2 ay önce sol kulak altı parotis bezinde bir kitle hisettim (sürekli dış kulak yolu iltihabı ve egzaması yaşıyorum) hemen ardından kbb ye başvurdum antibiyotik kullandım antibiyotik bitti belki biraz küçülm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Kazkayası

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroidit, hashimato tiroidi

    Hocam merhaba, bundan 2 hafta önce tiroid bezlerimde sıkıntı olduğu şüphesi ile doktora başvurdum. ailemde haşimato tiroidi öyküsü bulunmakta. tiroidim heterojen çıktığı için belirli aralıklarla kontrole gidiyordum. son gittiğimde ultrason çekildi. boyun us sonucum şu şekilde: submandibuler beler no...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu şişliği

    Sayın hocam merhabalar yaşım 25 bayanım. bundan 2 ay önce size sol kulağınmdaki elime gelen bir kitleden ve dış kulak yolumda iltihap olduğunu söylemiştim. sizde parotisteki lenf nodudur kulak iltihabına bağlı demiştiniz.evet oyleymis antibiyotik kullandım biraz küçülme oldu akabinde ultrason çekti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun usg lenf nodu

    Hocam kusura bakmayın bu saatte yazıyorum ama bundan yaklaşık 4 ay önce falan boyun usg çekildim isthmus sağ yarıda 4,5 mm çaplı hipoekoik nodül izlenmiştir yazıyor buna ilaveten bilateral submandibular bez komşuluğunda büyüğü sağda 26×6 mm solda 12×5 mm boyutlu birkaç adet reaktif lenf nodu izlenmi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Raporumdaki bu tanının riski var mı biopsi olmam gerekli mi?

    Nejdet polat, sol tiroid lobunds 10*11mm sol tiroid lobunda 16*14mm hipeoekoik nodül, istmusta büğüyü 8*4mm birkaç adet hipoekoik nodül izlendi. bilateral komşu sertikal alanlarda sağda ve solda 22*7.5mm 22*8mm ebatlı ekojen yağlı hulusi seçilemyen birkaç adet lenf nodu izlendi. hayırlı akşamlar..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid biyopsi

    Merhabalar hocam tiroid bezi sol lobda 30×28mm boyutunda düzgün sınırlı izoekojen solid kistik mikst natürde makrokalsifik odaklar içeren nodül görüldü.biyopsi yapıldı. sonucum: dejenere kistik kolloid nodül tiroid sol lob us-i̇i̇as ve hücre bloğu

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Gürcan Albeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Merhaba. 23 yaşındayım. sağlık ocagında yaptırdıgım kan testi sonucuna göre tsh ve anti tg değerlerim biraz yüksek çıkmıştı, en üst değerin çok az üzerindelerdi diğer tüm değerlerim normaldi. doktora göründüğümde şuanlık ilaç kullanmaya gerek yok 6 ayda bir kan testi yaptır dedi. ultrasonda da tiroi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x