Tiroid bezi

  • Merhaba hocam, MİKSÖDEMDE PRİMER OLARAK MERKEZİ SİNİR SİSTEMİNİ ETKİLEYEN SİSTEMİK ATROFİ Bu şekilde bir tanı koyulmuş hipotiroid vardı ama bu ne anlama geliyor?

  • Doktor Cevabı:

    Miksödem ciddi bir durum. atrofi tiroid bezine aittir sanırım ve tiroid hormonu salgılamadığı için hipotiroidi vardır. yani trioid bezi çalışmıyordur. ilaç uzun süre alınmadı ise tsh çok yükselip mixödem oluşmuştur.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid usg

    Merhabalar hocam.benim usg raporunda tiroidler normal boyutta.istmus normal kalınlıkta sağda belirgin olmak üzere tiroid lobu ekosu heterojendir.sağ tiroid lobunda posteriorda 7x4 mm boyutunda içerisinde ksitik alanlarda bulunan nispeten düzgün sınırlı hafif izo-hipoekoik nodül izlendi.bu bahsedilen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri ihtimali

    Hocam merhaba 49 yaşında kadın hastayım .tiroidimde daha önce nodül olması sebebi ile dahiliyeye kontrole gittim.tirois fonksiyon testlerim kanda normal çıktı.ultrason:tiroid gland boyutları artmıştır.transvers ölçümde sağ ve sol lob 28mm ,isthmus 11mm ölçülmüştür.tiroid parankiminde yaygın yerleşi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri ihtimali

    Hocam merhaba 49 yaşında kadın hastayım .tiroidimde daha önce nodül olması sebebi ile dahiliyeye kontrole gittim.tirois fonksiyon testlerim kanda normal çıktı.ultrason:tiroid gland boyutları artmıştır.transvers ölçümde sağ ve sol lob 28mm ,isthmus 11mm ölçülmüştür.tiroid parankiminde yaygın yerleşi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lobektomi sonrasi patoloji

    Saygideger hocam gecen persembe gunu sag lob alindi.hatirlarsaniz biyopsi sonucum 2 kere atipi folikuler lezyon gelmisti an itibatiyle ameliyat patoloji raporum geldi patolojik tani:1.lipom 2.noduler hiperplazi(noduler guatr)lenfosit tiroidit reaktif lenf nodlari sonuc boyle hocam yorumlarsaniz sevi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trioid nodülü

    Trioid şeker ve kolestrol hastasıyım tsh larım referans aralığında levitrol 100 lük kullanıyorum usg sonucunda sağ lob 14*17*42 mm ortapol anteriorda 3,9*9,3*8,5 mm sınırlarıparankimden net ayırt edilemeyen kistikdejenerasyon alanları içeren izoekoik nodül sol lob10,3*20,8*36 mm isthmus2 mm biletera...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhabalar kız çocuğum şuan 50 günlük., birer haftaya tsh ölçümleri 6-7-11ve 9 olarak degısmekte. doktorumuz ılac kullanmayı şuan uygun görmedi. sürekli takip ediyoruz., ilaç başlama konusunda fıkrınızı alabılır mıyız? t3 ve t4 normal sınırlarda.sımdıden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hasimato hastalığı bilgi

    Merhaba ailede hasimato var benimde yaptırdığım testte degerlerim anti tpo 1300 anti tg 271 tsh 2.87 cıktı.. tsh normal olduğu için sanırım hasimato için ilaç şu an için gerekli değil diye biliyorum ancak hasimatonun vücutta yaptığı etkileri yaşıyor gibiyim gerçi bana panik atak teshiside...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh 6.76 (y) guatr teshisi

    Euthyrox 50 mcg bu ilacı verdi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun us yuzeyel

    Merhabalar ben bir boyun us yuzeyel test sonucu hakkinda bilgi alacaktim.annemde 5 yil kadar once biopsi alindi ve temiz cikti ama degerleri bilmiyorum.simdiki degerler bilateral tiroid loblari normal boyut ve genislikde izlenmis bez parankimi heterojendir.sag tiroid lobunda 1.3*0.7 cm boyutlarinda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh 6.76 (y) guatr teshisi

    Merhaba hocam midem den dolayı hastaneye gittim randevu aldım ve guatr cıktı tsh 6,76 cıktı doktor ilac verdi 1ay sonra gel dedi sizden de bilgi alabilirmiyim bu konuyla ilgili ne gibi sorunlar olusturabilir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Guatr hastalığı

    Hocam meraba babam guatr hastasıda doktorlar amelyat olman gerekiyor diyor guatr'ı ses tellerine yakınmış ve yumurta büyüklüğündeymiş amelyat olmadan bi çözümü bulunmazmı napmamız lazım

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ofluoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orbital dekompresyon

    Merhabalar ben 19 yıl önce zehirli guatr ameliyatı geçirdim ama sağ gözümdeki dışa doğru çıkıklık geçmedi orbital dekompresyon ameliyatı yapıyomusunuz bu konuyla ilgili görüşmeye gelirsem muayene ücreti alıyomusunuz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prl hormonu

    Yeşim hanım merhaba.17.09da regl oldum ve 23.09da sona erdi.29.09da tekrar regl oldum.ertesi gün doktora gittiğimde hormon testi yaptı ve free t3: 3,12 free t4: 1,18 tsh : 1,55 fsh:13,78 lh: 66,16 prl:27,61 çıktı.gebelik yok.ailemde genetik tiroid hastalığı var.bende basit guatr var ama ila...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve tsh

    Merhaba hocam ben 5haftalık hamileyim. hamilelik öncesinde tsh yüksek olduğu için 25mg levitron kullanıyordum. bütün tahlil yapıldı tsh 0.109 serbest t4 1.77 çıktığı bu durumda bebeğime zararı olmuş mudur? ilaç kullanmayı bırakmalı mıyım? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray EVRİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızımın t3 değeri

    Kızımın t3 değeri hocam merhaba kızım alya 5,5 yaşında bugün biraz soğuk algınlığı olduğu için doktora götürdüm kan değerlerinede baktı doktor serbest t3 değeri 4,24 pg/ml çıktı serbest t4 değeri 1,06 normal sınırda ve tsh 1.168 normal sınırda çıktı serbest t3 biraz yüksek ayrıca alkalen fosfataz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x