Tiroid bezi iltihabı

  • merhabalar tiroid bezi iltihabında iğneyle tadavi görmekteyim bu hastalığın bulaşma ihtimali varmıdır örneğin ağız yoluyla veya başka bir yol ile? teşekkürler

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipertiroidin hipotiroide dönüşmesi

    Ayşen hanım merhabalar. 22 yaşında kadın hastayım. bir kaç ay önce tsh değerim 0.05 çıktı. t4 2.25 idi. 5 mg thyromazol kullandım. daha sonra hap kullanmaya başlamama rağmen 0.02 ye düştü. 3 ay sonunda ölçtüğümde tsh değerim 7.62 anti tpo 133 ve anti tg 389 çıktı. t4 ve t3 değerleri normal. ultrason...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İştahsızlık

    Merhabalar dr bey 23 aylık oğlum var 34+6 haftalık 2400 gr 44 cm doğdu bir yaşına kadar kilo ve boy olarak iyiydi ancak bir yaşından sonra iştahı sıfırlandı kendine hiç bir şekilde biz yediremiyoruz kendi eliyle yiyor yediği de hiç karnını doyuracak gibi değil daha çok mama ile karın doyuruyor yemek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    İyi akşamlar hocam 80 günlük bebeğim var erkek tsh değerimiz 6.51 t4 17.50 referans aralığında ilaç kullanmamıza gerek varmı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    İyi akşamlar hocam. oğlum 4 günlükken total bilirübin düzeyi 19 çıkınca bir günlük fototerapi sonrası 12.5 olunca taburcu edildi. hormon tahlili tsh 35.4 ft4 1.6 çıkınca 10 gün sonra tahlil tekrarı için çağrıldık. çok endişe içerisindeyim. sizce hipotiroidi midir yoksa böyle sonuçlar genel itibariyl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid usg sonucu

    Hocam merhaba 6 ay önce papiller olduğum için tiroıdlerim alındı.bugün ilk defa ultrasyona girdim.ultrasyon sonucumda.rezidü yada nüks troid dokusu saptanmadı. her iki servikal zincirde reaktif görünümlü lenf nodları dikkati çekmiştir.her iki troid lojunda sağda 26x5 ve solda 25x4 ölçülen granülasy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz ağrısı

    Merhabalar önce sol boyun ağrım vardı. sonra kulağım ın oraya kadar yayılan bir ağrı. ertesi gün sol tarafta boğazımda elime gelen ceviz büyüklüğünde şişlik ve ağrıyor. sola doğru eğildiğimde boğazımda ki şiş ve boynum müthiş ağrıyor. hipoaktif nodül vardı ben de aynı yerden biyopsi oldum ama böyle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gelişim geriliği

    Hocam merhaba. 5 buçuk yaşında kızım var. boy 100cm. uzun zamadan beri pandemiden dolayı sizlere ulaşmaya çalıyorum maalesef rendevuda alamıyorum. il dışından gelecegim. nasıl randevu alabilirim. allah rızası için yardımcısı olursanız çok sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı

    Hocam merhaba 5 buçuk yaşında kızım var . boy 102 cm yaşıtlarına göre gelişimi az. il dışından geleceğim. nasıl rendevu alabiliriz. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezleri

    Lenf bezleri mrb hocam sağ lobda 3,5x2mm boyutunda hipoekoik solid nodül izlenmiştir sollobda 2 mm boyutunda anekoik kistik nodül iznlenmiştir .sağ servikalde 13x5 mm sol servikalde 15x5mm boyutunda oval şekilde ekojen yağli hilusu seçilebilen öncelikle reaktif görünümlü lenf nodulleri izlenmiştir....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid papiller karsinoma metastazı

    Hocam merhabalar, boynumdaki beze alınıp biyopsi yapıldıktan sonra bana tiroid papiller karsinoma metastazı teşhisi konuldu acilen ameliyat olmam gerekiyormuş. tiroid bezini komple alacaklar. hocam sormak istediğim şu, ben bu ameliyatı 6 ay sonra olsam ne olur? sonuçta bunca yıldır bununla yaşamışım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Oğuz Basut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Oyu akşamlar doktor bey 9 günlük kızımın tsh değeri 40 cıktı ilaç başlandı ne yapmam gerekiyor çok endiseliyim verdikleri ilacında 10 gün kullanıp kontrolle gitmemiz gerektiğini soylediler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpoanti

    Merhabalar bn kan testi yaptirdim. kan testi sonuclarim anti tpoanti 29.8 cikti. referans degeri 0-9 gozukuyor. lh 5.72 fsh 7.90 serbest t4 0.93 tsh 1.51 sonuclarim. anti tpoanti-m sonucum yuksek gorunuyor. bunun anlami nedir tedavisi nasildir acaba?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi İlker Pala

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun şişlikleri?

    Hocam hayırlı akşamlar babam birer yıl arayla rektum ca ve mide ca ameliyatı oldu lakin metastaz değil ayrı ayrı oluşan tümörlerdi ameliyattında hastane ortamı neticesiyle enfeksiyon geçirdi ve şimdi de ameliyatından 4 ay sonra boynunda şişlikler oluştu ince iğne biyopsi yapıldı ve tanı olarak mik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bülent Topuz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun usg sonucu

    Merhaba. 6-7 aydır kulak altında olan şişlik için usg istedi doktor. sonucu sizinle paylaşıyorum sol parotis yüzeyel lobunda 7×3mm boyutlu ve 7×4 boyutlu, sağ parotis yüzeyel lobunda 9×4 mm boyutlu, sağ submandibuler gland komsulugunda 11×7mm boyutlu ovoid konfigürasyonda ekojen hilusu ayırt edileb...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Utku Kubilay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Merhaba bebeğim 30 günlük işlem tsh:112,2 ft4:8,84 31 günlük tedavi başlanıldı 50 mg ve 39 günlük de tsh:26,74 t4:0,944 50 mg euthyrox yapmamız gereken başka bir şey var mı ve yanınıza da geleceğiz inşallah şanlıurfa dan

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x