Tiroid bezi hastalıkları

  • Merhaba hocam benim tiroid hastalığım var ilk tahlilimde T4 d2. 25 TSH 0.003 ANTİ TPO 248.3 tü bir hao kullandım bir ay sonra değerlerim T4 0.53 TSH 7.43 T3 2.46. Hocam benim tiroid bezlerim hızlı mı yavaş mı? Bir de bu gebe kalmaya engel oluyor mu?

  • Doktor Cevabı:

    Ilk başlangıçta hızlıymış, şimdi yavaş olmuş yani hipotiroidi. tiroid antikoru da yüksek olduğu için bu hastalığın ismi hashimoto tiroiditi. tedavi olman lazım. bazı hastalarda gebeliği etkileyebilir evet

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid sorunu rahat vermiyor

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym düşüklüğü

    Ayşen hocam merhaba. bağ doku hastasıyım romatoloji doktorum rutin kan aldı. değerlendirebilir misiniz lütfen ? lym% 15.8 (24-44) , mcv 7.7 (7.80-11) , pct 0.156 (0.19-0.36) pdw 16.3 (11.60-14.70) . bu değerlerim 3-4 kan tahlili boyunca aşağı yukarı böyle seyretmişti ama lym değeri daha da düşmüş du...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlıl sonucu crp

    Hocam cevap için cok tesekkurler.. :) ben bır kac dr'ye sordum ama kımse net cevap vermıyor? orzax markalı imünol diye bır gıda takvıyesı aldım eczaneden, iceriisinde 80 mg c vitamıini, 1,3/1,6 beta glukan 50 mg var bir kac kez ictim ama bazı doktorlar iç diyor bazıları içme vucutta kalabılır karaci...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlıl sonucu crp

    Merhaba hocam 25 yaşındayım soguk almısım öksürük balgam üşüme sıkayetiyle dr'a gorundum crp 19,45 çıktı ama antibiyotık vermedı sizce ne yapayım? ve her crp yukseklıgı ilaçla tedavı edılmelı mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Merhaba. benim sorum tiroid hormonu değişken midir? 2015 yılında tsh 0.007 t3 9.43 t4 3.33 iken 2019 da tsh 6.786 gibi bi durum söz konusu ve kolestrol de var ,bana bugüne kadar kimse bir tiroid hastası olduğumu söylemedi. ve kontrol altinda olmadim. bu hafta yaptirdigim testte hipotiroid olarak ila...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray EVRİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid biyopsi

    Mikroskopi : - yaymada, kolloidden zengin mikro ve makrofolliküllerden oluşan tabakalar ve gruplar halinde, seyrek hurthle hücre morfolojisi de gösteren tirositler izlendi. - hücre bloğu kesitinde fibrin ve kolloid içerisinde benign tiroid doku fragmani görüldü. - sitomorfolojik bulgular "benign kol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geçmeyen lenf bezi

    Çok teşekkür ederim, hocam sağ olun. beni cok rahatlattınız,tavsiyelerinizi yerine getireceğim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid biyopsisi

    Cok tesekkur ederim cevabiniz icin . iyi calismalar dilerim .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen lenf bezi

    Hocam iyi günler öncelikle. ben 5 ay once boynumda lenf bezi şişliği fark ettim ama tesadüfen ne zamandir var bilmiyorum ultrasona girdim bi sorun olmadığı soylendi. kan tahlili verdim lym degerim 4.37 cıktı onceki 2 tahlilde ise sirayla lym degeri 3.07, 3.77 çıkmıştı yani 2 sene içerisinde bu kadar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid biyopsisi

    Mikroskopi : - yaymada, kolloidden zengin mikro ve makrofolliküllerden oluşan tabakalar ve gruplar halinde, seyrek hurthle hücre morfolojisi de gösteren tirositler izlendi. - hücre bloğu kesitinde fibrin ve kolloid içerisinde benign tiroid doku fragmani görüldü. - sitomorfolojik bulgular "benign kol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun usg raporu

    Hocam rica etsem yorumlarmısiniz anlicam sekilde lsayın meslektasim boyunda submandibüler ,supraklaviküler bölgeler ile anterior ve posterior skalen üçgenler ve supraklaviküler fossalar incelendi. ciltte kalınlaşma cilt ve ciltaltı yumuşak dokusu ekojenitelerinde normalden sapma izlenmedi her iki ta...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın grafisi radyasyonu zarar verir mi

    Hocam merhabalar size birşey danışmak istiyorum.15 aylık bebeğime acilde ayakta batın grafisi istendi.ayakta durmadigi için akciğerleri ve çenesi dahi goruntulenmis. hocam bu tetkikin herhangi bir zararı olur mu bebeğimin organlarına. bu tetkikin radyasyon oranı nedir?.cok huzursuz oldum bu tetkiki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun usg raporu

    Hocam rica etsem yorumlarmısiniz anlicam sekilde lsayın meslektasim boyunda submandibüler ,supraklaviküler bölgeler ile anterior ve posterior skalen üçgenler ve supraklaviküler fossalar incelendi. ciltte kalınlaşma cilt ve ciltaltı yumuşak dokusu ekojenitelerinde normalden sapma izlenmedi her iki ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızliktan mı boyle hocam

    Tesekkur ederimm kotu beslenmeden dolayi kansiz kalmisim baska biseyim cikmadi hocam ayrica asiri kansizliktan depresyonada girmisim cok üzgünüm :(

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x