Tiroid ameliyatı sonrası

  • Hocam merhaba annem tiroid lerinde ameliyat oldu ve tiroidlerinin tamamı alındı.Sintigrafi çekildik ve Çekilen sintigrafi sonucu tiroidektomili hastada sağ tiroid lobu lojunda minimal bakiye doku ile uyumlu olabilecek fokal aktivite tutulumu izlenmiştir yazmakta bunun ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid ameliyati sonrasi sintigrafide bir miktar doku gorulebilir onemli olan bu dokunun hacmidir. geride doku bulunmasinin bircok sebebi vardir, ama en onemli faktor ameliyatin teknigidir

    tarihinde cevapladı.
  • Lazer tekniğini kullanarak ameliyat oldu hocam patoloji sonucumuzda bu : Multisentrik tiroid papiller karsinom Sol lob yerleşimli En geniş çapı 1.1cm Onkositik variant Kısmi en kapsülasyon izlendi Düzgün sınırlı Iyi diferansiye Nekroz-mitoz izlenmedi Lenfovasküler invazson izlenmedi Tiroid kapsül invasyon izlenmedi Cerrahi sınırda invasyon izlenmedi yazmakta bu sonuçlar doğrultusunda sizce nasıl bir tedavi uygulamamız gerekir?

  • Doktor Cevabı:

    Annenizin radyoaktif iyot alması ve sonrasında takibi gerekir. yapılan ultrasonografide kalan doku miktarı 1 milimetreküpten fazlaysa bu dokunun tekrar ameliyatla alınması gerekebilir

    tarihinde cevapladı.
  • Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam kolay gelsin


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh değer yüzksekliği

    Çok teşekkürler hocam dediğiniz şekilde normal seviyelerde cıkmıs

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değer yüzksekliği

    Teşekkürler hocam. 3 günlükken yapılmıştı test . bugun tekrar yapıcaklar 8. günü bugün doğalı. değişmeler olabiliyormuş gün arttıkca doğrumudur. açıkcası internette okuduklarımızdan epey tedirgin olduk.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid tetkik sonucu

    Merhabalar. aşağıdaki tiroid ultrasonografi için yorumunuz nedir? tespit edilen nodül tehlikeli mi ve biyopsiye gerek var mıdır? kan değerleri ve tsh değerleri normal durumdadır. yardımlarınız için teşekkür ederim.tiroid gland sağ lob ve isthmus normal boyuttadır. sol lob boyutu nodüle sekonder artm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Adem Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh değer yüzksekliği

    Hocam merhaba yegenımın tsh degeri 13 cıktı . tekrar test için cagırdılar korkulacak birşey var mı ? hocam merhaba yegenımın tsh degeri 13 cıktı . tekrar test için cagırdılar korkulacak birşey var mı ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik öncesi

    Hocam hamilelik düşünüyorum öncesinde takviye olarak folik asit b12 ve iyot kombinasyonlu bir takviye almak istiyorum fakat tiroidim var tsh yüksek hep eutrox kullanıyorum 1 gün 75 1 gün 100 mg bu iyotlu takviyenin bi zararı vs olurmu bu takviyeyi kullanabilirmiyim veya ne kullanmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tıroıd ve dozaj durumu

    Tsh 5.69 st4 1.20 50 lılık alıyorum 75 lık çarpıntı yapıyo ne tapmalıyım hashımoto yum yasım 43sızce ne yapmalıyım burda bagırsak gecırgenlıgım var

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe olduğumu bilmeden ilaç kullandım

    Merhaba atila bey. zehirli guatr tedavisi görüyordum günde 1 tane euthyrox 1 tane thyramazol kullanıyordum en son 8 ekim de hastalanmıştım 10 kasım’da gebe olduğumu öğrendim. en son 9 kasım da ilaçları kullanmıştım. gebeliğimi etkilemiş midir cevap verirseniz çok mutlu olurum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atila Karaalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrason sonucum

    Merhaba hocam,tiroidim olduğu için ultrason çekindim.sonucum, sol juguler zincirde 20x7 mm boyutunda içerinde rekütüler ekojenitenin izlendiği korteksi kalın hilusu büyük oranda silinmiş multipl oval hipoekoik lenf nodları izlenmiştir,diye yazıyor.doktor boğazımaa kamerayşa baktı bişey görünmüyor de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam haşimato hastasıyım eutrox 100 kullanıyorum nodül yok. yalnız geçen sene 2 ak bt 1 beyin bt birde timüs bezinden dolayı pet ct çekildi şükür temiz çıktı. bu radyasyon dozu tiroid kanseri riskini çokmu artırdı.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid tsh serum yüksekliği

    Merhaba hocam. benim 23 aylik erkek çocuğum var. doğduğunda tsh ile ilgili olumsuz sonuç almamiştik. yaklaşik 1,5 yil kadar kabizlik şikayetimiz var yapilan tahlillerde son üç sonucunda 1. tahlil sonucu tsh 7,12 cikti. (referans araliği 0,7-5,97).sonrasinda çocuk endokrinolojisine gittik. 2.tahlil s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troit hastalıklari

    Merhabalar hocam bir sorum olacaktı zehirli gıatırım var ve troitlerim fazla calişiyor propycil hapı kullaniyorum cocuk emzirdigim içinde başka bir hap vermiyor doktorum yaklaşık 1 sene olacak bu hapı kullanalı ama hep ayni hiç bir düşüş olmuyor şimdide hapı günde 5 tane al dedi ne yaqabilim yardımc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves hipertroidi geçer mi

    Hocam 1 sene önce tesadüfen guatr ve nodül varlığı tespit edilmis olup endokrin e gittigimde ultrason sonucu her iki tiroid lobunda ve isthmusta büyüğü sag lob latralde yaklaşık 1.5 cm icerisinde kistik açıklıklar içeren multpl noduler dikkati çelmiştir.(mng) boyun yumusak dokuları tabidir cevresel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte tsh yukseklıgı

    Merhaba hocam, 15+5 haftalık hamileyim, 5+5 hamıleyken tsh degerimin 3.5 cıkmasından dolayı euthyrox 25 mg hap kullanmaya başladım. ikinci hamileliğim, ilk gebelıgımde de aynı ılacı ıcmıstım ve dogum sonrası yapılan tetkıklerde herhangi bir sorun kalmamıs ıyılesmıstım. 9+5 haftalıkken tekrar tsh de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri

    Merhaba doktor bey ,kan tahlilimde tsh değerim 5.19 ile yüksek ,serbest t4 normal çıktı .demir ve b 12 de düşük olunca dahiliyeye gittim .ultrason sonucumda sağ lob 4.6*3 mm hiperokojen görümlü nodül tespit edildi .anti-tpo 41.7 ,anti tg

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipoekoik nodül

    Hocam 24 yaşında bayanım 7 ay önce.troid ultrasonu cekildi sag tiroid lobu : orta ismik bileskede 4x5x6 mm hipoekoik nodul.orta posteriorda 4x7x9 mm hipoekoik nodul.sol tiroid lobu : orta posteriorda 4x5x6 mm hipoekoik nodul.parankim : orta heterojen, lob sinirlari duzensiz, yer yer hipoekoik alanla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x