Tiroid

  • Tiroid

    Hocam ıyı aksamlar, ultrason raporumu aynen aktarıorum sıze, tiroid us tiroid bezi boyutları (kk*tr*ap) sagda 16*25*40 mm,solda 17*24*40 mm olarak olculmustur. her ik tıroıd glandı,diffuz büyüme göstermektedır. isthmus kalınlıgı 5 mm dir. her iki lob parankım ekosu heterojen gorunumde olup paran...

    Doktor Cevabı:
     Recep Aktimur

    Doç. Dr. Recep Aktimur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Slmlr dr.bey benim troid bezlerim yavaş çalışıyordu dr.kontrolünde euthyrox 150 mg.kullanıyordum 4gün yarım 3 gün tam olmak üzere ama yaklaşık olarak 3 aydır ilaç kullanımını bilinçli olarak kestim[çok bilinçsiz bir davranışmış aslında]bir nevi kendimle kumar oynadım ilacı kullanmadığım ta...

    Doktor Cevabı:
     Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Merhaba hocam lütfen yardım edin pkos rahatsızlıgım var ben hamile kalmadan önce rutin kontroller için hastaneye gittim ve yapılan testler tsh6,24 referans araliği0,8-5,2 fsh7,95 adetin 21.günü yapilan progesteron3,90 dr guatr dan şüphelendi ve tekrar testler istedi onlarda şöyle serbest t32,86 refe...

    Doktor Cevabı:
     İsmail Hakkı Boz

    Uzm. Dr. İsmail Hakkı Boz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Doktor bey merhaba, ben size troid usg incelemesi nin bana yorumunu yaparsanız cok sevinecegim biraz teleşlandım , bileteral tiroid gland konturü tabii olup ekojenitesi homejen yapıdadır. her iki lop boyutları artmıştır.(sag 19.7 _sol 18.1_19mm) sol lopta 5.1_3.5mm capta hipoekoik solid nodül i...

    Doktor Cevabı:
     İsmail Hakkı Boz

    Uzm. Dr. İsmail Hakkı Boz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Slm doktor bey benim bogazımda şişlik var yaz kış pencereler acık yatıyorum sankiiçerde hava kalmamıs nefes alamıyorum gbi geliyo ailede guatır var tiroit testi yaptırdım sonuclarımserbest t3 3.72 pg/ml t4 1.29, tsh 5.29 cikti.acaba normalmi

    Doktor Cevabı:
     Özkan Erdoğan

    Uzm. Dr. Özkan Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Hocam merhabalar benim tiroid sonuçlarım tsh:11,03 referans aralığı: 0,57-5,6 serbest t3 : 2,89 "" : 2,3-4,2 serbest t4 : 1,88 "" : 0,88-1,72 ultrason sonucumda normal üst sınırlarda çıkmaktadır.sintigrafi çektirmem gere...

    Doktor Cevabı:
     Levent Kabasakal

    Prof. Dr. Levent Kabasakal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Sn.doktor bey; bugün annemin hashimoto hastası olduğunu öğrendik.50 yaşında.menopoza girdi.tahlil sonucuna göre anti tpo (anti m) : 194,2 anti tg (anti t) : 140,0 tsh : 1,25 t3 : 2,79 t4 : 1,22 b12 : 489,1 ferritin: 111,4 ve hb a1c: 5,77 g...

    Doktor Cevabı:
     Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Slm hocam ben dün boyun ultrasonu çektirdim.her iki troid boyu boyutları artmıştır her iki troid lobu ve istmus parankinlerinde minimal hetorejenite izlenmiştir tiroid sağ lobta en büyüğü 13 mm ebatta sol lopta en büyükleri 20 mm ve 22 mm ebattahetorejen görünümde hipoekojen ve hipekorojen alanlar...

    Doktor Cevabı:
     Bülent Menteş

    Prof. Dr. Bülent Menteş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Tiroid bezi hperplazik olup aksiyel düzlemde sağ lob 17*15mm, sol lob 17*16mm ölçülmüştür. bez içerisinde en büyüğü sağda 6mm çaplı multipl sayıda ve duvarlarında mikrokalsifikasyon ekoları gözlenen kistik noduller mevcuttur. biletreal submandibulaer glandlar normal konfigürasyondadır. görünt...

    Doktor Cevabı:
     Levent Kabasakal

    Prof. Dr. Levent Kabasakal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Sol tiroid lobunda orta düzeyde ve sınırları net demarke olmayan, iç yapısı kistik özellikte ortalama 2x3mm boyutlarında bir oluşum dikkati çekmektedir (kolloid kist ile uyumlu). sizce ne yapmam gerekir.iyi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:
     Tuğrul Tansuğ

    Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör


1/27 | Toplam 261 kayıt bulundu.
.
x