Tiriod sonuçları

  • Merhabalar hocam bana yardımcı okur musunuz sonuçları göndersem

  • Bir ay önce Tsh 2.01 T3 4,63 T4 23,89 çıktı ve bana 2x2 thyromazol verildi ve Propycil sabah akşam bir tane kullandım Kontrol gittim tabi bir ay için de on beş günde bir değerler düşmesine rağmen dozlar ve ilaçlar hiç değişmedi artık dayanılmaz hal aldım çok yan etki yaptı ve kestiler Şuan da değerler Tsh 1.14 T3 3.02 T4 1.73 Başka hastenede bakıldı bakıldı bu değerlere ve ilaçları keskini söylediler Anti-Tpo 9.0 Anti -g 10.0 çıktı Burada endokrin yok maalesef

  • Doktor Cevabı:

    Şu anda ilaç kullanıyormusunuz yoksa kestiniz mi çünkü tiroid değerleriniz normal aralıkta,

    tarihinde cevapladı.
  • Sabahları bir adet Propycil alıyorum ne kadar çok doz içtiysem onu dahi içmek istemiyorum aslında hocam dideral kullanıyorum hergün değil ama çok çarpıntım olduğun da

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid ultrasonu yapıldı mı ve tsh reseptör antikoru (trab) tahlili yapıldı mı? sigara içiyormusunuz

    tarihinde cevapladı.
  • Evet yaptırdım Triod bezi boyutları doğaldır. Tiroid Parankim ekojenitesi normal ve homojendir. İzole nodül saplanmadı Tiroid grand çevre yumuşak dokular ilişkisi doğaldır. Servikal lab izlenmemiştir. Doppler bakışa tiriod Parankim vaskularizasyonu simetrik normal sınırlardadır. Antikor testleri yaptırdım hocam Sigara kullanmıyorum

  • Doktor Cevabı:

    Gönderdiğiniz tetkik sonuçlarınız normal, ilacı da kesmişsiniz, şu an için bu durumda bir ilaç kullanmanız gerekmiyor

    tarihinde cevapladı.
  • Kalsiyum 8-10 arası Benim kalsiyum 10.2 çıktı hocam bağlantılı olma şansı varmı ve ben yoğurt aşırı çok tüketiyorum geceleri bir boşluğa düşmüş gibi çok oluyor ilaç çok fazla doz verirdi kemiklerime kadar ağrı oluştu o yüzden olma olasılığı var mı

  • Doktor Cevabı:

    Bu konuda bir yorum yapabilmek için kalsiyum değeriniz ile beraber fosfor, alkalen fosfataz, parathormon ve 25(oh)vitamin d3 değerinizi de bilmek gerekir

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Başımdan geçen korkunç hadise

    Hocam iyi günler. bundan bi kaç ay önce ufak bi gofret yemiştim aniden öksürmeye başladım ve nefesimi içime çektikçe hava alamamaya başladım 1 2 saniye sonra nefes alamamaya başladım araç kullanıyordum hemen arabadan inip çömeldim ve ölüceğimi zannettim rabbim yardım etti sakinleştirdim nefes almad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodül

    Hocam boğazımın sol tarafındaki şişlik ile hastaneye başvurdum bunun sonucunda bana ultrasıon çekinmem söylendi farklı tarihlierde hastaneye başvurdum ve ultrason sonuçları aşagıdadır . troid teslerinde herhangi bir sıkıntı çıkmadı tsh , serebest t4 , kalsiyum gibi testler normal çık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Çağatay Çifter

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid hormon

    Anladım peki doktor bey acaba ilk tahlil 5,43 iken 2 gün sonra yaptığım tahlil 3,83 olması normal mi yani o zaman neden yüksek çıktıda şimdi normal değer çıktı sizce

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hormon

    Peki öyle birşey olursa tiroid hormonu kullanırsam bebekte kötü birşey olur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trioid hastalığı

    Trioid teşhisi merhaba ben 2007 yılında trioid ameliyatı oldum 150 mg lavetron kullanıyorum renkli ultrason değerlerim sağ lob9*11*22 sol lob 11*9*23 parankimi heterojen ve kabalaşmış eko yapısı sağ lob birbiri içine geçmiş 13*8 mm hipoekoik halolu izoekoik miks tip kanlanan solid nodul genel trioi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid hormon

    İyi günler doktor bey geçenlerde size tsh değerimin 5.43 çıktığını söylemiştim. daha sonra doktorum tekrar çağırdı tekrar tahlil yaptı ve tsh 3.83 t3 3,11 t4 1,09 çıktı sizce durum nasıl? gebelik düşündüğümü söyledim düşünebilirsin gebe kalınca tekrar tahlil yaparız dedi sizin düşünceleriniz de beni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve guatr

    Koah hastası olduğu için cerrahi müdahale riskli buluyorlar.yapmiyorlar.ama tedavi içinde seçenekleri sunmadilar.ameliyat olmadan ne gibi tedavi önerirsiniz .lütfen hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ve guatr

    Sayın hocam öncelikle saygılarim sunarım. 71 yaşında annem koah hastasi.trakeaya basi yapan ve lümen çapını 7-8 mm e kadar daraltan 4 cm civarında tiroid dokusu mevcut mediastene inmiş..bu konuda neler yapabiliriz riski nedir?tekrar ilginize teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid hormon

    Teşekkür ederim bir tanıdığımda gebelik düşünüyor tsh 4,13 t3 2,59 t4 1,20 bunu değerlendirebilir misiniz ilaç kullanması gerekir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hormon

    İyi günler hocam ben gebelik düşündüğüm için kan testi yaptırdım tsh 5,43 çıktı t3 3,09, t4 1,02 çıktı durum nedir ilaç kullanmam gerekiyor mu gerekiyorsa ne tavsiye edersiniz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adenom ağız kuruluğu göz kuruluğu yutma güçlüğü

    Sayın hocam,bana şu cevabı yazmıstınız.siadh yani uygunsuz adh sendromu olabilirsiniz. biyokimya,hemogram,hipofiz mr ile birlikte değerlendirmek lazım. adenom siadh salgılıyor olabilir... gogus kafesinde mideded bagırsaklarda düz kaslar varmıs.adh sanırım bunları geriyor kasık haldeler yemek borum d...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Ergin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek yetmezliği olan hastada karaciğerde tespit edilen kitle

    Hocam, babam da böbrek yetmezliği var. emar çekildi, raporda: karaciğerde segment 2-3 komşuluğunda subkapsüler yerleşimi yaklaşık 23*17 mm çapında t2 hiperintez lezyon izlenmiştir. şeklinde yazıyor. bize bunun ne olduğunun tespiti için emarın ilaçli olarak çekilmesi lazım denildi ancak oda böbrekler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Hocam merhaba yaşım 23 papiller tiroid kanserinden dolayı ameliyat oldum sağ tiroid tamamen alındı.şimdi atom tedavisi göreceğim.bu tedaviyi görünce sol tiroidin kanser olma ihtimali var mı.birde hap kullanıyorum 150 lik sol tiroid kaldığı için ileride hapı kullanmama gibi bir ihtimal olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Cevabınız için teşekkür ederim. 3 ay önceki tsh değerim 5.24 (referans aralık 0.35-4.94). bu değerde de ilaç kullanmamı önerir misiniz? yurt dışına çıkacağım orda düzenli kontrol ettirmem zor olabilir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x