Tıbbi onkoloji

  • Hocam babamın patoloji sonuçları panCK TTF(+) CK7(+)BerEp4(+) vimenitn (+)Cea fokal yamalı(+)Lca(-) ck5/6(-) P63-Ck20(-)sinaptofizin(-) kromogranin(-)cd68(-)çıktı Tanı olarak da karsinom metastazı yazılmış bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Pet/ct ve gerekirse endoskopiler yapılıp primer araştırılması gerekir. ona göre biran önce tedaviye başlanmalı. çok geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Çok sağolun cevabınız işin hocam pet çekilmeden bu sonuçlara göre kötü huylu diyebilir miyiz acaba

  • Hocam babamın pet sonucu bugün çıktı değerlendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler Sağ akciğer üst lob anterior segment plevrasında yaklaşık 4x3 cm boyutlu kitlesel görünümde olmak üzere sağ hemitoraksta kostal ve mediastinal plevrada ön planda primer plevral malignite lehine değerlendirilen yaygın multipl artmış FDG tutulumu gösteren (SUVmax: 9.9) kalınlaşmalar izlenmiştir. Sağ hemitoraksta yaklaşık 2 cm derinliğe ulaşan plevral effüzyon izlenmiştir (SUVmax: 2.0). Sağ hiler bölgede mediastinal plevral kalınlaşma/metastatik lenf nodu ayrımı net yapılamayan hipermetabolik (SUVmax: 6.6) nodüler lezyon izlenmiştir. Prekarinal ve subkarinal ılımlı metabolik aktivite artışı gözlenen (SUVmax: 2.4) subsantimetrik boyutlu lenf nodları izlenmiştir.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hemoglobin

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişik değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Can

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer kanseri

    Merhaba özlem hamim babam akciğer kanseri ve oldukça ilerlemiş durumda çapa da genel cerrahiye götürdüm ameliyat için çok geç denildi onkoloji birimine sevk edildi onkoloni bölümüne götürdüm ve orde da kemoterapi için geç denildi şuan hiç bir tedavi verilmiyor karnında şişlik oluştu sıvı çok az...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda derinde kemik gibi kitle

    Merhaba sevgili hocam. bir sorum var. ben boynumda, tiroid bezinin sol yakınlarında damarların ve kasların altında şişlik benzeri bir şey hissediyorum. tam bir şişlik gibi yani top gibi değil, aşırı sert tıpkı kemik ucu gibi. hareket etmiyor tamamen sabit. çok büyük de değil. bastırınca bütün boynum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer kanseri

    Hocam bu sonuçlardan ne anlamak gerekir bilgi verirseniz çok sevinirim beyin mr ı da çekildi şimdiden teşekkürler sağ akciğer üst lob anterior segment plevrasında yaklaşık 4x3 cm boyutlu kitlesel görünümde olmak üzere sağ hemitoraksta kostal ve mediastinal plevrada ön planda primer plevral maligni...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    Hocam bu sonuçlardan ne anlamak gerekir bilgi verirseniz çok sevinirim beyin mr ı da çekilicek yarın şimdiden teşekkürler sağ akciğer üst lob anterior segment plevrasında yaklaşık 4x3 cm boyutlu kitlesel görünümde olmak üzere sağ hemitoraksta kostal ve mediastinal plevrada ön planda primer plevr...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tıbbi onkoloji

    Hocam babamın pet sonucu bugün çıktı değerlendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler sağ akciğer üst lob anterior segment plevrasında yaklaşık 4x3 cm boyutlu kitlesel görünümde olmak üzere sağ hemitoraksta kostal ve mediastinal plevrada ön planda primer plevral malignite lehine değerlendir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özcan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf buyumesi

    Hocam 36 yasindayim 1 sene once bogazda bir virus sonucu boyun lenfleri sisti 1 senedir bir cok doktora gittim kan usg yapildi hepsi ayni reaktif dedi..buyuyup kuculuyorlar en son agustos ayinda kasiklarda sislik oldu usg cekildi 11 mm olan reaktif bezeler var dendi takibe gerek yok dedil genel cerr...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rektum kanseri

    Hocam merhaba. 75 yasindaki anneme yaklasik 5 6 ay once rektum ca teshisi konuldu. bagarsagin 11-15 cm araliginda en buyugu 0.2 cm 4 adet tumor oldugu soylendi. pet sonucunda diger organlara sicrama olmadigi goruldu. annem 28 gun radyoterapi ve ilac tedavisi gordu. 2 ay sonra tomografi, mr ve koloni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    Hocam annem 66 yaşında 40 yıl sigara içmişliği var.4.evre az diferansiye skuamöz hücreli akciğer kanseri sağ akciğer üst lobda 3 cm hipermetobolik kitle lezyon ayrıca sağ akciğer alt lob süperine segment dorsal plevral alanda 5 cm yumuşak doku densitesi var. l4 vertebrada hipermetabolik metastatik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon ca metastaz

    2019 yılında kolon ca (t3 n2) nedeniyle sağ taraftan ameliyat oldum. 6 kür adjuvan kemoterapi aldım. 2 aylık periyotlarla kontrole gidiyorum. her kontrolde sırasıyla bt, mr, ve pet çekimi yaptırıyorum. çünkü, bt ve mr da sürekli karaciğerde lezyon görünüyor metastaz şüphesi var deniyor ancak pet bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Altundağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gizli şeker

    Merhabalar oğlum 4yaşında zayıf bir cocuk abur cubur şekere çok düşkün bugün genel kontrolde açlık kan şekeri 102 hba1c değeride 5.93 çıktı doktor gizli şekeri var dedi çocuk endokrinoloji yönlendirdi hocam bu değere göre tıp 1şeker hastası olabilir mi yoksa gizli şeker bu yaşlarda olabilir mi şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metaplazi biyopsi

    Hocam merhabalar sağlık öğrencisi 4. sınıfım. 21 yaşındayım endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım özel hastanede doktorum çok sağlıklısın demişti bu da raporum klinik bilgi premedikasyon: propofol 200 mg iv ile sedoanaljezi uygulandı. hd fujinon - eg-590 wr gastroskop kullanıldı. özefagus :özofag...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tıbbi onkoloji

    Çok sağolun cevabınız işin hocam pet çekilmeden bu sonuçlara göre kötü huylu diyebilir miyiz acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özcan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Hocam merhaba annem 4. evre kolon ca hastası. genel durumu iyi aslında ama son kullandığı strivaga ilacı onu çok olumsuz etkiledi. son pet-ct sonucunu paylaşıyorum. alabileceği başka bir tedavi olabilir mi? pet ct sonucu: bardaklarda fizyolojik düzeyde artmış 18f-fdg tutulumu izlenmektedir. kemik il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Özet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Meme kanseri

    Merhaba hocam sorumu cevapladiginiz için size cooook teşekkür ederim ...annem erken evre meme kanseri memenin içerisindeki kitle alındı 4kur kemoterpi gördü invaziv duktal karsinoma grade 3 hormonal duyarlı ... menopoza uzun zamandır girdi ...annem 6yildir femera kullanıyor .. sizce bu ilacı ne zama...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x