Thromboreductin ilaç etkisi

  • İyi günler.. babam hydrea ilacını uzun yıllar kullandı teninde dök.oldu.1aybıraktı.trom. Değerleri çok yüksek çıktı.thromboreductin kul.başladı.bu ilaç oldukça etkiledi.(bir hafta için de) Sesi zorlanarak çıkıyor günde 6 kapsül alıyor. normal mi

  • Doktor Cevabı:

    Anagrelide (lexi-drugs) anagrelide (patient education - adult medication) amerikan marka adlari agrylin türkiye marka adlari. thromboreductin bu ilac ne icin kullanilir? • bu ilaç trombosit sayımını düşürmede kullanılır. bu ilacı almadan önce doktoruma ne söylemem gerek? • eğer anagrelide veya bu ilacın başka bir kısmına alerjiniz var ise. • bu ilaç gibi herhangi bir ilaca, başka ilaçlara, yiyeceklere veya diğer maddelere karşı bir alerjiniz varsa. alerjiyi ve karşılaştığınız pişik, kurdeşen, kaşınma, nefes darlığı, nefes kesilmesi, öksürük, yüz, dudak, dil veya boğazda şişkinlik veya diğer her türlü semptomu sağlık danışmanınıza bildirin. • bu sağlık problemlerinden herhangi biri sizde varsa: karaciğer hastalığı veya düşük potasyum seviyesi. • ekg'nizde uzun qt veya normal olmayan başka bir kalp atışı görüldüyse. • bu ilaçlardan herhangi birini alıyorsanız: silostazol veya milrinon. • normal olmayan belirli bir kalp atışına (uzatılmış qt aralığı) neden olabilen herhangi bir ilaç alıyorsanız. bunu yapabilecek birçok ilaç bulunmaktadır. emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza sorun. • bebek emziriyorsanız. bu ilacı alırken ve son dozunuzdan sonraki 1 hafta boyunca bebek emzirmeyin. bu, söz konusu ilaçla etkileşim içine giren tüm ilaçların veya sağlık sorunlarının listesi değildir. sağlık danışmanınıza ve eczacınıza kullandığınız tüm ilaçları (reçeteli veya reçetesiz, doğal ilaçlar, vitaminler) ve tüm sağlık sorunlarınızı bildirin. tüm diğer ilaçlarınız ve sağlık sorunlarınız göz önüne alındığında bu ilacı almanızın güvenli olduğundan emin olmalısınız. sağlık danışmanınıza onaylatmadan herhangi bir ilaç dozuna başlamayın, dozu bırakmayın veya değiştirmeyin. bu ilaci alirken uyulmasi gereken uyarilar/onlemler nelerdir? • sizinle ilgilenen sağlık uzmanlarına bu ilacı aldığınızı bildirin. bu sağlık uzmanlarına doktorlarınız, hemşireleriniz, eczacılarınız ve diş hekimleriniz dahildir. • doktorun söylediği şekilde kan değerlerinizi kontrol ettirin. doktorla görüşün. • bu ilaca başlamadan önce kalbinizi muayene ettirmeniz gerekecektir. buna ekg de dahildir. doktorunuz ile görüşün. • daha kolay kanama yaşayabilirsiniz. dikkatli olun ve yaralanmaktan sakının. yumuşak bir diş fırçası ve elektrikli tıraş makinesi kullanın. • bu ilaçla aynı görevi gören diğer ilaçları alan ve şiddetli kalp yetmezliği olan kişilerde, ilaçları almayan ve şiddetli kalp yetmezliği olan kişilere kıyasla daha fazla ölüm gerçekleşmektedir. doktorla konuşun. • bu ilaç üreme sorunlarına neden olabilir. bu durum çocuk sahibi olmayı etkileyebilir. doktorunuz ile görüşün. • gebeyseniz ya da gebe kalmayı planlıyorsanız, sağlık danışmanına söyleyin. gebelik sırasında bu ilacın kullanılmasına ilişkin faydalar ve riskler hakkında görüşmeniz gerekecektir. derhal sağlık uzmanının aranması gereken durumlar uyari/dikkat: nadiren de olsa bazı insanlarda bir ilaç alırken çok şiddetli ve zaman zaman ölümcül yan etkiler görülebilir. çok şiddetli bir yan etkiyle ilgili olabilecek aşağıdaki belirtilerden veya semptomlardan herhangi biri varsa, hemen doktorunuz ile görüşün veya tıbbi yardım alın: • döküntü, kurdeşen, kaşıntı, ciltte kızarıklık, şişkinlik, kabarcık veya soyulma (yüksek ateşle veya ateş olmadan); hırıltılı nefes alma, göğüste veya boğazda sıkışma, nefes alırken, yutkunurken ve konuşurken zorlanma, olağan dışı ses kısıklığı, ağızda, yüzde, dudaklarda, dilde veya boğazda şişkinlik gibi alerjik reaksiyon semptomları. • kan kusma ya da kahve telvesi gibi görünen kusmuk; kan öksürme; idrarda kan; siyah, kırmızı veya katran gibi dışkı; diş etlerinde kanama; normal olmayan vajinal kanama; sebepsiz oluşan veya büyüyen morarmalar veya çok şiddetli olan veya durduramadığınız herhangi bir kanama gibi kanama belirtileri. • nefes kesilmesi veya diğer nefes güçlükleri, öksürük veya ateş gibi akciğer veya solunum problemleri belirtileri. • şiddetli karın ağrısı, şiddetli sırt ağrısı veya şiddetli mide bozukluğu veya kusma gibi pankreas rahatsızlığı (pankreatit) semptomları. • vücudun bir tarafında zayıflık, konuşma veya düşünme güçlüğü, dengede değişiklik, yüzün bir tarafında sarkma ya da bulanık görme. • göğüste ağrı veya baskı. • mavi veya gri deri rengi. • nefes darlığı, çok kilo alma ya da kollarda veya bacaklarda şişkinlik. • normal hissedilmeyen yanma, uyuşukluk veya karıncalanma hissi. • bu ilaçla güvenli olmayan, anormal kalp atışı görülmüştür. kalp atışınız hızlıysa veya anormalse, yoğun baş dönmesi hissederseniz veya bayılırsanız hemen doktorunuzu arayın. bu ilacın bazı diğer yan etkileri nelerdir? tüm ilaçlar yan etkilere neden olabilir. ancak çoğu kişide yan etki görülmemekte veya hafif yan etkiler görülmektedir. bu yan etkilerden herhangi biri veya herhangi bir başka yan etki sizi rahatsız ederse veya geçmezse, doktorunuzu arayın veya tıbbi yardım alın: • yorgunluk veya halsizlik hissi. • baş dönmesi. • baş ağrısı. • sırt ağrısı. • bulantı veya kusma. • gaz. • ishal. • karın ağrısı ya da mide yanması. • acıkmama. görülebilecek yan etkiler bunlarla sınırlı değildir. yan etkilerle ilgili sorunuz varsa, sağlık danışmanınızı arayın. yan etkilere ilişkin doktor tavsiyesi için sağlık danışmanınızı arayın. yan etkileri ulusal sağlık kurumunuza bildirebilirsiniz. ilac nasil kullanilmalidir? bu ilacı doktorunuzun talimatına uygun şekilde kullanın. size sunulan tüm bilgileri okuyun. tüm talimatları sıkı sıkıya takip edin. • kendinizi iyi hissetseniz bile, bu ilacı doktorunuzun veya diğer sağlık uzmanınızın talimatlarına uygun şekilde kullanmaya devam edin. • ilaçtan tam anlamıyla faydalanmak için dozları atlamayın. bir doz atladığımda ne yapmalıyım? • atladığınız dozu hemen alın. • eğer bir sonraki dozun zamanı gelmişse, kaçırdığınız dozu atlayın ve normal programınıza dönün. • aynı anda 2 veya daha fazla doz almayın. bu ilaci nasil saklamam gerekir? • oda sıcaklığında saklayın. • işıktan koruyun. • kuru yerde saklayın. banyoda saklamayın. • tüm ilaçları güvenli bir yerde tutun. tüm ilaçları çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı yerde tutun. • kullanılmayan veya son kullanım tarihi geçmiş ilaçları atın. size aksi söylenmedikçe ilaçları tuvalete veya kanalizasyon sistemine dökmeyin. ilaçların en iyi şekilde nasıl atılacağına dair sorularınız varsa eczacınızla görüşün. bölgenizde ilaç geri dönüşüm programları olabilir. genel aciklamalar • semptomlarınız veya sağlık sorunlarınız iyileşme göstermezse veya kötüleşirse, sağlık danışmanınızı arayın. • ilacınızı başkalarıyla paylaşmayın ve başka birinin ilacını kullanmayın. • kullandığınız tüm ilaçların listesini (reçeteli, doğal ürünler, vitaminler, reçetesiz ilaçlar) tutun. bu listeyi sağlık danışmanınıza verin. • reçeteli veya reçetesiz ilaçlar, doğal ürünler veya vitaminler gibi herhangi bir yeni ilacı kullanmaya başlamadan önce sağlık danışmanınızla görüşün. • bazı ilaçların başka bir hasta bilgilendirme prospektüsü bulunabilir. bu ilaçla ilgili herhangi bir sorunuz varsa lütfen doktorunuzla, hemşirenizle, eczacınızla veya diğer sağlık uzmanınızla görüşün. • aşırı doz alındığından şüpheleniyorsanız, hemen zehirlenme kontrol merkezini arayın veya tıbbi yardım alın. neyin, ne kadar ve ne zaman alındığını söylemeye veya göstermeye hazır olun. © 2019 wolters kluwer clinical drug information, inc. and its affiliates and/or licensors. all rights reserved.

    tarihinde cevapladı.

Antalya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Ldh yuksekligi

    Merhaba 3yildir et hastasiyim,jak2 pozi5if,plt genelde 650 700 civari cikiyor.29 yasindayim.2gun boyunca gecmeyen mide agrisi ve kusmam sonucu acile gittim ve kan tahlilimde ldh 250 cikti.sadece idrar yollarimda hafif enf baslangici oldugu soylendi.mide ile ilgili bir durum saptanmadi.idrar yollarim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi alma

    Sn.hocam merhabalar rutin yaptırdıgım kan testimde (rbc=6.04) referans aralığı 4.44 - 5.61. (hgb 17.6 ) referans aralığı 13 - 16.9 (hct=51.6) referans aralığı 40-49.4 (eoz yüzdesi 0.5 ) referans aralıgı 0.6 7.6 diger sonuçlar normal hocam bunla ilgilili yapmam gerekenler varmı sonuç normalmi sigara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas kist

    Iyi günler batın mr çektirdim,pankreas baş inferolateral komşuluğunda anteriorda yaklaşık 17.3×13 mm boyutlarında ivgad verilmesini takiben kontraslanmayan düzgün kontorlü ince cidarlı basit kist görülmüştür yazıyor bu ne anlama geliyor hocam teşekkür ederim.takip mi gerekiyor batın usg normal.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mds hadtaligini

    Degerli yener hocam benim hemograminin sonucu lokosit 11.08 normali 3.8 10 rbc4.07 normal hemograbin 12.5 hematokrit 38.8 mcv 95.4 normali 80.95 plt 333monosit 0.59 normali 0.24.0.36neu#8.46 normali 1.56 6.13 hocam bu tahlillere göre mds yada aml olabilirmi hocam benden bu testti istediler aml ngs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemia vera ile ürikoliz kullanımı

    Hocam, öncelikle iyi çalışmalar. anneme bu yılın başında polisitemia vera tanısı kondu. hydrea ve yanında ürikoliz verdiler. ancak ürikoliz aşırı derecede idrar problemi yaratıyor. yarım saatte bir tuvalette. ürikoliz'i kullanması şart mı? ilginize teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Et ve pv farkı nedir?

    Şimdiden teşekkür ediyorum. 53 yaşındayım. 1 yıl önce et hastasısın denildi daha sonra pv denildi. arasındaki fark nedir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Multibi muyolim

    Hocam 5 yıl önce multibi muyolim kanserine yaklandı babam ankarada tedavisi yapıl dı kurtuldu ama yeniden yenilendi 8 ay dır 9 kür alıyoruz ama çok yorgun bitkin ve halsiz bu konuda bize yardımcı olurmusinuz sdü tıpta tedavi görüyor ama memnun degiliz ne yapabiliriz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosit yüksekliği ve jak2 testi

    Hocam ilginiz ,cevabınız için çok teşekkür ederim. demir eksikliği olmadığını ve diğer tüm değerlerimin normal olduğunu söyledi doktorum. jak2 testinin sonucunu bekliyoruz, sonuçlar için gittiğimde dalak büyümesi olup olmadığını da kontrol edeceğini söyledi. iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyelofibrozis

    Hocam annem 9 yildir polistemiavera hastasiydi.hastaligin seyri degisti miyolofibrozis ..suan dalakta buyume var ve rahatsizliklari cogaldi.annem 55 yasinda kardeslerden nakil icin ornek alindi ve bir kardesinin iligi tuttu.doktor suan nakil yapmiyor.bilgi verebilirmisiniz biz nasil bi yol izleyelim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trombosit yüksekliği ve jak2 testi

    Hocam merhaba,1 senedir testlerde trombstlerim 600 000 civarında çıkıyordu çok önemli olmayacağını düşünerek bir hekime danışmamıştım ,bu hafta hematoloji polikliniğine giderek test yaptırdım ve trombosit dışında diğer değerlerim normal düzeyde çıktı. trombosit 580 000 civarındaydı yine. doktor şimd...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemia vera

    Hocam kolay gelsin. benim hct sonucum 48 lerde diye hematoloji doktorum benden genetik kan tahlilleri istedi. polisitemia vera olmamdan suphelendi. cunku vucudumda morarmalar ve cok fazla yorgunlugum eklem agrilarim vardi. sonra genetik sonucumu beklerkwn hct degerim 44 e dustu genetik sonuclarim da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi major plt

    Merhablar hocam ben talasemi major hastasiyim dalağim alindi plt değerim 1100 lerde hocam evliyim gebelik düşünüyorum bana gebelikte ve ya doğumdan sonra sorun çikarirmi ? gebelikte plt yi düşürmek için ilaç başlanirmi ? şimdiden çok teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil yardım

    Hocam annem 8 yıldır kronik myeloproliferatif hastalığı var dalak büyüklüğü 23 cm oldu denizliden yazıyorum buradaki doktorlar küçükmesiyle ilgili bir ilaç veya tedavi önermiyor çaresiz durumdayım çözümü varmı şimdiden teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Morluk oluşumları

    Merhabalar hocam benim yaklaşık 1 yıldır kol ve bacaklarımda kendiliğinden morluklar oluşuyor ve omuz ve kollarımda cok şiddetli ağrılar meydana geliyo nedeni nedir acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Myeloprolatif hastalık ve kan değerleri

    Cevabınız için çok teşekkürler hocam, sonuçları nasıl ulaştırabilirim size?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x