Testosteron seviyesi

  • Serbest testosteronum düşük sınırda toplam testosteronum yüksek normal fakat ben hiçbirşey hissetmiyorum doktora testosteron tedavisi görmek istediğimi söyledim toplam testosteronum normal ben birşey yapamam diyor

  • Doktor Cevabı:

    Bunun altında yatan başka sorunlar olabilir. testosteron tedavisi yerine endokrimolog tarafından kontrole girmelisiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkürler bende 2008 den beri aşırı yüksek tiroit problemi var ilk belirtisi el titremesi idi doktor dedi yüksek tiroit hastasısın

  • Evet doktor bey 2008 yılından beri yüksek tiroit var psikolojik ve biyolojik beni mahvetti ama erken boşalma sorunu yüksek tiroit çıktığından önce de vardı çocukluğumdan beri erken boşalma var

  • Doktor bey siz tiroit uzmanısınız acaba bende 2008 den beri yüksek tiroit var ben bunu çok ihmal ettim tiroit ilacı yalnız iki sene kullanılıyormuş ben 8 sene kullandım tedaviyi geçiktirdim atom tedavisi veya ameliyat olmak gerekiyormuş ben ilaçlar ile geçer sandım benim tiroitim ilk ortaya çıktığında elim titremişti doktora gittim sende yüksek tiroit var dedi ama ben ilaç ile düzelirim zannettim fakat benim TSH 8 yıl boyunca hiç bir ara normal olmuş hep 0.01 de kaldı bu acaba çok antithyroid ilacı içmekten olur mu çünkü doktor bana 300 mg Hergün PTU tiroit tableti veriyordu ama kan testlerine baktım hiç bir yararı olmamış hep kendimi depresyonda gibi hissediyordum cinselliğime de etki yapıyordu

  • Doktor bey teşekkürler birşey soracaktım bende yüksek tiroit 2008 yılında arkadaşlar ve eşim ile restaurant da otururken birşey içerken sağ elim zangır zangır titredi ama yalnız sağ elim sonra doktora gittim sende yüksek tiroit var dedi acaba bende yüksek tiroit vücudumda daha önce vardı haberim mi yoktu yoksa aniden mi çıktı ? Çünkü şunu soracaktım bende aşırı erken boşalma 16 -17 yaşından beri var doktorlar yüksek tiroit aşırı erken boşalma yapıyor diyorlar acaba bağlantısı var mı diye soracaktım ? Çünkü yüksek tiroit cinselliğimi öldürdü endocronoloji uzmanlarına yalvardım ne olur yardım edin diye 2009 dan beri SSRI verdiler ,üroloji uzmanına gözüktüm ,seks terapiste gözüktüm hiç biri çözüm bulamadı bende yüksek tiroit varken aşırı stresliydim depresyonda yaptı şu an hala atom tedavisi veya ameliyatı bekliyorum keşke size ulaşabilsem raporlarımı göstersem buradaki doktorlar kafamı karıştırdı ikinci bir görüşe ihtiyacım var 2015 yılının yazından itibaren serbest t3 üm aniden yükselmeye başladı 7.66-8.63--bu böyle devam etti. 2016 ocakta 9.30 pmol/L oldu hastanelik oldum TSH de 0.01 idi aniden yüzüm kızardı ellerim uyuştu ellerimi açamadım bir elim açıldı öbürü açılmıyordu felç geçiriyorum zannettim aniden beynimden bir gürültü geldi vurrrrr sol koluma doğru sonra sol elim uyuştu sol başparmağım titremeye başladı tiroitim de serbest t3 : 11.86 ya çıkmıştı (3-6.5)serbest t4 19 idi ( 11-23) TSH 0.01 idi endocronoloji uzmanı bu sefer elin tiroitden titremiyor dedi korkuttu beni parkinson olabilir dedi şok oldum .....korktum ne diyorsunuz doktor bey dedim 8 yıl önce sağ elim titredi yüksek tiroit dediniz şimdi titriyor sol elim parkinson diyorsunsunuz dedim Nasıl olur ? Şok'a girdim

  • Size son bir soru soracaktım doktor bey bu tiroit kan testleri yurtdışında yapılmıştı bunları çevirmek Nasıl oluyor diye soracaktım acaba aşırı yüksek tiroit yok gibi gözüküyor neden yüksek doz propthyruacil verdi doktor bana bunu anlamakta zorluk çekiyorum TSH bazen normal iken hala yüksek doz içtim 2014 temmuz kan testi : serum serbest t4: 9.8pmol/L (9-19.1) TSH 0.20 (0.35-4.94) 9 ekim 2014 TSH 1.3mU/L (0.35-4.94) ilaç aynı doz almaya devam ettim 1 temmuz 2015 kan testi sonucu : serbest t3: 7.66(3.6-6.5) serbest t4: 14.4(9-19.1) pmol/L TSH 0.01 (0.35-4.94) tekrar düştü 2 eylül 2015 : t3: 8.68pmol/L (3.6-6.5) t4:16.2 (9.19.1) TSH 0.01 (0.35-4.94) bundan sonra kendimi kötü hissettim acile gittim doktor anksiyeti birşey yok dedi eve gönderdi 13 ocak 2016 da kan testi serbest t3 :9.30pmol/L (3.1-6.8) t4:14.2(12-22) TSH 0.01 (0.27-4.2) 17 mart kan testi : t3: 11.86 pmol/L (3.1-6.8) t4: 19.8 (12-22) TSH 0.01 acaba ilaç mi yükseltti ? Burda hastalandım elim titredi doktor dozajı düşürdü 28 haziran 2016: t3:8.01 (3.1-6.8) t4:16.4(11-22)TSH :0.01 .22 ağustos ****:5.67 (3.1-6.8) t4:10.00(. 11-22)TSH :0.01 ........14 aralık 2016 kan testi t3:4.99(3.1-6.8)t4: 13.6 pmol/L (11-23) TSH seviyesi 0.30 (0.27-4.5) acaba ilacı 2 yıldan fazla içmek TSH yi 0.01 yapar mı doktor bey ? Serbest t3 yükseltir mi çünkü benim tirotim o kadar yüksek değildi ama doktor diyordu atom veya. Ameliyat olmalısın bende yok dedim tiroit ilacı ile idare ederim 2008 den beri antitiroit ilacı propthyruacil içtim atomu reddettim yanlış mı teşhis oldum yoksa çok ilaç içmekten mi tiroitim daha kötüye gitti doktor bey çünkü çok terlemek aşırı sıcak hissetmek dışında birde arada bir boğazım şişip nezle olmak dışında birşey hissetmiyordum aniden 2015 de kötü hissetmeye başladım acaba doktor bey bu propthyruacil çok içmekten olur mu ?

  • Doktor Cevabı:

    Sizde hipertiroidi var. tedavi edilmesi gerekir. farklı tedavi yöntemleri var. kişinin algısına ve maddiyatına, tedaviden neler beklediğine göre planlama yapılabilir. ilaç dozu sadece kan bulgusuna göre planlanmaz. kişideki bulgular da dikkate alınmalıdır. buna göre kararınızı vermelisiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ediyorum doktor bey sorularımı cevapladığınız için

  • Doktor bey çok düşünceli bir insansınız beni düşünüp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum valla ne diyeceğimi bilmiyorum doktor bey hormonlarımı ,moralimi ve psikolojimi hep bozdular bana sürekli kan testine bakarak 8 -9 sene ilaç vererek Hergün 300 mg propthyruacil serbest t3 ve t4 düşük veya yüksek farketmeden atom ol veya ameliyat dediler tamam dedik atom olduk 400MBq verdiler 3-5 ay geçti nodule yok birşey yok gözlerimde normal atom işe yaramadı dediler TSH 0.01 diye görünce tsh 0.01mU/L (0.27-4.5)serbest t4 17.6pmol/L (11-23)serbest t3 7.27 pmol/L (3.1-6.8) anti-nükleer antibody (ANA) blood test :negatif glukoz serum :5.2mmol/L (3.0-6.0) CK: 68U/L (40-320)sodium 140mmol/L(133-146) potassium 4.5mmol/L(3.5-5.3)urea 5.7mmol/L(2.5-7.8) ALT 6U/L (0.41)**** (0.21) c**** umol/L (59-104) HbA1c(IFCC):32 mmol/mol (20---41) ESR blood test :5 mm/h (5-13) Vitamin B12: 693ng/L (197-771) white Cell count :5.2. 10*9/L (4.3-11.2) red Cell count ::4.95 10*12/L (4.29-5.69) Serum folate 3.2 ug/L (2.0-18.7) Ferritin :237.6 ug/L (40-405) valla ben böyle şey görmedim şimdi diyor ya bir daha atom ol veya ameliyat yani bu TSH başka sebep den düşüyor mu acaba o kadar abartı bazı insanların tiroiti benden daha yüksek idi biliyorum atom olduk benzine Ateş döker gibi Nasıl yükselir doktor bey ?

  • Doktor Cevabı:

    Tiroid hastalığınız hala aktif. düzeltilmesi için yapılanların yeterli dozda olması gerekir. bu böyle oldukça diğer hormonlar da bozulur ve vitamin takviyesi gerekir. mutlak bu dediklerimi uygulayın

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkürler doktor bey birinci atom olduk 400 Mbg dozajı az gelmiş dozajı ayarlayamayınca boşu boşuna atom olduk şimdi endocronoloji diyor ya ikinci atom ol veya ameliyat ben esasında hiç birşey hissetmiyorum ayrıca atomdan sonra tiroit hala yüksek tiroit gösteriyor ama ben hiçbirşey hissetmiyorum acaba hatalı gösterebilir mi kan testinde ? Şimdi diyor ikinci atom 600 Mbg doz verilir diyor ben 8 yıl atom olmamak için antithyroid ilacı içtim düzelir diye kanser korkusundan baştan doktorun hatası ilk atomda 600'Mbg dozu vermesi gerekiyor Muş ben şimdi vücüduma risk alıp 600 Mbg dozu neden sokayım ? Saçmalık bu Nasıl böyle hata yapar dozu ayarlayamazlar ?? Bu kadar doz atom tehlikeli değil mi doktor bey ? Tiroit scan oldum 2016 yılında toxic nodule Left lobe çıkmıştı atomdan sonra 2018 deki scan da temiz çıktı bu Nasıl olur kanda hala TSH 0.01 gösteriyor kafam karıştı doktor bey ikinci scan da toxic nodule yok diyor herşey normal diyor

  • Doktor Cevabı:

    Kan bulguları tek başına önemli değildir. klinik tablo ve muayene ile birlikte değerlendirilmeli. gerkirse başka doktora gidin

    tarihinde cevapladı.
  • Bu son kan testim doktor bey 07 ocak 2019 : TSH 0.005(0.27-4.2)U/mL serbest t3 üm 4.52 pg/mL (2-4.4)ve serbest t4 üm 1.34ng /dL 0.93-1.7) evet kan testi tek başına önemli değil maalesef bazı doktorlar öyle karar veriyor bende artık emin olmak için başka doktorlara sormak zorunda kalıyorum 2017 de nisan da ilk atom oldum şimdi ikinciyi olmamı istiyorlar atom işe yaramadı diyorlar bu kan testinde gördüğünüze göre hakikaten yaramamış mı görünüyor doktor bey TSH 0.005 ???? Düşük ???

  • Çok teşekkürler doktor bey haklısınız doktor bey beni resmen Zaman'ında tedavi etmeyerek gereksiz yere ilaç içerek veya bilmiyorum gereksiz yere anksiyetesi ve depresyon a soktular stres oldum dopamini mi düşürdüler .


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü

    Hocam annem 65 yaşında 5 yıldır evre 2b meme ca tedavisi görüyor. kitle içinden alındı koltuk altında 1 tane lenfte met çıktı uzak met yok. kt rt aldık 5 yıldır femara kullanıyoruz. 5 yıl önce çekilen pet ctde tiroid sağ alt bölgede aktivite göstermeyen 14x12 mm boyutlarında adenomumuz vardı. tsh t4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Hocam merhaba ben evliyim eylül ayında bir kadın doğum uzmanına gittim adetlerimin azalmasından dolayı o kadar azdı ki implantasyon kanaması sandım, ultrason ve hormon sonuçlarımın temiz çıktığını söyledi doktorum.estrofem adlı ilacı 1 hafta kullanmamı söyledi kullandım ve ekim ayındaki adetim gerçe...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İrem Güler Özgür

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ara kanama

    Merhaba hocam, ben yaklaşık 14 ay önce adet düzensizliği ve tüylenme problemiyle doktora gittim hormon bozukluğu olduğunu söyledi ve o zamandan beri doğum kontrol hapı kullanıyorum. son 3-4 aydır düzenli adetler haricinde ara kanamalarım oluyor. bu bir sorun oluşturur mu ve bu kanamalar çok uzun sür...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet düzensizliği

    Hocam merhaba ben eylül ayında bir kadın doğum uzmanına gittim adetlerimin azalmasından dolayı o kadar azdı ki implantasyon kanaması sandım, ultrason ve hormon sonuçlarımın temiz çıktığını söyledi doktorum.estrofem adlı ilacı 1 hafta kullanmamı söyledi kullandım ve ekim ayındaki adetim gerçekten pı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid

    Merhaba. benim sorum tiroid hormonu değişken midir? 2015 yılında tsh 0.007 t3 9.43 t4 3.33 iken 2019 da tsh 6.786 gibi bi durum söz konusu ve kolestrol de var ,bana bugüne kadar kimse bir tiroid hastası olduğumu söylemedi. ve kontrol altinda olmadim. bu hafta yaptirdigim testte hipotiroid olarak ila...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray EVRİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç hakkında

    Merhaba hocam ben paxil antidepresan ilacını içtikten sonra cinselliğim öldü ürolojiye 3 ay önce gittim testosteron 248 çıktı dün tekrar doktora gittim testosteron 359 çıktı sırasıyla cialis lifta viegra yazdı ama fayda vermedi çünkü sorunum isteksizlik hormon ilaçları yazmıyorlar zararlı yan etkile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pulmoner emboli

    Hocam görüntü gönderemedim ama raporlarım şu şekilde ilk bt 15.06.2019 : sağ akciğer üst lob segmenter pulmoner arter dallarında, orta lob ve alt lob segmenter pulmoner arter dallarında, sol akciğerde alt lob segmenter pulmoner arter dalları ve linguler segment pulmoner arter dalında yaygın emboli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pulmoner emboli

    Hocam merhabalar tekrardan benim size bir sorum olacak ben şu an enoxun 5. ayının sonuna geldim 6.aya geçeceğim. doktorlar xarelto sıkıntılı yazamıyoruz dedikleri için iğneden devam ettik. yalnız benim bu aralar çok sık şekilde hafif hafif hem sağ hem sol ciğerlerimde yine emboli sıkışması gibi sıkı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozukluklukları

    Merhaba hocam iyi günler. ben 32 yaşında erkek bireyim. 19 yaşından beri ne zaman cinsel boşalım yaşasam, rüyalanma veya başka bir şekilde fark etmiyor, hatta erotik bir film sahnesi izleyip ereksiyon olsam bile hemen bedenim zayıflamaya, kaslarım güçsüzleşmeye başlıyor ve yüzüm küçülüyor, sesim zay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuk gelişim geriliği

    Hocam 4 yaşındaki kızımın kilosu:11 boyu:92 cm değerleri persentil değerinin altında kan tahlili vs.yapıldı normal çıkıyor,iştahsız bir çocuk..kemik yaşı,hormon eksikliği varmı ona bakılsın dendi sizce bu tetkikler için erken değilmi ?siz ne tavsiye edersiniz hocam...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet döngüsü

    Hocam merhabalar 14 aylık evliyim bekarken 32 günde bir olan adet döngüm evlenince 20 günde bir 21 günde bir e düştü. son iki aydır 25 günde bir adet görürken bu ay 22. gün adet oldum. 3 aydır gebelik düşünüyoruz. geçen ay yaptığım ovulasyon testinde adetim in bitişinin ertesi günü çift çizgi gördüm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayşecan Enmutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv suresi yetermi

    Sayin hocam iyi geceler tahatsiz ediyorum ama kusura bakmayin 215 gun devlet hastanesinde elisa hormon testi yaptirdim 0.255 negatif hocam sizce bundan sonra rahatlamalimiyim yardim ederseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mücahit Yemişen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasonu

    Kist acisindan mi tehlikeli acaba yada bezlerin az yada cok calismasiylami ilgili tsk ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve polistik over

    Merhaba ben 21 eylülde adet oldum 6 ekimde korunmasız ilişki yasadım 3 saat sonra ertesi gün hapı aldım 18 ekimde kanamam oldu 5gun surdu yerlesme kanaması olabilir dıye 28 ekimde ve 6 kasımda kan testi verdım ve sonuç 0.10 idrar testi de yaptım negatif ama 10 gundur kasık agrım var ultrasonşa baktı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Gün Eryılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhaba. 15 gün oluyor adetim gecikti kadın doğum uzmanına göründüm ultrason ve hormon testinde herhangi bir sorun görmediği icin tarlusal ilaç verdi. fakat adet olamadığım gibi kasiklarim da adet ağrısı gibi ağrıyor. birazda takıntılı bir hastayım bekarım ama bakire degilim. herhangi bir cins...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x