Tek başına ggt yüksekliği

  • İyi aksamlar hocam 31 yaşında sağlık bakanlığında çalışan biyolog um. bir buçuk yıl önce kilodan dolayı tansiyonum yükselirdi diyet yaptım ve kilo verince düzeldi bende diyete devam etmedim yine kilo aldım bir yıl önce rutin tahlillerim yapılmıştı ;(portör) herşey normaldi. daha sonra 11 ay önce başlayan bir GGT yüksekliği oldu **** (üst sınır 64) ertesi ay 53 e düştü sonra 2 ayda bir kontrol ettirdim GGT hep 90-100 arası DİĞER bütün testler hep normal sınırlar içinde Rutin biyokimya, hepatit, hormonların hepsi normal sınırlarda Ama son bir yıldır GGT hep 90-100 arası Karaciğer ultrasonografisi yapıldı Karaciğerdede bişey olmadığı söylendi ve güne spesifik dendi ben acaba diyeti bıraktıktan sonra olabilirmi diye düşündüm ama yine sizden bilgi alabilirmiyim diye yazdım Tek başına GGT yüksekliği sıkıntılımıdır. nedendir acaba. (5 AY önce OGTT 75 yapıldı 60dk 98, 120 dk 142 180 dk 77 cıktı aynı dönem HbA1C 5,2 İLE 6,1 arasındaydı şimdi 5,1) cevabınız için teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Ogtt testindede tani konmus zaten ggt yuksekliginizin ana nedeni gizli sekere bagli karaciger yaglanmasi yani steotohepatitinizin olmasi. bunu tedavisi gizli sekerinizi ve insulin direncinizi tedai etmek ve buna yonelik diet ve egzersiz yapmaniz

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan değerleri

    Iyi günler hocam dün gece mide üst kısmında şiddetli ağrı sebebiyle acile gittim yapılan testlerde bazı sonuçlar normal çıkmadı aptt 20.3 bu test 2 senedir hep düşük nrbc 4.1 / nrbc# 0.25 / ast 70 / ggt 136 / glukoz 123 çıktı hastaneye gitmeden önce belki ağrıyı geçirir diye antiasit çiğneme tableti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ggt yüksekliği

    Hocam selamlar ben 33 yaşında 4 yıldır tip 1 diyabet hastasıyım. son iki kan tahlili sonuçlarıma göre ggt40 ve 58 geldi. diğer değerler normal meden olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gastroentoloji

    Merhaba hocam 3 4 aydır süren şikâyetlerim gaz şişkinlik genelde kabızlık bazen ishal dışkı nin soluk normalden biraz açık renkte ve yağlı olması bu şikayetlerden dolayı bir çok kez kan testi yaptırdım alp fosfataz sırasıyla 162 169 ve 180 olarak 3 kere yüksek cıktı diğer ggt ast alt bilirubin ami...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ggt yüksekliği

    Sayın hocam,yaklaşık iki senedir tek başına ggt değerleri170-180 aralığında çıkıyor.spor salonunda, yarım saat koşu bandında yürüyüş ve yirmi dakika bisiklet çeviriyorum değerler 90-120 arasına düşüyor.bu bile normal değerlerin iki katı.sporu bıraktığım zaman tekrar yükseliyor. yaşım 61 ,boyum 170cm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ggt yüksekliği

    Merhaba. yaptırdığım iki kan tahlilinde ggt 80 düzeyinde diğer değerlerim normal. muayene olduğum dahiliye uzmanı hepatobilier us istedi ve sonuç temiz çıktı. herhangi bi ilaç kullanmıyorum ve tek rahatsızlığım parmağımdaki siğil acaba tek başına ggt yüksekliği neyi ifade ediyor. şimdiden teşekkür e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tek başına ggt yuksekligi

    Hocam kan tahlili yaptırdım sadece ggt yüksek çıktı 159 neden olabilir alkolle ilgili olabilir mi diğer sonuçların hepsi normal

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciger yaglanmasi

    Hocam mrb ben de 1.derece karaciger yaglanmasi tespit edildi ast 27 alt 18 ggt 11 ldh 534 cikti ldh dan cok korktum ayrica plt 166 cikti bi dusus var sanki doktor bana diyet verdi 1 ay sonra tekrar kontrole gidecem sizce bu degerlerim normalmi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ggt yükselmesi

    İyi günler doktor bey; ben rutin amaçlı kan tahlili yaptırdım genel orada ggt değerim 62 çıktı .diğer alt ast alp hepsi normal sınırlarda .tek başına ggt yükselmesi bir anlam ifade etmez dedı doktor ama ben 10 gün önce küçük bir zona çıkardım.ggt yukseklıgım buna bağlı olabılırmı?tskler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Bozcuk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ggt yüksekliği

    Sayın hocam,merhabalar .13 ekim 2016 tarihinde ggt nin tek başına 201 çıktığını diğer karaciğer testlerinin normal sınırlar içerisinde olduğunu ve bunun sebebini ve tavsiyelerinizi sormuştum.siz de kaşıntı yoksa fazla önemsememi ,karaciğer de yağlanmas olabileceğini, bir ay 30-45 dk tempolu yürüme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ggt yüksekliği

    Sayın hocam,iki ay öncki kan tahlillerimde karaciğer değerleri(alt,ast,alp)normal sınırlar içerisinde,ggtise 175 çıkmıştı.bugünki tahlillerde ise yine karaciğer değerleri normal,ggtise 201 çıktı.birde önceki tahlillerde total kolestrol 295, ldl 208,şimdiki tahlillerde total koletrol 323, ldl 235 çı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ana ve karaciğer

    Merhaba, 1.5 ay önce 948 alt, 504 ast, 323 ggt ile hastaneye yattım. şu an alt 50, ast 24, ggt 113. hepatit antikorları negatif, mr temiz. 18 temmuzda asma, lkm tip i, ana negatif geldi. 12 ağustosta farklı hastanede numune alındı asma, ama, lkm tip i negatif, ancak bu sefer ana pozitif (benekli-ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tek başına ggt yüksekliği

    Merhaba. annem 56 yaşında, karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti ve kan tahlili sonuçları aşağıdaki gibi: glukoz (açlık) 87 mg/dl 70 - 100 { 101 } kreatinin 0.66 mg/dl 0.56 - 0.85 { 0.7 } gfr (mdrd) >=60 ml/dk/1.73m2 >= 60 { >=60 } albumin 4.4 g/dl 4 - 5 total bilirubin 0.27 mg/dl 0.20 - 1.2...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gamma glutamil transfarez=124, hgb=17.4, trigliserid=769, total kolestrol=2...

    Hocam 53 yaşında boy 1.72 74 kiloda hareketi az kötü beslenen(bundan sonra dikkat etmek şartıyla) fazla sağlık sorunu yaşamayan ankara'da ikamet eden beyim kan bağışım sırasında hgb yüksek çıktı.hematolojide yapılan detaylı tahlilde 10-71 referans değeri olan"gamma glutamil transferaz 124 çıktı.alt,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Total protein

    Doktor bey; bacağımda çıkan bir kaç morluk için test yaptırdım.sonuçlar şöyle: wbc: 7,92 plt:230 , rbc:5,18 hgb:14,2 hct:45,1 mcv: 87,1 mch:27,5 ,pct: 0,25 pdw: 18,8 protrombin zamani :12,8 protrombin zamani %94,5 protrombin zamani inr:1,03 üre: 36 kreatinin: 0,71 ,ast:19 alt:12 sodyum:139, potasyu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ggt yüksekliği

    Hocam merak ettiğim konu şu yaptırdığım tahlilde ggt hastanenin belirlediği değer aralğı sonu 32 iken benim 34 çıktı. tek başına anlamlı mı merak ediyorum teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Orkun Kundaktepe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x