Tedavisi var mıdır

  • Ayşen hocam merhabalar. Size daha önce birkaç tane soru sormuştum, vakit ayırıp cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Size bir sorum daha olacak fakat bu sorum daha çok dermatoloji bölümü ile ilgili ama bana henüz dönüş yapmadıkları için size danışmak istedim. 22 yaşındayım ve kafamın yan kısımlarındaki saçlarda beyazlamalar var. Açıkçası daha da artmasından korkuyorum. Karşıdan bakınca gözükmüyor ama yaklaşınca belli oluyor. Bunun bir tedavisi veya düzelmesi için bir yolu var mıdır? Cevabınızı merakla bekliyorum, teşekkürler saygılar...

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba hakan bey, haklısınız bu dermatolojinin konusu. saçın beyazlaşmasını önleyecek bir tedavi olduğunu bilmiyorum. saçın zamanla eski rengini aldığını söyleyen bazı boya önerilerini ben de reklamlarda izledim. ama bu konuda bir deneyimim yok. sağlıcakla kalın.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Serbest t3 yüksekliği

    İyi günler hocam. benim tsh hormonum: 1.272 (0,350-4,940) serbest t4 değeri: 11,62 (9,00-19,04) ve serbest t3 değerim olması gerekenden fazla: 6,09 (2,62-5,69) çıktı. sorum şu bu yüksek çıkan t3 değeri saç dökülmesi yapar mı? aşırı saç dökülmem var ve genetik olduğunu düşünmüyorum. sebebi bu olabili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam yardımcı olur musunuz?

    Selamlar hocam ben graves hastasıyım her gün sabah akşam thyromazol kullanıyorum.arada 1-2 bira içmemin sakıncası var mıdır? bazen canım çok çekiyor ama içsem mi emin olamıyorum.haftada 1-2 bira içsem sıkıntısı olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalma şansım nedir

    Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. gebe olduğumu öğrendim. kullandığım euthyrox 25 mg ilaç ile folik asit ilacını aynı anda kullanabilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gurultu gurultu

    Merhaba hocam tekrardan. yaşım 25 bu arada. bana da kafaya taktığım için geçmiyor gibi geliyor. tek şikayetim bu kaldı çünkü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gurultu gurultu

    Hocam merhaba... benim şikayetim karın gurultusu ama çok sesli bir guruldama olmasa da içerdeki hareketliliği günün bazı saatlerinde hissediyorum karnımı tam anlamıyla doyunca bu pek olmuyor veya kafam bir şeylerle meşgul olunca hiçbir şikayetim olmuyor. günde 1 veya 2 defa dışkılıyorum, 10-15 defa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalma şansım nedir

    Euthyrox 25 mg kullanıyorum hiçbir zaman şaşmayan adetim 4 gün gecikti bu ilaç adet gecikmesi yapar mı?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Emla krem muadili

    Merhaba hocam boğazımda 1.5cm boyutunda bir nodul var, çarşamba günü biyopsi yaptıracağım dr hanım boğazımı uyuşturmak için emla krem istedi fakat çok pahalı muadil bir krem var mıdır. teşekkürler iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalma şansım nedir

    Merhaba troit tahlil sonuçlarım tsh 4,99 anti tpo 600 anti tg 1326 serbest 3 ve 4 normal olarak çıktı gebelik şansım nedir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato ve taledavi

    Merhaba ayşe hanım ben 4 ay önce çikolata kisti ameliyatı oldum gebelik düşünüyorum fakat bir buçuk ay önce dahiliyeye gittiğimde tsh 4.80. st4 1.17 st3 3.15 anti tpo 180 anti tg 106.4 çıktı hasimato denildi 25 mg ilaç başlandı ama benim ameliyattan önce tsh 2 küsürdü boyle birş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid tsh serum yüksekliği

    Merhaba hocam. benim 23 aylik erkek çocuğum var. yaklaşik 1,5 yil kadar kabizlik şikayetimiz var yapilan tahlillerde son üç sonucunda 1. tahlil sonucu tsh 7,12 cikti. (referans araliği 0,7-5,97).sonrasinda çocuk endokrinolojisine gittik. 2.tahlil sonucu tsh 10,51 cikti. (referans araliği 0,7-5,97)....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrasyon sonucu

    Değerli doktor hanım, eşimin ultrasyon sonucunu göndeiyorum size: tiroid gland boyutları normal sınırlardadır. tiroid bezi parankimi multipl hipoekoik psödomodüllere sekonder hafif heterojen görünümündedir. haşimoto tiroiditi ile uyumludur. tiroid gland her iki lob ve istmusta net demarke nodül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ve karın şişliği

    Teşekkür ediyorum dr hanım sağ olun bana gitmiş olduğum 2 dr da endoskopi yapmadı ama onların verdiği ilaçları ara arada olsa bu aralar hergün olmak üzere ( şikayetlerim artttığı için ) içiyorum sizce doğru mu yapıyorum ? yoksa mutlaka endoskopi olmalı mıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit........

    Merhabalar ,anneme hipotroidizm şüphesiyle şu tahliller yapıldı: tiroid peroksidaz antikorlari (anti tpo) sonuç 14 serbest t3. sonuç 2,24 serbest t4 sonuç 0,70 tsh sonuç 5,280 anti tiroglobulin antikor 12.78 tahlillerde herhangi bir anormallik söz konusu mu? şüphelen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ve karın şişliği

    Hocam merhaba 28 yasındayım 1 yıldır karnımda şişlik oluyor dr göründüm gastr. bölümüne endoskopi gerek görmedi gastrit ve reflü dedi mide koruyucu verdi içtiğim süre zarfında prblem yok ama bıraktığım zaman karnımda özellikle sütlü şeylerden sonra acayip karında ve bağırsakta şişlik oluyor ve sank...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves hipertroidi geçer mi

    Hocam 1 sene önce tesadüfen guatr ve nodül varlığı tespit edilmis olup endokrin e gittigimde ultrason sonucu her iki tiroid lobunda ve isthmusta büyüğü sag lob latralde yaklaşık 1.5 cm icerisinde kistik açıklıklar içeren multpl noduler dikkati çelmiştir.(mng) boyun yumusak dokuları tabidir cevresel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x