Taşlı yüzük kanseri, 30 yaş, bayan

  • Merhaba, 30 yaşında kızkardeşim taşlı yüzük kanseri (krukenberg tümörü) ile mücadele ediyor. Adeti kesilince doktora göründü. Kist var alalım denildi. Sonra açınca midede ve bağırsaklarda da yayılım görüldü. Halbuki kan testlerinde, radyoaktif testte, MR ve tomografide bu görülmemişti... Endoskopi esnasında midenin içinde ufak bir bölge tespit edildi. Onu hallederiz dedi doktor. Fakat Dediğim gibi overler alınırken mideyi dışarıdan komple sardığı görüldü. Şimdi kemoterapi başlayacak. Hepatit A olduğu için şu an bekletiliyor. Bu bekleme esnasında kemiklere ve diğer organlara yayılma ihtimali var mı? Kemoterapinin başarı oranı hakkında bilgi vermeniz mümkün mü? Kemoterapi ile eş zamanlı olarak yapılmasını önerdiğiniz bir şey var mı?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba hepatit a çok engel değil aslında kt sonrası mide lojuna rt düşünlebilir. dr unuz daha iyi karar verir. filmler ve patoloji sonucuna göre...

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sag yan agrisi

    Sag yan agrisi hocam merhaba 20 gun once sol inguinal bolgede 1×2 cm boyutunda reaktif lendf nodu tespit edildi kasigimda antibiyotik tedavuisi uygulandi ama degisiklik olmadi doktrumla konustgmda zararsiz kitle oldugu inmeyedebilecgni soyledi antibiuotik kullnirken sag yanimda testisimden kasiktan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ampuller kanser

    Hocam yaşım 20. halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,,total bilurubin 1.47(0.1-1.20) yüksek ldh 262 ( 109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.16(5.2-20) düşük birde pct 2.91(1.08-2.82) yüksek . tam bir ay sonra tahlil yapıldı onda alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-30) ldh 20...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sindirim ca

    Murat bey 2 kezdir gaitam sürüntü şeklinde kanlı geldi kabız gibiyim ilk kısım zor çıkıyor kahverengi ama sonraki gelen kısım daha sıvı ve sarımsı.kahverengi alanda da sert sarımsı yapılae mevcut.kansızlık kilo kaybı vb yok.kanser öykümüz de yok ben 25 yaşındayım.ince bagirsak kalin bagirsak ya da p...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonkanseri

    Saygilar esim kolon kanseri ameliyat ve 6aylik kemoterapisi yeni bitti cinsel hayatimiza baslamanin sakincasi olurmu beni aydinlatirmisiniz esim pek yaklasmak istemiyor tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Metin Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanserı

    Saygılar eşim kolon kanseri kemoterapısı bitmek üzere bazı drlar kanserli hastaların sut ve peynir yememesi gerektiğini yazıyor eşim sabah laktozsuz sut ve bir dilim peynir yiyor artık yemesınmı şüpheye düştük beni aydonlatmanızı rica ediyorum size güveniyorum tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Metin Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Hocam saygilar evvelki cevabiniz icin tesekkurler esim kolon kanseri ameliyat oldu kemoterapi goruyor osteoplatini hapi ve3haftada bir damardan arti gunde2*2hapi verildi dr c vitaminini limon portakal gibi meyvalari yasakladi bu konuda gorusunuz ne hastalikli kisi omur boyu aci eksi baharat yiyemez...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolonkanserı

    Kolonkanserı kolonkanserı saygılar esım kolon kanserı patolojı sonucu t3n1m0 alınan 20numuneden7sınde kanser hucresı goruldu bazı drlar 4kur kemoterapı lazım dedı bazısı8kur lazım gorusunuz nedir son gıtıgımız uzman21gundebir kur vereceğini tedavı6ay sürecek dedi ayrıca devamlı sabah aksam hap ver...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdinç Nayır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muhabbet kuşu

    Merhaba yavru muhabbet kuşum günde 2-3 kez kaka yapiyoronuda zorla ikinarak yapiyor napacam bilemedim zeytin yağ ve sirke içirdim ama geçmedi hangi ilaci alsam iyi gelir lütfen yardim edin.

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanserı

    Kolonkanserı saygılar eşim kolon kanseri ameliyat oldu patoloji sonucu t3n1m0 teşhis kondu bunun için kemoterapi önerildi yalnız dr pet yapılmasını ve12seans olmasını istedi pet ameliyattan önce yapılması lazım degılmı önemli sakıncası olurmuş kemoterapinin yan etkilerinden korunmak için ne onerırs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Metin Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanserı

    Hocam evvelki cevabınıza teşekkürler bana kemoterapi için bir dr tavsiye edebılecegınızı yaznıstınız sız yapıyormusunuz tedavi daetlarınızı öğrenmek istiyorum yapmıyorsanız tecrübeli sızın gibi güvenilir uzman önerebilir misiniz hatırlatmak için yazıyorum patoloji sonucu t3n1m0yayılma yok koruyucu k...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pet ct mide kanseri

    Hocam merhabalar ben babam için yazıyorum. birtakım operasyonel süreçlerden geçer ve en sonunda mide kanseri olduğu ortaya çıktı ve midesinin yüzde yetmişi alındı lenf nodülleri de alındı. lenfte kanser bulgusuna rastlanmadı temizdi. ben size şimdi pet sonucunu göndereceğim. bu sonuca gore evreleme...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri ca19-9

    Hocam merhaba, annem (65) tam 1 sene önce kolon kanserinden ameliyat oldu. patoloji sonucuna göre onkoloğumuz evre2a dedi. tanı anında ve sonra çekilen tüm görüntülemelerde sağ akciğerde 4 mm nodül sol da ise milimetrik kalsifil nodul var değişmiyor. en son akciğerde 17 mm lenf modu gözükünce pet çe...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karinagrisi

    Karinagrisi hocam saygılar 58yasindaki eşim karın ağrısı icooin pankreoflat salazoprin verildi ultrasonda kalın barsak başlangıcında duvar kalınlaşması iltihap görüldü kolonoskopi önerildi . cıktı kolonoskopı önerildi burada kolonoskopıyı sızın gibi değerli gastrolog yok onun yerine genelcerrahlar y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Metin Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ca19-9 yüksekliği

    İyi çalışmalar dilerim,32 yaşında 1 çocuk annesiyim, sürekli üşüme ve halsizlik şikayeti ile kan verdim. kan sonuçlarımda aşırı demir eksikliği ve b12 düşüklüğü var. onun için ilaç başlandı ancak ca 19-9 değeri 85 çıktı. doktor kadın doğuma yönlendirdi gittim orda bir sıkıntı çıkmadı.. bir ay sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Metin Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pankreas safra kusma

    Teşekkür ediyorum hocam ilginize.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x