Tansiyon

  • Merhaba hocam. 15 Yaşındaki kızım başının arkasının ağrıdığını söylemesi üzerine tansiyonunu ölçtüğümüzde 133-80 idi. Daha sonraki ölçümde 110-70, ertesi gün 125-77 ve 134-84 çıktı. Sersemlik hissi var. Boyu 160, kilosu 58. Bir yıldan beri Otrivin burun spreyini gece yatmadan önce kullanıyor. Gün içinde kullanmıyor. Bu sprey tansiyonu yükseltir mi? Hocam bir de bu yaştaki çocuğun tansiyon sınır değeri nedir? Hangi değerlere kadar normal kabul etmeliyiz? Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın solmaz kıznızın kullandığı burun spreyinin kan basıncını yükselttiğine dair bilgim yok. kan basıncının boy ve kilosuna göre kan basıncının üst sınırı 138/90 mmhg'dır. bu değerler hipertansiyon tanısını koyduran değerlerdir. bence çocuk nefrolojisi olan bir merkeze başvurmanızda yarar vardır. saygılarımla. kürşad tokel

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Drusen fevr

    Merhaba ben 22 yaşındayım esansiyel hipertansiyon,lökositoklastik vaskülit hastayım. vep p100 latansi uzamış, bulanık görme baş ağrısı gözde hareketle ağrı gibi şikayetlerle bakırköy mazhar osman hastanesine gittim. nöroloji yatış yaptı ve 5 gün pulse steroid tedavisi verildi. şikayetler düzeldi p10...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadircan Keskinbora

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kışın tansiyon yüksekliği

    Merhaba hocam, 27 yaşındayım 173 69 kiloyum. yaklaşık 1 senedir tansiyonumu takip ediyorum. yaz aylarında tansiyonum 12/8i 13/8i neredeyse hiç geçmiyor hatta genelde 11/7 ve 10/6 çıktığı bile oluyordu. ama geçen kış ve bu kış sabahları hep 12/8 çıkmasına rağmen gün içinde ölçtüğümde 14/9 15/10 civar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp damar plağı

    Merhaba, annemi birkaç hafta önce acil servise kaldırdık huzursuzluk ve kalp çarpıntısı vardı kendisi 52 yaşında birkaç defa ekg çekildi sonuçların bazıları normal çıkmadı, bazıları normal çıktı kalp krizinden şüphelendiler birkaç gün aralıklarla kan tahlilleri yapıldı troponin, crp, kolesterol, şek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Saçar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geniş pda pulmoner hipertansiyon kronik akciğer

    Evet hocam bir defa denendi anjio geniş pda dediler pulmoner hipertansiyon olduğu için mudahele edemiyoruz dediler bir defa daha alınmak iştendi anjio ya ama degerleri anestezi alınca düştü yapmadan çıkartıldı ameliyathanedn ve bize eisenmenger sendromu olduğunu söylediler bu süreçte geçirdiği...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Buğra Harmandar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geniş pda pulmoner hipertansiyon kronik akciğer

    Kizim henüz 21 aylık bundan geçtimiz mart ayında uzun tedavi ve hastane serüvenleri sonucunda ankarada geniş pda buna bağlı olarak pulmoner hipertansiyon ve kronik akciğer hastalığı olduğunu ve bunlara bağlı olarak da vücudundaki temiz kan ile kirli kanun birbirine karıştığı için vücudundaki oks...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Buğra Harmandar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek trigliserid ve kolestrol

    Sn:hocam merhaba kolay gelsin test sonuçlarım sınır 200 olması gereken kolestrol (232) trigliserid (283) sınır 130 olması gereken ldl kolestrol (133.6) glukoz değeri normal hocam sormak istediğim trigliserid ve kolestrol çok yüksekmidr doktoum bunun için kilo vermemi egsersiz yapmamı sağlıklı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertansiyon için engellilik puani hangi dr vermektedir?

    Merhaba, tip-1 diyabet ve hashimoto hipotirodi'me endokrin dr. engelli puani veriyor. tansiyonum normalolduğu halde proteinüri sebebiyle delix hap kullaniyorum. bu durumda hipertansiyonum var demeli miyim? sağlik kurulu bunun için kardiyoloji'ye mi sevk eder, yoksa endokrin dr. hipertansiyon için de...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hidrenefroz ve up darlık

    Merhabalar ! annem 47 yaşında, 2012'den beri 4 grada sol hidrenefrozu, up darlık nedeniyle bir çok ameliyat oldu. ama ameliyat sonrası hep aynı oldu iyileşme ve gelişme yaşanmadı en son ki 2016 yılı bobrek sintigrafisinde (mag 3 ile) : sol böbrek perfüzyonu abdominal aorta gecikmiş ve belirgin a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anksiyete tansiyon yukseltirmi

    Hocam anksiyete bozukluğu var bende yaş 23 boy 190 kilo 78 sigara alkol yok kötü bir haber aldığım zaman endişe duydum fenalık hissi geçirdim acile gittim tansiyon sol kolda 17/4 sag kolda 16/4 kalp atisi 85 dil altın aldim sakinleştim şimdi ben tansiyon hastasimiyim ? veya kaygı bozukluğundan mı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertansiyon aralıklı oruç

    Merhabalar aynur hanım tansiyon hastasıyım intermiteng fasting aralıklı oruç benim için uygun olurmu boy 1.75 kilo 93 yaş 41 erkek

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Aynur Sağol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek tansiyon

    Merhaba hocam. 26 yaşındayım. stresli günlerde tansiyonum 12/10 , 13/9.5 gibi degerlerde geziyor yani küçük tansiyon yükseliyor genelde. bu tehlikeli midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gliotik odak

    Merhabalar hocam 27 yasinda erkek mr sonucum hocam sag frontal grus hizasinda supkortikal ak madde de 3 mm capinda silik konturlu nonspesifik hiperintens odak mikroanjiopatik gliotik odak diye geciyor şikayetlerim halsizlik yorgunluk yurudugumde denge kaybi yasiyorum ellerim cok soguyor karincalanma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Insulin değeri

    Merhaba kizim 10 yasinda 62 kilo aclik sekeri 94 hba1c 5.7 insulin 38 mu/l d vitamini 19.25 d vitamini normal mi ve diyet yaparak insulin degerini dusurebilirmiyiz yoksa ilac mi kullanmali tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşe Summak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pulmoner hipertansiyon

    Hocam pulmoner hipertansiyon dan şüphelendi gögüs hastalıkları doktoru ve kateteri istedi ve yapıldı eskişehirde yapılan kag-sağ sol kateterde sağ femoral arterden 6f sheatyh yerleştirildi jl-4 ve jr-4 kateterler ile sol ve sağ sisteme oturuldu. lmca:normal lad:proksimal plak cx:normal rca:normal ef...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiper tansiyon

    Merhaba ben 29 yaşındayım öğretmenlik yapıyorum ve 1 yıl önce hipertansiyon teşhisi konuldu bir süre cozar ve arlec ilaçlarını kullandım ama düzensiz kullandım bir sürede hatta bir ara hiç kullanmadım tansiyonum bazen iyi bazen çok çıkıyor özellikle yoğun çalıştığım günler öğretmenlik yaptığım i...

    Doktor Cevabı:

    Ömer Hersek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x