Tansiyon düşmesi

  • Iyi günler Ben 29 yaşındayım zayıf bir değil insanım kilo olarak Benim yaklaşık on senedir otobüslerde ve evde tansiyonum düşüyor yani o anda yere cöküyorum göz kapaklarım açılmıyor geçene kadar ayağa kalkamıyorum başımı eğiyorum yolda yürürken olmuyor tam tersi kendimi iyi hissediyorum dahiliye ye gittim tiroid ve diğer hormonlar vitaminler normal çıktı buna rağmen uykulu ve sapsarı gorunuyon dedi doktor, tansiyonun 9/5 olursa sevketcez dedi ve böbrek üstü bezinde kitle olblr dedi ne yapmam gerekiyor neden böyle oluyorum şimdiden teşekkürler efendim

  • Doktor Cevabı:

    Kan basıncının günlük takibi gerekir ayrıca nöroloji be kulak burun boğaz muayenesi olmanızda fayda olabilir. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Antalya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tam kan sayımı wbc değeri

    Merhaba, rutin tam kan testi yaptırmıştım, doktor sonuçlara göre üç kutu ferplex kan ilacı verdi. tahlil değerleri aşağıdaki gibidir. sormak istediği ise, wbc değeri sizce normal mi? sınırda gibi görünüyor ama doktor gayet iyi demişti. sizinde fikrinizi almak isterim wbc 4,2 10^3/l 4,0 - 12,0...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Minoksidil yüksek doz sonrası geçmeyen bulantı ve çarpıntı

    2020 mart başında 1 hafta kullandığım yüksek doz minoksidil sonrası ( yüksek doz olmasının sebebi mikro iğneleme sonrası cilde uygulanmis olması). bu ilacın esasında ağır bir tansiyon ilacı olduğunu ve çarpıntı, kalp sorunları gibi durumlara yol açtığını sonradan öğreniyorum, geçmeyen taşikardi, yat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yuksekligi

    Hocam merhaba kızım 1 yaşında ben tiroid hastasiyim gebeliğim boyunca ilaç kullandım.topuk kanı temiz çıkmıştı 15 günlükken doğum yaptığım hastane değeri tsh 12 st4 normaldi bizi çocuk endokrin yönlendirdi ve 1 aylik değerimiz tsh 9 t4 normaldi ve ilaca gerek yok denildi. kizim şu an 1 yaşında yü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Büyüme ve kemik olgunlaşması

    Merhaba. ben mehmet. 18 yaşına girmeme bir ay kaldı. boyum 172. yaşa göre uzama grafiğim 14 yaşında 158, 15 de 165 , 16 nın ikinci yarısında ise 172 olçüldüm ve hala 172 yim. ilk meni salınımını 13 yaşında gördüm. sakallarım ise şu an ve çıkmaya başladı ve çok az. göğsümde ise hiç tüy yok. genel ola...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağız kuruluğu

    İyi günler hocam bende ağız kuruluğu ve sık idrara çıkma durumum vardı açlık kan şekerim 95 çıktı doktor herhangi bir sorun yok dedi ama bende yılda 4 yada 5 kere böyle sorunla karşılaşıyorum neden olabilir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo kaybı ve kilo almama

    Ayşe hanım benim kronik rahatsızlığım olduğu için koronovirüs münasebetiyle 2 aydır evden çıkmadım ve egzersizde yapmıyorum sorun şu ki kilo almıyorum herkes kilo alıyor çevremdeki ama ben almıyorum acaba sebebi ne olabilir?birde kilo kaybım 2 yıl önce aniden oldu beni uzun süre görmeyenler çok zayı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Yas 29 erkek hocam sonuclarda sıkıntı var mı **biyokimya** /ure 25.9/kreatinin 0.91/egfr 113/ total bilirubin 1.08/ direkt bilirubin 0.29/alp 75/alt 19/ast 15/ggt 17/crp 0.8/ **hemogram** /wbc 5.9/rbc 5.46/hgb 15.3/hct 45.9/mcv 84.1/mch 28.0/mchc 33.3/plt 208/mpv 11.8/pct 0.24/pdw 18.3/lym...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir düşüklüğü

    Hocam iyi günler ben tiroit kanseri ve hastasiyim 3 aydır kan vermemiştim.11 aydır da kalbimde nedensiz tekleme ve hızlı çarpıntılardan concor yarim kullanıyordum.panik içinde nervuim veya xanax verdiler sanahta levetrion.hocam 6 gündür ani dışkılama isteği bulantı istahsizlik aşırı terleme sınır el...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Spinal dogum sonrasi karincalanmalar

    Hocam merhabalar 3 ay once spinal dogum yaptim ve yaklasik 2 aydirda sorunlar yasamaya basladim ve hala gecmedi .ben dogumdan sonra ka hapi kullanmadim hamileykende kansizlik vardi doktor yazmasina ragmen kullanmadim .bir gece tuzlu suyla burnuma tuzlu su cektim ve 2 saat sonra biranda yuzumde kafam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet olmuyor 4 aydır,matofin kullanmalımıyız?

    Merhaba,kızım polikistik over sendromu tedavisi gördü.düzensizdi adeti aşırı regl oluyordu.insilün direnci yüksekti 15 yaşında 85 kg ..matofin kullandık 80 kg düştü adet düzeni sağlandı toparlandı dedik ,hapı bıraktık doktorla birlikte.. fakat endokrinoloji doktoru gitti hastanemizden..şuan virüs 🦠...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bulanti ve ayak üşümesi

    Hocam iyi günler. bugün sırtımda ve böbreğe doğru ağrım vardı. çok şiddetli değildi ama geçmek bilmedi. sonrasında hafif midem bulanmsya başladı. ve büyük tuvalet ihtiyacı başladı. hafif karın ağrısıyla gittim lavobaya. mide bulantım devam ediyor. böbrekteki ağrı azaldı. ancak ayaklarım asla ısınmıy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İç hastalıklar ile ilgili

    Hocam merhaba, 27 martta nefes darlığı şikayeti ile acile gittim . bt çekildi ve kan değerlerime bakıldı herhangi bir şey çıkmadı. daha sonrasında şikayetlerim biraz hafifledi. daha sonra 1 hafta içinde sırtımın arkasında bazen sağ tarafta bazen sol tarafta bazense ortada bir baskı hissediyorum ve b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kulakta yanki,cinlama,alinda gerginlik,kaygi,sinirlilik ,sese karşı hassasi...

    Hocam merhabalar, nefes darlığı,kulak çınlaması, ozellikle sol kulagima dokunup biraktigimda yanki oluyor.bazende motor çalışma sesi duyuyorum. baş ağrıları.mide bulantısı,mide şişkinliği,gaz problemleri, geçmeyen kuru öksürük,sesimi biraz yükseltmeye kalktıgımda boğaz ağrısı. ve ses kisikligi,ağız...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes darligi,sese karşı hassasiyet,bas agrisi,halsizlik,unutkanlık,mide ba...

    Selamun aleykum sayın hocam,sizden ricam değerli zamanınızı bana ayırıp rahatsızlığımı sonuna kadar okuyup benim için bir yonlendirme yapabilirseniz cok memnun olacagim. uzunca bir zaman,yıllardır etkisini yasadigim fakat çok rahatsız etmeyen ve son zamanlarda aşırı şekilde beni rahatsız eden. ne...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x