Tanı: akut peptik ülser, yeri tanımlanmamış,hemoroji mevcut

  • Merhabalar doktor bey karaciğer parankim ekosu grade 1 artmıştır ( hepatosteatoz) Dalak uzun aksı 128 Mm ölçülmüş olup normalin üst sınırındadır. Bu ne demek hocam radyoloji raporum bu

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    Merhaba, ben hematoloji, yani kan hastalıkları uzmanıyım. sizin sorunuz gastroenteroloji (mide, barsak ve karaciğer hastalıkları) ile ilgili. o arkadaşlara danışmanızı öneririm. geçmiş olsun.


  • Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

 Kadri  YAMAÇ -
Prof. Dr. Kadri YAMAÇ
İletişim & Randevu: 0 (850) 433 38 17
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mds şüphesi

    Hocam merhaba, babamın hemogramında değerleri şu şekilde çıktı: wbc:3 (ref:5.2-12.4), %ne:33 ref:41-73), %ly:60 (19-45), plt:127bin (156-373),ferritin:11.64 (28-365), demir (serum):65 (70-180). periferik kan yayımı normal olduğu söylendi. kemik iliği aspirasyon raporunda ise eritroit seri %60,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın leyla yurttaş, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. mcv değerini bilmek önemli. ayrıca wbc 'nin alt. gruplarından nötrofil ile lenfositlerin mutlak değerleri de yardımcı olabilir. bunlar elinizde olan sonuçlar. diğerlerini sonra önerebilirim. saygı ve sevgilerimle

  • Boyun kasık lenf bezeleri

    Hocam ilginiz için teşekkür ederim burucella coombs testi yaptırdım sonucu negatif çıktı.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. saygı ve sevgilerimle

  • Babam 60 yaşında

    Cevapizi bekliyorum hocam ilgi ve alakanız için çok tşk ederim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın taner hançer, babanızın yükselen lökosit değerleri trombosit düzeyleri yükseldiği için verilecek ilaçlarla daha güvenli bir şekilde düşürülür. kemik iliği incelemesi anemi nedenleri, fibrozis dereceleri gibi durumlar konusunda katkı sağlayabilir. ayrıca, kemik iliği yapilmadan önce retikü... Cevabı gör



  • Babam 60 yaşında

    Mrb hocam babamın dalak alındıktan sonra iki ay sonraki tahlil sonuçları. wbc:68 (3.91 -10.9) hemoglobin 9.7. (13.50-16.90) mcv 109 (82.9-98.00) plt 275 (166 - 308) lenfosit% 8.9 (19.1 - 47.9) monosit% 35.6. (5.2-15.2) monosit. 24 (0.29 -0.95) notrofil 36 (1.8-6.98) vita...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın taner hançer, tekrar geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. babanızın dalak çıkartma operasyonu sonrasında trombosit sayısı 73 binlerden 300 ve 275 bin gibi değerlere ulaşmıştır. ayrıca 30 cm. den büyük bir dalak babanızda çok sayıda sıkıntılara da neden olabilirdi. yazıma devam ediyor... Cevabı gör

  • Dalak buyumesi

    Çok teşekkür ederim hocam çok kafama takıyorum 6 ay sonra tekrar bakalım dendi fakat kötü bir hastalık çıkma olasılığı beni çok korkutuyor.herhangi bir şikayetler gitmedim doktora tesadüfen çıktı eğer habis bir hastalıkaç olsaydı kanda usg de belli olur muydu? saygılar. ..

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın duygu tamahkar, tekrar geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. akut ve kronik lösemilerde kan tablosu çok sıklıkla tanıya götürürdü. lenfomalarda dalak büyüklükleri yanında lenf bezi büyüklükleri ve organlarda tutulumlar olabilirdi. bu nedenle hematojik hastalıklar dışındaki nedenleri de di... Cevabı gör

  • Dalak buyumesi

    Hocam kan tahlilerim normal hafif kansızlık var o da akdeniz anemisi tasiyicisiyim o yüzden dedi dr. dalak büyüklüğü var 152mm ayrıca karaciğer yağlanması da var.dr değerlerini normal 6 ay sonra tekrar ultrason ile bakakim dedi fakat ben tedirginim. dalak buyumesiyle ilgili hiç iyi şeyler okumadım ....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın duygu tamahkar, öncelikĺe geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. babanızda akdeniz anemisine ( talasemi intermedia ) bağlı dalak büyüklüğü ( splenomegali ) olması beklenen bir durum. ancak sizde sadece talasemi taşıyıcısı olarak dalak büyüklüğü bellenmemelidir. bu nedenle hem sizdeki talas... Cevabı gör



  • Boyun kasık lenf bezeleri

    Hocam cevabınız için teşekkür ederim.ben hematoloji bölümüne başvurdum dedihinjz gibi.viral enfeksiyonlarla ilgili kan tahlilleri istendi .burucella agg rose bengal testi pozitif çıktı .bunun sonucu ne demek .lenf bezi sisliklerim bununla alakali olabilir mi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın gül deniz yılmaz, tekrar geçmiş olsun. rose bengal testi ( rbt ) brucella olgularında yaklaşık % 87.4 sensitiviteye sahip olan bir test. yüzde yüz spesifik olduğu belirtilmekte. lenf bezi büyüklüğü hâttâ dalak büyüklüğü yapabilir.tanı ve tedavi konusunda yine de bir enfeksiyon uzma... Cevabı gör

  • Burucella testi ve lenf bezeleri

    Hocam bn lenf bezleri büyümeleri için hematoloji bölümüne başvurdum.viral enfeksiyonlarla alakalı olabileceği söylendi.viral enfeksiyonlar testi yapıldı.diğer kan tahlili tetkiklerim normal çıktı.saedece b12 ve folat düşük çıktı.kasık ve boyunda lenf bezelerim var.burucella agg rose bengal testi son...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Merhaba, durumunuz onkoloji branşı kapsamına girmediğinden en sağlıklısı bir infeksiyon hastalıkları hekiminden görüş almanız. geçmiş olsun.

  • Lösemi lenfoma

    Hocam merhaba ben 20 yaşında bir bayanım size şunu sormak istiyorum ben hastalık hastasıyım be iki aydır yaklaşık 13 14 doktor gezdim en son kan testimi bir ay önce yaptırdım fakat iki üç gündür çok halsiz hissediyorum kemiklerim ağrıyor fakat bir hafta önce kendimi üşütebileceğim bir ortamda bulund...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Merhaba, lenfoma veya lösemi olduğunuza işaret eden objektif bir bulgu yok, ancak sizin de belirttiğiniz üzere hastalık hastası olmak, yani tıbbi jargonda hipokondriak olmak çok zor bir durumdur, bu durum için psikiyatrik/psikolojik profesyonel yardım almak dışında bir seçenek söz konusu değildir, k... Cevabı gör



  • Sonuç değerlendirmesi

    İyi bayramlar dilerim sayın hocam. son zamanlarda giderek artan halsizliğim boyun ve bel ağrılarım var 45 yaşımda kadınım. 10 yıldır tansiyon hastasıyım. sağ ayağımda nekroz oluştu 1 yıl önce bunun araştırılması için gittiğimde toraksbt 03,2018:pulmoner trun geniş 34mm,bilatetrl aksillerde lap 17x9m...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın demet karakul, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. sorunuzu değişik zamanlarda tekrar tekrar okudum. tanı ve tedavi konusunda uzaktan sağlıklı bir yorumda bulunmanın çok zor olduğunu düşündüm. sadece dalak büyüklüğünün bile çok sayıda nedenleri olabilir. güvenebileceğiniz gelişmiş bir merke... Cevabı gör

  • Kasık boyun lenf nodları

    Hocam benim sorunum 2 sene önce basladi. 23 yaşındayım.boynumda lenf nodlari var.ultrason sonucum ise hastanın tarif ettiği submental ve post aurikuler cilt altında büyüğü 8×2.3. boyutta olan oval ekojen hilusu seçilen hiler kanlanan hipoekoik lenf nodlari izlendi.her iki servikal zincirle kısa çapı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ahmet Özet

    Prof. Dr. Ahmet Özet

    Boyunda reaktif nitelikte lenf nodlari mevcut

  • Kasık boyun lenf bezeleri

    Hocam benim sorunum 2 sene önce basladi. 23 yaşındayım.boynumda lenf nodlari var.ilk farkettiğimde bir taneydi.ilaçlı boyun emarı çekindiğimde 2 sene önce sonucu sağ posterior servikal zincirde 6.6*4.7 büyüklüğünde lenf nodu ile uyumlu düzgün konturlu,kontrast tutulumu gösteren lezyon izlendi.yeni l...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    Merhaba, bahsi geçen lenf bezleri gerek boyun bölgesinde gerekse de inguinal bölgedekiler patolojik boyutlarda ve görünümde değiller. mevcut geçen zaman içinde anlamlı büyüme de göstermedikleri takdirde üstüne gidilmesi gereken tıbbi bir durum arzetmiyorlar diye düşünüyorum. takip edilmesi, 6-12 ayd... Cevabı gör



  • Boyun kasık lenf bezeleri

    Hocam benim sorunum 2 sene önce basladi. 23 yaşındayım.boynumda lenf nodlari var.ultrason sonucum ise hastanın tarif ettiği submental ve post aurikuler cilt altında büyüğü 8×2.3. boyutta olan oval ekojen hilusu seçilen hiler kanlanan hipoekoik lenf nodlari izlendi.her iki servikal zincirle kısa çapı...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın gül deniz yılmaz, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. iki yıl önce başladığını yazdığınız lenf bezlerinizle ilgili sorunların kötü huylu bir hastalıkla ilgili olmadığını düşünmekteyim. başta b12 değerleri olmak üzere test sonuçları ile lenf bezleri takibinin de bir hematoloji uzmanı kontrolün... Cevabı gör

  • Mda raeb 2

    Hocam merhaba babam 5 senedir mds raeb 2.blastlı vidaza tedavisi gördü ve hep bugüne kadar iyi bir beslenme ile bugünlere cok az kan ve trombosit alarak geldik vidazayı alırken babam ellerinde mor halkalar parmakta balonsu şişilik ve sonra ellerin şişmesi ile ellerde enfeksiyon ve crp yüksekliği...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    Merhaba, mds raeb hastalığı internet üzerinden bazı tahlillere bakarak yorumlanmamalı. takibinizi yapan hekimlerle sorularınıza cevap aramalısınız. geçmiş olsun.

  • Pdw düşüklüğü

    Hocam merhaba.. kandaki pdw değeri 4 ay ara ile 12.7 ve 13.4 çıktı. yandaki olması gereken değer aralıklarına göre düşük görünüyor.. olması gereken değer aralıkları ise 15- 20 yazıyor.. bu değerler düşkümğdşr sizcede? şimdiden teşekkür ederim..

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    Merhaba, plt değerinde ve diğer hemogram testlerinde anormallik yoksa tek başına anlamlı değil. iyi günler dilerim.






.
x