Tam kan sayımı

  • Daha önceki sorumda kan sayımı ve hemoglaobin elektrofarezi testi sonuçlarının aynı anda değerlerndirilmesi gerektiğini sölemiştiniz ikisini beraber gönderdim size rica edersem bu kan değerlerinin düşüklüğü neden kaynaklanıyor olabilir sölermisiniz Kalilatif tarama (selüloz asetat yöntemi ile) Normal hemoglabin fraksiyonları görüldü HbA %96,9 HbA2 %3,00 HbF %0,1 Oraklaşma Testi (sodyummetabisülfit ile) Negatif HbH Taraması (parlak krezil mavisi ile boyama) Negatif TAM KANSAYIMI DEĞERLERİ (13 aylık ) BİYOKİMYA Kalsiyum 10.26 Serum değeri 76.78 TIBC 354 UIBC 277.5 AST 35.2 ALT 14.6 HEMOGAM WBC 12 RBC 5.14 HGB 1.5 HCT 31.1 MCV 60 MCH 20.4 MCHC 33.8 RDW 15.7 PLT 150 MPV 7.1 LYM% 60 MON% 9 LYM 7.1 MON 1 GRA % 31 GRA 3.9 PCT 0.106 PDW 4.5

  • Doktor Cevabı:

    Herhalde hgb değerini yanlış yazdınız!!! ama mcv ve mch düşük, eğer hgb de düşükse (rbc düşük değil) alfa veya beta talasemi taşıyıcılığı ilk akla gelenlerdir. hemoglobin elektroforezinde hba2 yüksekse tanı beta talasemi yani akdeniz anemisi taşıyıcılığı olur. ama sizin yazdığınız gibi normal ise alfa talasemi düşünmek gerekir. bunu da ancak sayılı merkezlerde yapılabilen moleküler genetik çalışma gösterir.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Dilde mantar gibi haritalanma

    Ayşen hanım merhaba, ben 26 yaşındayım bildiğim bir hastalığım yok. 6 aydır dilimde haritalanma ve beyazlık yaşıyorum. bu haritalanmayı kbb doktoruma gösterdim ve coğrafik dil olduğunu söyledi. stres yapma dedi. ayrıca 7 tüp kan verdim çeşitli biyokimya parametrelerine bakıldı vitamin tam kan sayımı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasıkta yumru

    Son bir haftadır her gün yaklaşık 12 km kadar yürüyorum ve uzun süredir çok hareketsiz kalmıştım. bu anlattığımla ne kadar ilgili bilmiyorum ama aynı dönemde kasık bölgemde yaklaşık 1 cm çapında hareketsiz, ten rengimle aynı renkte bir yumru çıktı. ayrıca tam olarak aynı bölgede 2 ay önce mantar pro...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjom tüm usg

    Hocam çok teşekkür ederim. şimdi daha geçmiş usg işlemlerine de baktım. 17.05.2018 normal sonuc.27.05.2020 deki usg de yine normal .en son yapılan kan tahlillerinde alt 34 normal ast 56.41 referans (0 - 41 ) .total kolesterol 189 (50-200) hdl 40 dldl 135 (130-159 sinir deger) trigliserid 164 ( 30 -...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kanda wbc yüksekliği

    Ali hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam wbc degerlerim cok oynak seyrediyor 1 hafta önce 9.6 olan deger dün 11.22 cikti...rbc degerim de tam sinirda bazen düşük bazen yüksek(5.40 ile 5.60 arasi değişiyor)...hgb degerim de 16-17 arasi degisiyor...pct degerim de genelde sinirlarda oluyor(bazen bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs veya ibd?

    Hocam 26 yaşındayım. yurtdışında yaşıyorum. yoğun anksiyete semptomlarıyla geçen 6 ay içerisinde bir de korona tecrübesi atlattım.sonrasında üç ay günde 1-2 defa olmak üzere yumuşak kremamsı dışkılama yaşadım.gaita kültür,ggk ve clostridium difficile negatif geldi. kan sayımım ve crp 4,2 normal olar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makat içinde ağıza yakın yırtık ve hafif tümsek şeklinde sertlik

    Sayın hocam merhaba annem için bir konuda danışmak istiyordum. pandemi başladığı dönemden beri, hem pandemi hem de benim bir göz rahatsızlığım aynı anda denk geldi bunlardan kaynaklı yoğun stres yaşadık benim rahatsızlığım çözüldü düzene girdi artık ama bu stres başladığı andan bu yana annem kabı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Yandı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gece terlemesi

    Merhaba ,21 yasında kadinim 1, 5 yıldır ara sıra gece terlemelerim oluyor kıyafetlerim ıslanacak kadar. göğüs çevrem sıklıkla ıslanıyor. şişik lenf bezelerim mevcut biyopsi yapılmadı en büyüğü 18×6 mm boyutlarında olmak üzere koltuk altı kulak arkası çene boyun da mevcut bu bezeler 8 yıldır sis büyü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuru öksürük

    Sayın hocam selamlar. 24 yaşındayım. hipertansiyon hastasiyim cozaar ve beloc kullaniyorum. 7-8 yildir reflüm var, (endoskopide ozofajit grade b +reflü cikti) omeprol kullaniyorum. hocam 5 haftadir öksürüyorum. 2-3 sefer tahlil alindi 3-4 sefer röntgen cekildi (en sonuncusu 10 gün once). tam kan, cr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öksürük şikayeti

    Sayın hocam selamlar. 24 yaşındayım. hipertansiyon hastasiyim cozaar ve beloc kullaniyorum. 7-8 yildir reflüm var, (endoskopide ozofajit grade b +reflü cikti) omeprol kullaniyorum. hocam 5 haftadir öksürüyorum. 2-3 sefer tahlil alindi 3-4 sefer röntgen cekildi (en sonuncusu 10 gün once). tam kan, c...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf bezi

    Hocam iyi günler . 14 ayşık kız bebeğim var.1 ay önce ben kendim muayene ederken koltuk altında lenf bezi farkettim dışarıdan belli olmuyor. ultrason sonucu sağ aksillda 5-2.5 mm, sol aksillada 11-5.5 en büyüğü olmak üzere bir kaç adet reaktif lenf bezi var dendi. kasıkta da bezelyeden az küçük reak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrara sık çıkma ve testis-kasık ağrısı

    Merhaba hocam, yaşım 29, bekarım 5-6 ay oldu masturbasyonu bıraktım (ağrılar nedeniyle). sonra testis ile birlikte kasık ve bacaklarda (eklemlerde)-diz ağrı başladı. geçen kasım ayında ürolojiye gittim, ulturason,tam kan sayımı ve idrarda bir şey çıkmadı. fakat gittikçe sık idrara çıkmaya başladı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde yama gibi leke

    Doktor hanım merhaba. yaşım 26. 6 ay önce lenfadenit için kbb doktorum aksef diye bir antibiyotik yazdı kullandım. aksef bittikten sonra dilimde kuruluk yutma zorluğu gibi şeyler yaşadığımı hatırlıyorum. bir ay gibi bir süre sonra dilimin ortasında ve orta yan taraflarda beyazlık ve beyaz kenarlıkl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Özbilir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dilde kırmızı yama gibi leke

    Doktor hanım merhaba. yaş 26. 6 ay önce lenfadenit için kbb doktorum aksef diye bir antibiyotik yazdı kullandım. aksef bittikten sonra dilimde kuruluk yutma zorluğu gibi şeyler yaşadığımı hatırlıyorum ancak önemsememiştim çok. bir ay gibi bir süre sonra dilimin ortasında ve orta yan taraflarda beya...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde yama

    Doktor bey merhaba. ben 26 yaşındayım. herhangi bir ilaç kullanmıyorum ve kronik bir rahatsızlığım yok bildiğim. benim dilimin ucunda ve ortasında kenarları beyazımsı ortası kırmızı yaralar oluşuyor. yama gibi. sanki sıcak demirle yakılmış gibi. ucunda oluşanlar 9 senedir filan vardı ortasında oluşa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serdar Cenk Güvenç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam, hemogram testine bakılarak hamilelik hakkında bir fikir sahibi olabilir miyiz orada ki değerlerden bir tahminde bulunabilir miyiz?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x