Talasemi taşiyicilarinda c- ve d vitamini eksikliği nedeni

  • İşlem Adı Sonuç Sonuç Birimi Referans Değeri Rapor Tarih Hata Bildir Vitamin D3 - 25 Hidroksi Kolekalsiferol 22,9 ng-ml 0-0 24.07.2019 Aspartat transaminaz (AST) 19 U/L 0 - 35 16.07.2019 Alanin aminotransferaz (ALT) 20 U/L 0 - 35 16.07.2019 Alkalen fosfataz 112 U/L 30 - 120 16.07.2019 Gamma glutamil transferaz (GGT) 21 U/L 0 - 38 16.07.2019 Kan üre azotu (BUN) 12 mg/dL 7,94 - 20 16.07.2019 Sodyum (Na) (Serum ve vücut sıvılarında, herbiri) 136 mmol/L 136 - 146 16.07.2019 Potasyum 4,58 mMol/L 3,5 - 5,1 16.07.2019 Ürik asit 5,6 mg/dL 2,6 - 6 16.07.2019 Kalsiyum (Ca) 9,5 mg/dL 8,8 - 10,6 16.07.2019 Albümin 4,2 g/dL 3,5 - 5,2 16.07.2019 Protein (Serum ve vucut sıvıları, herbiri) 7,7 g/dL 6,6 - 8,3 16.07.2019 Glomerüler Filtrasyon Hızı >90 mL/dk/1.73m² 16.07.2019 Serum İndex 16.07.2019 Tam Kan (Hemogram) 16.07.2019 CRP, nefelometrik 3,07 mg/L 0 - 5 16.07.2019 RF Nefelometrik < 20,0 IU/Ml 0 - 20 16.07.2019 Sedimentasyon 17 mm/St 0 - 15 16.07.2019 HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri) NEGATİF COI 16.07.2019 Anti HBs (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri) NEGATİF mIU/mL 16.07.2019 Anti HCV (Mikropartikül immün assay-MEIA veya benzeri) NEGATİF COI 16.07.2019 Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri) NEGATİF COI 16.07.2019 Anti nükleer antikor (ANA) NEGATİF 16.07.2019 Anti CCP NEGATİF U/mL 16.07.2019 İdrar tetkiki (Tam otomatik idrar biyokimyası ve mikroskopisi) 16.07.2019 HOCAM MERHABA, bu sonuçlar GAZİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE yapılan tetkik + doku tipleme ankilozan spondilit için yapıldı ve negatif. 19 yaşında teşhisini sizin koyduğunuz TALASEMİ taşıyıcısıyım şuan 39 yaşındayım sakaryada ikamet ediyorum. yardımınıza ihtiyacım var hocam. 0 553 110 **** gittiğim doktorlar da ne olduğunu anlayamıyor.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın özlem zeybekoğlu, prensipte hastayı görmeden, dinlemeden, muayene etmeden, muayene sonrası gerekli testleri istemeden yapılmış testler üzerine yorum yapmıyorum. ancak sizin tanınızı koyduğumuza göre, merkezimizi telefonla arayarak randevu alınız uygun bir saatimde telefonla görüşelim, sonuçlarınızı mail yolu ile merkezimize gönderebilirsiniz, iyi günler

    tarihinde cevapladı.

Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir normal, ferritin düşük

    Merhaba hocam. tüm kan değerlerim, tüm usg, tüm vitamin değerlerim normal çıktı, crp ve hassas crp normal çıktı, pap smear testi normal çıktı.demir değerim ve demir bağlama kapasitemde gayet iyi çıktı fakat bir tek ferritinim 10 çıktı yerlerde yani. birde tokluk kan şekerin 68 çıktı. her ay düzenli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram sonucu

    Hemogram değerleri wbc 7.75 rdw 16.7 rbc 6.59 plt 255 pdw 13.3 pct 0.24 neut% 45.4 neut# 3.52 mpv 9.6 mono# 0.64 mon% 8.3 mcv 63.4 mchc 32.1 mch 20.3 lym% 45 lym# 3.49 hgb 13.4 hct 41.8 eos% 1 eos# 0.08 bas% 0.3 bas# 0.02 bu arada talasemi minör olduğumu söyledi doktor bey yapılan talasemi testi son...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Salih Zeki Turgay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy ve ameliyatı

    Hocam boy uzatma ameliyatları hakkında ne düşünüyorsunuz yaşım 16 boyum 1.62 annem 1.65 babam 1.71 hocam göğüs bacak bütün kıllar çıktı ama boy konusunda sıkıntım var yani daha önce doktor a hiç gitmedim ama gitmeyi düşünüyorum sizce uzar mıyım ve boy ameliyat ı hakkındaki düşünceleriniz neler?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi demir eksikliği

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Sayın hocam yaşım 48 boy 1,65 kilom 67 ..1,5 ay önce acil servise gittiğimde yapılan kan testimde hgb 13.3 g/dl çıktı referans aralıgı (13.5 - 17.5) bu sonuçla aile hekimi gittiğimde kansızlık oldugunu söyleyip ferrum fort mg verdi ay kullandım .daha sonra tekrar dr gittiğimde kan değerim yüksel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan hastalıkları çeşitleri

    Merhaba sayın hocam. soru değil belki ama sizden bir ricam olacaktı. tıbbi laboratuvar bölümünde okuyorum. hematoloji dersimiz var, hocamız hematoloji konularından birini seçip infografik hazırlamamızı istedi. basit bir şey yapmak istemiyorum o yüzden sizden hematoloji ile ilgili birkaç konu önerisi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşük 8 hafta gebelik var daha önce böyle sıkıntı yoktu

    Hocam iy günler 8 haftalık hamileyim tsh 0,083 t4 1,07 propycil başladım sabah 2 akşam 2 bebeğe zararı olur mu konuyla ilgili bana dönüş yağabilirmisiniz ve talasemi taşıyıcısıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Epifiz bilek

    Hocam epifiz araları kapanırken bilekte ağrı olurmu? bir ilişkisi varmıdır?bileğimde zonklama var da ondan kaynaklı mıdır acaba?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram ve kortizol

    Hocam merhaba çok fazla idrara çıktığım için idrar testi yaptırmıştım onda herşey referans arasında bunun sebebini nasıl bulucaz ? fakat hemogramda wbc değeri sonuç 5.8 açıklamada erythrocytosis yazıyor birim x10^ 9/l referans değeri ise 4.00-10.00 rbc değeri sonuç 6.06 birim x10^12/l referans değer...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyumu nasıl uzatırım ?

    Hocam merhaba ben erkeğim ve 15 yaş 4. aydayım lakin endokrinoloji bölümüne gittim ve sol el bilek röntgeni çektirdim kemiklerim kapanmış bundan sonra en fazla 1-2 cm uzayabilirmişim boyum 162.5 annem 152.5 babam 157 beklenen boya ulaşmışım doğru fakat en azından 3 cm dahi olsa uzamak istiyorum a...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oğlum kansız

    Hocam oğlum 1 yaşına yeni girdi 40 günlükten bu yana kansızlık var şuan kanı 10.5 fakültede çocuk hematolojisi takibindeyiz ama pek değişlik olmuyor kanında yükseliyor tekrar düşüyor bana yardımcı olabilir misiniz lütfen

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nureddin Vurgun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy problemi

    Hocam merhabalar. 2002 dogumluyum boyum 160 cm. neredeyse 3 4 senedir aynı. benden 1 yas kucuk kardesim (erkek) 180 gibi bir sey. babam 173 annem 160. ortopediye gittigimde buyume plagin kapanmak uzere dedi yine de 2 3 cm uzarsın dedi. endokrine gittimde kapanmis uzamazsın dedi.( sporla ugrasiyorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sertleşme sorunu

    5 yıllık evli ve bir çocuk sahibiyim.beraberinde beta talesemi taşıyıcısıyım. sertleşme ve sertleşse de uzun süre sürdürememe(cinsel birleşmeye yetmiyor) sorunu yaşıyorum.aslinda özellikle sabahları erken vakitlerde (her zaman değil) yeterli ve uzun sertlik oluyor ama o surecde cinsel birleşme icin...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Değerli hocam merhaba. oğlumuz 2 yaş 4 aylık. henüz 6 aylıkken kawasaki atlattık. zor bir süreç oldu. çok kan alınmasına bağlı olarak kan değerlerimizde o zamanlar düşmeler oldu. ancak sonrasında demir ilaçları kullandık, toparlandı. uzun bir süredir ilaçları bırakmıştık. dün itibariyle çocuk sağlı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x