Talasemi akdeniz anemisi

  • Merhaba oğlum 11 yaşında talesemı testı yapturdık sonucları şöyle hba2: 2,7 hbf :0,4 hbA :86,6 YORUMLARMISNIZ TESEKKURLER EFENDIM

  • Doktor Cevabı:

    Sayın serkan serkan bu test sonuçları normal gözüküyor, ancak tam kan sayımı ve hplc sonuçları normal olan sesssiz taşıyıcılar %5-10 sıklkta görülmekte bu nedenle kesin tanıyı dna testi ile yapmaktayız. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

Antalya Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • 17 yaş saç dökülmesi

    Hocam merhabalar 17 yaşında bir kızım.benim yaklaşık 6 aydır saçım dökülüyor.kan değerlerimden d vitaminim 7 çıkmıştı.demirim bir miktar düşüktü ve b12m de biraz eksikti.iki aydır düzenli olarak takviye alıyorum.5 ay önce de roaccutane tedavisine başladım 1 aydır da biotin takviyesi alıyorum.ama ens...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oğlum kansız

    Hocam oğlum 1 yaşına yeni girdi 40 günlükten bu yana kansızlık var şuan kanı 10.5 fakültede çocuk hematolojisi takibindeyiz ama pek değişlik olmuyor kanında yükseliyor tekrar düşüyor bana yardımcı olabilir misiniz lütfen

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nureddin Vurgun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs taşikardi

    Merhaba mehmet bey; öncelikle kolay gelsin. sinüs taşikardi nedir? sinüs taşikardi önemli bir sorun teşkil eder mi? çarpıntı psikolojik veya dış etmenlerle alakalı olabilir mi? ( heyecan, stres, uykusuzluk, çay vs) bundan 1 ay önce göğüs ağrısı şikayetim olustu ve bu ağrı nedeni ile doktora gittim ç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uyku problemi

    Merhaba oğlum 1 yaşında doğduğundan beri uyku problemimiz var gece de gündüzde uyumuyor gündüz yarım saat 1saat anca uyuyor geceleri de saat başı kalkıyor papatya ve rezene çayı veriyorum gaz problemi değil neden olabilir ne yapmamız lazım bilgi verirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin-ferritin normalken

    Merhaba. 5 yaşındaki oğlumun ferritin düzeyi 76(şurupla yükseldi önceden 15 idi)) olmasına rağmen hgb si son 15 günde 11 e düştü. wbc14.2(yüksek), hgb11(düşük) , rbc 3.9(düşük) ,hct32(sürekli düşük) , mchc36(yüksek), mcv82,6(normal) , plt358(normal) , pct0.37(yüksek) , nöt10(yüksek), mo...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    Merhaba benim eklem agrilarim var yorgunluk halsizlik asiri sac dokulmesi dudaklarda kuruma uveit hastasiyim .romatolojik acidan testlerim yapildi anti ds dna;negatif anti nukleer antikor ana ;negatif ferritin 8.2 demir 35 doymamis demir baglama402 totaldemir baglama437 size gelmeyi dusunuyorum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Merhaba hocam,ben izimirden 37 yaşında bir bayanım yıllardır kansızlık demir eksıklıgı oluyo bende. şuanki tahlil sonucumda 10 cıkıor demirim.dr ampul ve ferro sanal verdi .sizce ben anemi hastasımıyım .çok tsk ederim saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Bilgin Silan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebeklerde ağız kokusu

    İyi günler hocam 21 aylık oğlumun özellikle uyandığında ağız kokusu var..son 1haftadir diş çıkarırken olduğu gibi tükürük salgılıyor.ve bugün akşamda uyurken bogazında tükürüğü rahatsız etti bir an öksürdü ve ayağa kalktı.. korkmalı mıyız?sizce ne yapmalıyız? öyküsünde demir depo eksikliği var 2yasi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Ayvaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sedimantas yujsekligini

    Sayın değerli hocam ben diabet mellustus hastasiyim hocam be mayıs 2018 yılında sedimantasyon 67 crp 10.8 ferrittin236 çıkınca doktor benden pet .ct çektirdim yanlız sol surrenal korpuzda 1cm küçük hipodens nodül adenom lehine yazıyor başka vücut tarama fdg tutulumu çıkmadı normal vucut taraması yaz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansizlik bu belirtileri yapar mı

    Hocam ferritin 6 hgb 11 tüm tetkikleri yaptım boyun mr falan çektirdim boyunda duzlesmem var yanagimda yanma karıncalanma el bilek parmaklar ve ayak bileklerinde yanma uyuşma var çarpıntı halsizlik var emg yaptırdım normal, romatizma yok bu şikayetler kansizlikla alakalimidir ne yapmalıyım ferrosano...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kedi dili ve patilerde morarma

    Kedimiz doğum yapalı  1 ay kadar oluyor 4 yavrusu var emziriyor yavrulara takviye sütte veriyoruz  bu sabah biseyler ters gitmeye başladı öncé köpük kustu kedi ardından  dil pati ve memeleri morardı kardeşim bir veterinere goturmuş bi kac iğne yapilmiş  solunumunda sorun olduğu  sebebi ile yaptiğini...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı kilo alımı

    Merhaba hocam. şöyle ki, normalde de kilo almaya musait bir yapim var yani toplu birisiyim fakat. son aylarda cok fazla kilo aldim. vucudumda gözle görülür bir kilo alisi var. oyle ki bacaklarim ve belimde kirmizi renkli catlaklar oluştu. boyum 1.67 ve kilom 82 ye ulasti. birkac ay oncesine kadar ad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Crhon hastalığımı

    Hocam erken dönüşünüz için minnettarım agrı yemekle bir miktar şişkinlikle birlikte artıyor ama sabahları daha az agrı ve şişkinliğim var ama var yinede sag kasık yan ve bel bölgesinde hep bir agırlık hissi yangı şişkinlik var ayrıca agız kuruluğu var cok su içiyorum ama alft yok sabahları demir ek...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık var ne yapmaliyim

    Hocam ferritin 6 hgb 11 tüm b12 900 tetkikleri yaptım boyun mr falan çektirdim boyunda duzlesmem var yanagimda yanma el bilek parmaklar ve ayak bileklerinde yanma uyuşma var çarpıntı halsizlik var emg yaptırdım normal, romatizma yok bu şikayetler kansizlikla alakalimidir ne yapmalıyım ferrosanol ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık da var

    Hocam ferritin 6 hgb 11 tüm tetkikleri yaptım boyun mr falan çektirdim boyunda duzlesmem var yanagimda yanma el bilek parmaklar ve ayak bileklerinde yanma uyuşma var çarpıntı halsizlik var emg yaptırdım normal, romatizma yok bu şikayetler kansizlikla alakalimidir ne yapmalıyım ferrosanol verilip gön...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x