Tahliller hakkında

  • Merhaba hocam(Yaş:25,Erkek,Alkol/****),en son yaptırdığım kan tahlillerinde,AKŞ : 107,hba1c:5.3 hemoglobin 16.4 (13.5-16.2),MPV 8.50 (8.6-12.3),PDW 8.90 (9-16) çıktı.Daha önceki testlerde de bunlara benzer rakamlar çıkmakta(HbA1c değeri 5.0-5.3 arasında çıkıyor genelde,ve tokluk kan şekeri normal çıkıyor.).Vücudumda halsizlik,üşüme,dispepsi,kas ağrıları mevcut.1 senedir çeşitli branşlara muayene oldum. En son gittiğim iç hastalıkları doktorum bu sonuçlara normal demişti.Endoskopi yapıldı,biyopsiler alındı ve tanı olarak sadece non-eroziv gastrit çıktı.Sadece Dicetel isimli ilacı kullanıyorum fakat rahatsızlığım geçmedi.Sizce bu sonuçlar için bir hematoloji uzmanına kanın daha detaylı incelenmesi için başvurmalı mıyım ? Çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba nurettin, i̇lkcan bey, bu tahlil sonuçları ile hematoloji uzmanına başvurmanıza gerek yok. şeker 100'ün altında olmalı. onun için kilonuz varsa verin. vitamin düzeyleriniz de normal mi?. 25oh d3, b12, tsh , cpk bakılabilir. yakınmalar ruhsal kaynaklı olabilir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim hocam kilom 86 boy 184, D vitamini değerim 21.4 çıkmıştı en son.Geçen sene ocak ayında bu değer 8 idi.Haziran da 20 idi.3 ay boyunca damla kullanmama rağmen 21 civarında çıkıyor.Son yapılan testte B12 : 499,Folik Asit : 15.9, FT4 :18.05 pmol/L(11.5-22.7),TSH: 0.909 uIU/mL(0.25-4.55),PTH :23.5 pg/mL (18.5-88), CRP: 0.09 mg/dL, CK,Total :88 (39-308),CK-MB: 3,93 olarak normal çıkmış,ayrıca diğer ALT,AST,ALP, LDH,Sodyum,potasyum,klor,Kalsiyum(9.81),Magnezyum,Fosfor normal gözükmekte.Sadece göze çarpan Protein,Total 8.5 g/dL (6.4-8.2) yüksek ,Trigliserid : 40 (50-150) düşük olarak gözükmektedir. D vitamini için doktorum 21 kötü bir değer değil demişti,sizin düşüncelerinizi de almak isterim teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba nurettin bey, buradan ilaç önermek bir hekim için doğru değil ama vitamin olduğu için önereceğim. devit 3 damla 50.000 ünite. 8 kutu alın. bir şişenin tamamını ekmeğe, yoğurda dökerek, ya da şişeden içerek tüketin. birer hafta ara ile 8 şişeyi 2 ayda bitirin. sonra günaşırı 1 damla ile sürekli devam edin. rutin kan tahlili yaptırdığınızda ölçtürürsünüz. tahlilleriniz gayet güzel. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Detaylıca yanıtladığınız için minnettarım hocam,Söylediğiniz gibi yapacağım.Sizin gibi hekimlerimiz hep var olsun,sonsuz saygı ve sevgiler.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipertrofik kardiyomiyopati

    Merhaba doktor bey 4 yaşında hipertrofik kardiyomiyopati hastasi kizim var 3 aylıkken ameliyat oldu. suan aort kapağında orta ve önemli derecede yetmezlik var .eko raporunu yorumlayabilir misiniz lütfen. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşı hakkında

    Merhaba hocam. ben dün aşı oldum sinovac randevusu alarak gittim. aşımı vuruldum eve geldim hayat eve sığar uygulamasına baktığımda biontech vurulduğum görülüyor. şimdi şaşırdım ilk doz aşımdı. ikinci doz aşımı hangisinden vurulmam gerek randevu alarak gittiğim mi sistemde görünen mi doğru kafam kar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. karadamar hangi damar oluyor peki, pıhtı tehlikeli bir yerde mi? i̇yi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp atışını hissetmek ve ağrı

    Hocam merhaba yaşım 16 futbolcuyum bundan 7-8 ay önce kalp ağrılarım başladı doktora gittim eko ve ekg çekildim temiz çıktı sonra geçti hocam 2 ay önce tekrar başladı bende panik atak var ve çok stres yapıyorum acile gittim ekg çekildim ve kan alındı temiz çıktı sonuçlarım sonra hocam 1 ay önce tekr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Hocam merhaba, ben sağ bacağımda diz altında ağrı şişkinlik sebebiyle kalp ve damar hastalıklarına göründüm doppler çekildi henüz doktoruma randevu bulamadım rapor sonucum bu şekilde teşhis nedir değerlendirebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim hocam. her iki alt ekstremite venöz doppler tetki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Corona aşısı

    Doktor bey merhaba.ben sivastan takibini yaptığınız bahattin sönmezin annesiyim.oglumda aort damarina yakın mesafede subaortik membran var.gectigimiz temmuz ayında kontrole geldik aynı boyutta olduğunu buyumedigini söylemiştiniz.kontrol onerdiniz tekrar.benim sorum oğlum bu rahatsızlığından dolayı c...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Baykan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyaliz şart mı

    Merhaba hocam babam kronik böbrek yetmezliği var geçen hafta anjiyo oldu 4stent takıldı şu an keratinin ve üre yüksek 6,50 doktorlar diyaliz diyorlar ancak babam kabullenemiyor diyaliz olması şart mı ? eğer diyaliz olursa hayatının sonuna kadar mı oluyor? yaşı 49 tansiyonu iyi anjiyo olmadan önce...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yüksekliği

    Hocam merhaba ben sağlık ocağında düzenli kan tahlili yaptırırım hep.yaklaşık 4 yıldır bütün kan tahlillerimde crp değerim 7- 10- 8- 6 hep bu şekilde çıkıyor.değer aralığı 0-5.bu yükseklik kötü bir şeyden mi kaynaklanıyordur ve internette okuduğum bazı yazılarda crp si yüksek olanlarda kalp krizi ri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrason sonucu

    Hocam merhaba, babamın başının sağ tarafının olduğu yerde damarı acıyordu. ultrason sonucunda; her iki temroral arter çapı preaurikular düzeyde ortalama 1.3 mm dir. lümen içerisinde düşük dirençli monofazik akım izlenmiştir. yazıyor. kötü bir şey var mı? 52 yaşında koroner arter hastası plavix ve ec...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuğumun kalp rahatsızlığı

    İyi günler hocam , kızım 7 aylık 8 kilo ikiz teki. yenidoğan’daki satürasyon düşüklüğünden (80lerde) şüphelenildi ve kardiyoloğumuz tarafından fallot tetrolojisi teşhisi konuldu. son ameliyat için sevk olduk buradaki kardiyoloğumuz eko sonrası sorunun fallot olmadığını benzer yönlerin olduğunu söyle...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Yazıcıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuğumun kalp rahatsızlığı

    İyi günler hocam , kızım 7 aylık 8 kilo ikizteki kendisine yenidoğan’daki satürasyon düşüklüğünden (80lerde)şüpheyle kardiyoloğumuz tarafından fallot tetrolojisi teşhisi konuldu.nöbet olmadı şimdiye kadar son satürasyonu 85 , sevk olduk ameliyat için sevk olduğumuz doktorumuz eko da bunun fallot olm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ender Ödemiş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayakta damar belirginleşmesi

    Hocam merhabalar gönderiyorum şu anda ilginiz için teşekkür ederim. ek olarak sanki sıcak hava da daha çok belirginleşiyor gibi işim gereği sıcakta çok duruyorum teşekkürler. fotoğraflar ektedir. file:///c:/users/monster/desktop/99d37703-f9d8-4844-aa53-16900f50c2d8.jpg file:///c:/users/monster/...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Yazıcıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x