Tahlil

  • İyi günler hocam benim tahlillerimde demir değerim 2-3 gibi değerler çıkıyor çok düşük oluyor ama demir bağlanma oranıda çok yüksek oluyor son tahilde demir bağlanma oranı 398 çıktı birde hocam anti HBS nedir tahlil değeri çok yüksek çıktı 210 çıktı bu ciddi birşeymi teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Değerli danışanım, erkek cinsiyette olan bir kişinin demir eksikliğinin olması mutlaka araştırılması gereken bir durumdur.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Diyanet tıp 2

    Merhabalar annem tıp 2 diyabet hastası ve glifor 1000 mg i sabahları yemekten sonra yarısını kırıp içiyordu aynu zamanda kalp ve tansiyon hastası bypass oldu ve bu süreçten sonra tıp 2 diyabet teşhisi konulmuştu ve ilacı 4 yıldır kullanıyordu şuan pandemj süreci olduğu için hastaneye gidip tahlil y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hic bulaşmış mıdır

    Hocam merhaba bir sorum var acil cevap verebilirseniz çok müteşekkir olurum. kan tahlili için sağlık ocağına gittim. hemşire ilk önce kan alınacak damarı bulmak için dokundu daha sonra pamuk ile dezenfekte etmeyi unutup daha önce kullanılmamış iğneyi batırdı hemşirenin elinde kan falan yoktu. acaba...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv bulaşma riski

    Hocam merhaba günlerdir aklıma kurcalayan bir konu var cevap verirseniz çok sevinirm. bikaç gün önce kan tahlili vermeye gittim. hemşire kan alınacak yeri pamukla dezenfekte etmeden daha önce kullanılmamış bir iğneyi batırdı. böyle hiv bulaşma riski var mıdır yoksa ben boş yere kuruntu mu yapıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şeker hastaliği

    Hocam iyi günler,annem 73 yaşında tansiyon-şeker hastası;uzun zamandır test yapılmamıştı dün sağlık ocağında hem korona aşısı oldu hem de tahlilleri yapıldı.caduet 10/20mg,trajenta 5mg,hyzaar 50/12,5 mg kullanıyor,tansiyonu normal seviyelerde.sonuçlar hba1c 7.6,akş 160,üre 53(18-43)kreatinin 1,12(0,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi - takviye

    Hocam merhabalar (yaşım 23) ben 26 şubat 2020 tarihinde ve de 24 eylül 2020 tarihinde cildiye-dahiliye olmak üzere iki ayrı kan vermiştim ve her ikisinde de saç dökülmesi sorunumu da belirtmiştim. 26 şubat 2020'deki kan tahlilim sonucunda demir değerimin 26 olduğu yazıyor, 24 eylül 2020'dekinde ise...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği ilerlemiş mi

    Iyi akşamlar hocam babam 75 yaşında ınsilun kullanıyor. şeker kalp ve tansiyon hastası kontrol için dahiliyeye ardından urolojiye goturduk götürdük. 2 sene önce prostat ameliyatı olmuştu spot idrar tahlilinde mikro/kreat 318 mikroalbmn 276 kreatinin 87 cıktı kanda kreatinin 2.21 egfr 28.7 normal i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrar kültürü

    Merhaba hocam idrar tahlili yapılmıştı enfeksiyon çıkti doktor antibiyotik verdi kullandim. 3 hafta sonra yeniden idrar tahlili ve yanında idrar kültürü de istedi. idrar tahlilimde enfeksiyon tamamen geçmiş hersey temiz çıktı fakat idrar kültürü sonucumda: 1000 cfu/ml streptococcus agalactiae üredi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin cerrahı

    Hocam merhaba, ablam 55 yaşında çekim yapıldı tekrarı isteniyor, tetkik hafif artefaktli elde olunabilmiştir. izlenebildigi kadarı ile lomber bölgede açıklığı sağa bakan hafif skolyoz mevcuttur. vertebra korpus yükseklikleri korunmuştur. tetkike dahil alt torakal intervertebral disk aralıklarında da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Epilepsi (sara) nobeti

    Hocam iyi gunler.. adim cem. 30 yasindayim. ilk nobetimi bundan yaklasik, 6 ay once, ikinci nobetimi ise 1 hafta once, yani toplamda iki defa, epilepsi benzeri birer nobet gecirdim..her ikisindede bilincimi kaybettim, dilimi isirdim. vucudum kaskati kesilmişti.. kendime geldigimde, butun vucut kasl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ca15-3 değeri

    Merhaba, ananem şuan 77 yaşında kendisine 2018 yılında meme kanseri teşhisi kondu ameliyatla kitle ve lenf bezleri alındı. evre 3 olduğu söylendi.kemoterapi ve radyoterapi gördü fakat kemoterapi sırasında meydana gelen idrar yolu enfeksiyonu vücuduna yayıldı ve sepsis teşhisi ile yoğun bakımda kaldı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bakabilir misiniz

    Merhaba hocam ben 5 sene once reaktif hpoglisemi icin 5 saatlik yukleme testi yaptirmistim teshis icin tekrar aynı tetkikleri mi yaptirmaliyim baska tahlili var mi bunun anlasilebilecegi?simdiden tesekkur ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sizce neden böyle belirtilerim oluyor?

    Merhaba hocam dün hastanede kan verdim vitamin tahlilleri için hepsi normal çıktı bazı şikayetlerim olduğu halde tırnak bacak morarmaları elim hep soğuk oluyor sıcakta bile. sadece ferritin 14.1 çıktı değer aralığı 13 ila 150 ml arasında gösteriyor. düşük mü sizce sonuçlar için hastaneye gitmeme ge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikligi

    Merhaba iyi günler kan tahlilinde demir 22 çıktı ve doktor 3 ay kullanmam üzere feramat verdi sürekli baş agrimdan ve halsizlik ten dolayı ders calisamaz hale geldim sizce bu ilaç ne zaman etki eder bir de lansor kullaniyorum mide ağrılarından dolayı bu ilaçla beraber kullanmam sorun olur mu şimdide...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon değerleri

    Mrhb.hocam 39 yaşındayım tahlil sonucuma bakarmısınız? tsh:3,99 serbest t3: 3,04 serbest t4: 1,35 hdl kolesterol:59,3 trigliserid:50,92 glukoz:65 glike hemoglobilin (hb a1c) :5,3 % açken çıkan sonuçlarım hocam kolay glsn saygılar..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ankilozan spondilit

    Hocam merhabalar size bir şey danışıcağım.annanemde ankilozan spondilit,annemde eklem romatizması ve babamda sedef hastalığı var.3 sene önce servikal mr'da vertebra köşelerinde osteofitler izlendiği için yaşımla uyumsuz olduğu söyledi ftr doktoru ve romatolojiye sevk edildim ve muhakkak hlab27 baktı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x