Tahlil sonucumu yorumlar mısınız

  • merhaba 9 yasinda oglum var biraz kilosu oldugu icin sekeri varmi diye kan tahlili yapildi.sonucu soylemediler doktorda randevumuza cok var 0,84 g/L ne demek altindada 4, 66 yaziyor. colesterol ise 2, 20 g/L altinda ise 5, 69 yaziyor. colesterol H.D.L 0?47g/L altinda ise 1,22 kisaca yazdim bu arada fransadan yolluyorum simdiden tesekkurler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba; yazdıklarınızdan yola çıkarak bir şey söylemek mümkün değil. eksik yazmışsınız; ancak ben size bugün dünyada şeker ve kolesteröl ölçüm değerleri için kullanılan iki yolu ve normal değerleri yazacağım. siz buna bakarak sonucu değerlendirebilirsiniz. 1) klasik yöntem sonucu mg/dl ile verir. buna göre; şeker: 70-110 arası normal total kolesteröl: 150-200'e kadar normal hdl kolesterol: 35-55 arası normal ldl kolesteröl: 70-130 arası normal 2) modern yöntem sonucu mmol/l olarak verier. sanırım ftansa'da bu yöntem kullanılıyor. normal değerleri; şeker: 3.89-5.82 ( normal alt sınır:3.89; üst sınır: 5.82) total kolesterol: 3.88-5.18 hdl kolesterol: 0.90-1.42 ldl kolesterol: 1.68-3.36 arası normal. bu yazdıklarım size yardımcı olmazsa tahlil sonuçlarını kısaca değil, olduğu gibi bana yazın. noktasına, virgülüne dikkat ederek. geçmiş olsun. anavatandan sevgiler, selamlar.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid ultrason sonucu

    Sağ lob kalınlığı22*18 mm sol lob kalınlığı 21*14 mm istmus 5 mm dir.her iki lobun konturları düzgündür.her iki tiroid lobu fibrosepta ve hipoekoik alanlara sekonder heterojen görünümdedir. parankimde yer yer kisitk dejenerasyon alanlari ve pseudo nodüler görünüm dikkati çekmiştir.tiroidit açisindan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrason sonucu

    Sağ lob kalınlığı22*18 mm sol lob kalınlığı 21*14 mm istmus 5 mm dir.her iki lobun konturları düzgündür.her iki tiroid lobu fibrosepta ve hipoekoik alanlara sekonder heterojen görünümdedir. parankimde yer yer kisitk dejenerasyon alanlari ve pseudo nodüler görünüm dikkati çekmiştir.tiroidit açisindan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv mi acaba

    Merhaba hocam. bir sorum var 2012 yılında genelevde korunmasız ilişki yaşamıştım belirti oldumu bilmiyorum hiç farketmedim 1ay öncesi kilo aldım 2 ayda 5 kilo ve şükür 3 senedir grip olmuyorum ilişkiden 3 sene sonra yani 2015 yılında normal kan tahlili yaptırmıştım değerlerde sorun yoktu 05.05.2020...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv mi acaba

    Merhaba hocam. bir sorum var 2012 yılında genelevde korunmasız ilişki yaşamıştım belirti oldumu bilmiyorum hiç farketmedim 1ay öncesi kilo aldım 2 ayda 5 kilo ve şükür 3 senedir grip olmuyorum ilişkiden 3 sene sonra yani 2015 yılında normal kan tahlili yaptırmıştım değerlerde sorun yoktu 05.05.2020...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalçada agri

    Hocam merhaba benim 10 yıldır bel fıtığım var,arada kitleniyordum.8 ay önce yine kitlendim ama bir türlü eski sağlığıma kavuşamadım. beyin ve sınır cerrahisi birde romotolji görsün dedi.gittigim doktor bir sürü tahlil ve kalça röntgeni istedi.röntgen sonucunda kalcanda 2 tane küçücük iltihap görüldü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv mi acaba

    Merhaba hocam. bir sorum var 2011 yılında genelevde korunmasız ilişki yaşamıştım bir belirti olmadı kilo aldım 2 ayda 5 kilo ve şükür 3 senedir grip olmuyorum ilişkiden 4 sene sonra yani 2015 yılında normal kan tahlili yaptırmıştım değerlerde sorun yoktu 05.05.2020 tarihinde gene tahlil yaptırdım n...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Deniz ARSAN SİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok zor durumdayız

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahimde ve memede sızı

    Merhaba hocam ben 2017 ve 2018 de ara ara 6 tane ella hapı kullandım, sonrası hem sağ memede hem rahimde acı acı sızı başladı önce genel cerrahi meme usg çekildi bir şey çıkmadı. kadın doğumda smear testi yaptırdım sonucu atipik hücre anormalliği ascus bakteriyel vajinit yüksek riskli hpv negatif şe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test sonucu

    Merhaba doktor bey ben geçen haziran ve aralık aylarında smear testi yaptırdım, 2 testte atipikhücre anormalliği ascus bakteriyel vajinit yüksek riskli hpv negatif çıktı, ketemde hpv dna bakıldı negatif çıktı, bunun üzerine doktorum kolposkopi yaptı hafif hücre bozukluğu var 5 sebepden biyopsi alını...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sadi Akşehirli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile kalmak istiyorum tahlil sonuçlarım hocam

    Hocam hamile olmak istiyorum ultrasyonda herhangi bir şey çıkmadı doktor normal dedi yumurtalıkla iyi dedi adetmin 5. günü test yaptırdım aç karnına e2 14.52 prolaktin 14.96 t3 4.12 t4 0.98 progesteron 0.41 tsh 1.3 fsh 7.73 egfr 125.84 ldl 107.7 kolestrol 200 glukoz 93.5 ilçede olduğum için doktor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Atahan Güven

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorumlamanızı rica edeceğim

    Hocam iyigünler sizden bir ricam olacaktı. ben kan tahlili verdim. tahlil sonuçlarım: cinsiyet: kadıntsh: 4,60 estradiol: 484 prolaktin 23,62 lh: 11,24 fsh: 10,68 rica etsem bu sonuçları yorumlar mısınız. yaşım 39 teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Miray Sekkin Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfadenit

    Hocam merhaba, her iki meme dokusu içerisinde sonografik patoloji saptanmamıştır. sağ aksiller büyüklüğü 15x9.5mm sol aksiller büyüklüğü 16x8.5mm boyutunda yağlı hiluslari secilebilen ancak özellikle sağdakilerde korteksi kalınlaşmış birkaç adet lenf nodu izlenmistir. sol koltuk altındaki 1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gogus tomografisi

    Hocam merhaba ben 1 aydir hastane isleriyle ugrasiyorum kimse tam olarak teshis koyamiyor kanser miyim degil miyim psikolojim cok bozuldu. akciger tomografisi cektirdim ve sonuc: toraks simetriktir. kardiotoraks fizyolojik sinirlardadir. anterior mediastende timusa ait yumusak doku yogunlugu izlenme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gökhan Yuncu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Triodit? boyun ultrasyon

    Tiroit sağ lob boyutu 24 × 26 mm sol lob boyutu 23 × 24 mm isthmus kalınlığı 7 mm olup artmıştır tiroid parankimi orta derecede heterojen görünümündedir (tiroidit?)hocam boyun usg sonucu kan tahlillerim bu sonucu desteklemiyor yorumlarsanız veya napmam gerekli yaşantımı ve beslenme alışkanlığımı düz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x