Tahlil sonuçlarımı yorumlar mısınız

  • hocam merhabalar ben lupus +nefriti hastasıyım tam idar tahlilimde esbach yok protein eser(15md/dl) bunlarda sorun yok ğibi fakat spot idrar kreatinin 42.75 mikro albumin 33.0 mikroalbumin mg kreatinin 77.2 bu test ilk defa yapılıyor anlamadım bunlar ne anlama geliyor ve sonuç ne pazartesi drla randevum fakat merak içindeyim bilğilendirirseniz sevicem şimdiiden teşşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Mikroalbuminüri standart protein tayin metotlarıyla saptanamayacak az düzeyde proteinüriyi saptamak için kullanılan bir yöntemdir. spot idrarda mikroalbuminüri sınırı 30mgdır. sizde 33. anlamsız. mikroalbuminüri diyabetik hastalar için diyabetin böbrek tutuluşunun erken bulgusu ilerleyici bir böbrek hastalığının en erken bulgusudur ama diyabet dışı hastalıklarda (örneğin hipertansiyon, kalp damar hastalıkları için ) ilerleyici bir böbrek hastalığının erken bulgusu olduğuna dair hiç bir kanıt yoktur. esasen sizin yaşınızda bir kişide bu düzeyde proteinüri zaten fizyolojik olarak da olabilir. evet siz bir lupus hastası olduğunuz için renal tutuluş araştırılmalı ve izlenmelidir ama kişisel kanım olarak sizde bu aşamada bulunan bu değerler bir böbrek tutuluşunun kanıtı olduğu ileri sürülemez. i̇yi günler.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yaygın ağrılar

    Hocam merhabalar. çocuk doktoru olduğunuzu biliyorum yalnız bu soruma cevap vereceğinizi ümit ediyorum. benim 2-3 yıldır sağ ve sol olmak üzere kaval kemiklerimde ağrı oluyor. ara sıra olup bazen gidiyor. bunun dışında da anlık vücut ağrılarım da mevcut. bazen kollarımda bazen parmaklarımda bazen de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yaygın ağrılar

    Hocam merhabalar. benim 2-3 yıldır sağ ve sol olmak üzere kaval kemiklerimde ağrı oluyor. ara sıra olup bazen gidiyor. bunun dışında da anlık vücut ağrılarım da mevcut. bazen kollarımda bazen parmaklarımda bazen de bacaklarımda. bu bahsettiğim ağrılar yukarıda da belirttiğim gibi anlık olup geçiyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 **** **** (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar içerisinde eri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polisitemi

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 **** **** (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar serum ferritin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Metin Kökten

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yeni doğan tsh yüksekliği, serbest t4 düşüklüğü

    Hocam iyi günler, çocuğum 39. hafta 3600 gr erkek olarak 22 ekim 2021 de dünyaya geldi. topuk kanında tsh 12.5 çıktı, daha sonra 5 kasım da damardan alınan kanda tsh 25, serbest t4 0.77 ( hastane normal aralık 0.65-2.2), ultrason normal, anti-tpo normal aralıkta. daha sonra 10 kasım da yapılan tekra...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Özgüç Çömlek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lab sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. annemin birden fazla rahatsızlığı var. kilo sorunu var. böbreklerle ilgili sıkıntılar var dedi doktor. kolesterol, gizli şeker , yüksek tansiyon vb. çok problem var. şu tahlilleri nasıl yorumlamak lazım acaba? belirgin bişey görüyor musunuz? şimdiden teşekkürler tsh 0.12 glukoz (...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geceleri oluşan huzursuzluk?

    Değerli hocam merhaba. 23 yaşındayım erkeğim. bahsedeceğim konu ile ilgileniyor musunuz bilmiyorum ancak yorumlarınıza önem verdiğim için size sormak istedim. ben yaklaşık bir aydır garip bir sıkıntı çekiyorum. bütün gün çok enerjik ve gayet normal olmama rağmen güneş battıktan sonra, yani akşam 7-8...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçagi

    Protein kacagi hocam hayırlı günler 2009 dan bugüne protein kaçağı var genellikle 1 gr altında seyrediyordu uzm süredir yaklaşık 6 yıldır tahlil vermedim bugün verdim 24 h idrar kreatinin 7.7 mg gün idrar kreatinin 0.48 mg/'di 24 h idrar protein 8.0 mg gün idrar protein 0.5 mg/'di...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kacagi

    Hocam hayırlı günler 2009 dan bugüne protein kaçağı var genellikle 1 gr altında seyrediyordu uzm süredir yaklaşık 6 yıldır tahlil vermedim bugün verdim 24 h idrar kreatinin 7.7 mg gün idrar kreatinin 0.48 mg/'di 24 h idrar protein 8.0 mg gün idrar protein 0.5 mg/'di kreatinin 0.61 mg/ el diğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Crp yüksekliği

    Hocam merhabalar. sol kol pazu altında elektriklenme şeklinde ağrılar sebebiyle kalp kontrolleri ( efor testi ve ekg) yaptırmıştım. herşey normaldi. 2 gün sonra sol kolda parmaklarıma kadar çok belirgin bir uyuşma oldu, panik atak benzeri durum yaşadım. korktum ve yine acil kalp doktoruna gittim, ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • E2(estradi̇ol)

    Hocam merhaba 29 yaşındayım 1 senedir çocuk sahibi olayı düşünüyoruz. hsg sonucum normal çıktı hormon değerlerime de kendi doktorum normal demişti fakat gittiğim başka bir doktor e2 değerimin çok yüksek olduğunu söyledi 3cm çikolata kistim var bunun tetiklemiş olabileceğini söyledi kafam çok karıştı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • E2(estradiol)

    Hocam merhaba 29 yaşındayım 1 senedir çocuk sahibi olayı düşünüyoruz. hsg sonucum normal çıktı hormon değerlerime de kendi doktorum normal demişti fakat gittiğim başka bir doktor e2 değerimin çok yüksek olduğunu söyledi 3cm çikolata kistim var bunun tetiklemiş olabileceğini söyledi kafam çok karış...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x