Tahlil sonuçlarımı değerlendirebilir misiniz?

  • Merhaba Hocam, 1988 doğumluyum 16 aylık evliyim. evlenmeden 6 ay önce yasmin kullanmaya başladım yani 1,5 yıl aralıksız kullandım .ayrıca sol yumurtalıkta de 3,5 cm çikolata kisti mevcut Geçen ay hekimimin isteği üzerine bir hormon tahlili yaptırdım sonuçlar aşağıdaki gibi. AMH hormonu aşırı derecede düşük çıktı. fakat Fsh ve LH hormonumda düşük çıktı.. aşağıdaki sonuçlara göre amh hormonumun düşük çıkması kullandığım doğum kontrol hapından olabilirmi ? çünkü normal bir hap kullanım periyodunda adet olduğum zaman 4. günü verdim bu tahlilleri. eğer Amh hormonu bu kadar düşükse fsh ında buna bağlı olarak yüksek olması gerekmezmi ? siz bu tahlilleri nasıl değerlendirirsiniz. başvurduğum hekim normal yol ile hamile kalamazsınız dedi. Anti-Müllerien Hormon 0.15 ng/ml FSH 1.66 mIU/ml LH 0.53 mIU/ml Prolaktin (PRL) 12.14 5.18-26.53 ng/ml Serbest T4 1.15 0.7-1.48 ng/dl TSH 1.47 0.27-4.2 Estradiol (E2) < 10 pg/ml Folliküler Dönemi : 3.03-8.08 Regl-Ortası Doruk Noktası : 4.7-21.5 Luteal Dönemi: 1.38-5.47 sonuçlarım bu şekildedir. Değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim ..

  • Doktor Cevabı:

    Eğer yasmin kullanmaya başlamadan önce düzenli adet görüyorsanız yorumum şu; fsh ve lh düşüklüğü , yasmin kullanımına bağlı yalancı bir düşüklük. amh değeri bize daha iyi bilgi verir ancak tek bir amh değerine göre de karar vermemek gerekir çünkü laboratuardan laboratuara , alınış ve bekleme şekline göre bile değeri değişebilir. bence bir jinekoloğa görünüp sonuçları ultrason bulgularıyla beraber değerlendirmeniz gerekir ve bu konuda biraz acele etmenizi de öneririm . bu konuda benden yardım alabilirsiniz. saygılarımla op. dr. güvenç karlıkaya 0212 310 ****

    tarihinde cevapladı.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler. evet yasmin kullanmadan önce adetlerim çok düzenliydi.. hatta çikolata kistine rağmen adet düzenimde bir sıkıntı hiç olmadı .. yasmin i 05.08.2014 tarihinde bıraktım yaklaşık 48 gün oldu fakat arada primolut ile geciktirmek zorunda kaldım adetimi o nedenle hapı bıraktıktan sonraki ilk adetim 18.09.2014 tarihinde gerçekleşti.. ve bugün bitti. ben bundan sonraki ilk tahlilimi hemen ilk adetim de yaptırmak istiyorum bunun için kliniğinizle görüşmeyide düşünüyorum zaten. peki hocam son bir soru. yasmin den önce yıllarca adetim hep ilk 3 gün yoğun son 3 gün hafif şekilde 6 gün devam ederdi.. fakat şimdi sadece 4 gün sürüyor hapla birlikte adet günlerimde azalmış durumda. bu durumda bu hormonal yetersizliği yani amh hormonundaki düşüklüğün nedeni yasmn olabilirmi ?


İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Prp /iva yöntemleri

    50 yaşında, ilaçla düzenli adet gören biriyim. prp ile yumurtalık gençleştirme ya da cerrahi yumurta aktivasyonu (iva) yöntemlerinden birinin uygulanmasını istiyorum. 2 yöntemin de deneme aşamasında olduğunu biliyorum. bu yöntemlerden biri bana uygulanabilir mi? şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışm...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Feza Burak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim filmi

    Merhabalar hocam 1.5 senedir çocuk istiyoruz ama gebelik gerçekleşmedi eşim sperm testi yaptırdı değerleri normal cıktı bende rahim filmi çektirdim rahim filminde uterus retrovert pozisyonunda kavum uteri normal form ve hacimde olup dolum efekti yoktur konsrast madde her iki tubadan intraperiton...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ektopik gebelik sonrası

    Merhabalar hocam, 3 ay önce ektopik gebelikten ameliyat oldum. laparoskopi olduktan sonra sağ tüpümü bu şekilde kaybettim. ameliyat esnasında sol tüpümüde kontrol eden doktorum, biraz tıkanıklık söz konusu olduğunu söyledi. ve bu yüzden beklemeden hamile kalmamı söyledi. pcos olduğu için ameliyattan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İki tüpümde kapalı

    Merhaba hocam 28 yaşındayım eşimde 33 yaşında.1 yıldır çocuğumuz olmuyor.hsg rahim filmi çektirdim iki tüpümde kapalı çıktı yapisikmis sanırım.esimin semen testinde bir problem çıkmadı.diger testlerim normal çıktı.laparoskopi yaptırmam gerekiyomus.tup bebek önerdiler.sizin bu konuda düşünceniz nedir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hsg sonucum

    Aşağıdaki hsg sonucuma göre tüplerimde tıkanıklık veya başka bir sorun varmi yorumlar mısınız? şimdiden teşekkürler.. bulgular: uterus sağa deviyedir. kavum uteri “t” formuna yakındır. kavite normal hacimde olup dolum defekti yoktur. kontrast madde sol tubadan intraperitoneal alana geçmiştir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başar Önal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon değerleri

    Merhabalar. ben 27 yaşındayım 1bucuk senelik evliyim. benim yumurtaligimda kistim wardi 5 cm. sonra o dustu 2bucuk santime. biz cocuk sahibi olmak istiyoruz. hormon testi yaptirdim. degerlerim tsh 1.32, lh 6.27, fsh 10.45, estradiol 63.31, prolaktin 7.39 doktor amh testide yaptirdi. amh degerim 0.9...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon degerleri

    Merhabalar. ben 27 yaşındayım 1bucuk senelik evliyim. benim yumurtaligimda kistim wardi 5 cm. sonra o dustu 2bucuk santime. biz cocuk sahibi olmak istiyoruz. hormon testi yaptirdim. degerlerim tsh 1.32, lh 6.27, fsh 10.45, estradiol 63.31, prolaktin 7.39 doktor amh testide yaptirdi. amh degerim 0.9...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Semih Zeki Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adetliyken

    Merhaba kolay ultrasona girerken regl olmak şart mı. gecen sefer gittiğimde hiç istenılmwmişti de. cevabınız için teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüpler tıkanabilir mi?

    Merhabalar hocam 5 yıldır evliyim 1 kızım var 2. çocuk istiyoruz bir yıldır uğraşmamıza rağmen çocuğumuz olmuyor bende bütün hormonal değerler normal çıkıyor eşimde aynı şekilde sperm testi gayet iyi doktorlar ikimizde de bir sorun olmadığınu söylediler..bir tek hsg çektirmedim benim merak ettiğim t...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Şerife Dikayak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe kalamama

    Hormon değerlerim nasıl hocam sıkıntı var mı

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalamama

    İyi günler doktor hanım, benim reglim dokuz gün gecikti sağ kasığımda hiç yaşamadığım sızlanma ağrı tarzında hissim oldu, doktora gittim testler yapıldı gebe değildim bhcg 1.5 çıktı. ultrasondan bakılınca doktor bana sağda 17mm lik kist olabileceğini söyledi adetle birlikte atılıp atılmadığına bakma...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl kist gebelik

    İyi günler doktor bey, benim reglim dokuz gün gecikti sağ kasığımda hiç yaşamadığım sızlanma ağrı tarzında hissim oldu, doktora gittim testler yapıldı gebe değildim bhcg 1.5 çıktı. ultrasondan bakılınca doktor bana sağda 17mm lik kist olabileceğini söyledi adetle birlikte atılıp atılmadığına bakmak...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon testi

    Peki napmam lazm çocugum olmuyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testi

    Merhaba hocam hormon sonuçlarım normalmi? lh 4.57 progesteron 0.5 fsh 6.35 prolaktin 23.07 tsh 0.9180 estradiol 29 ? sizce yardm edin

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik suphesi

    Dr hanim merhaba 24.07 tarihinde 2 günlük süren bir adet döngüsü yaşadım lakin adet öncesi göğüs ağrılarım kaşık ağrılarım devam etti bir hafta sonra idrarda test yaptım 1.çift silik çizgi 2.negatif çıktı ama ağrılarım halen devamm ettiği icin kanda özel lab beta baktirdim 0.27 cıktı ama halen göğüs...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x