T1 hipointens. t2 hiperintens kist

  • Merhaba, Sol kalça mr sonucumda sol femur başı anteriourunda yerleşimli 6 mm çaplı T1 hipointens T2 hiperintens kist mevcuttur yazıyor. Cevaplarsanır çok sevinirim. İyi akşamlar

  • Doktor Cevabı:

    Önemli değildir. i̇yi huylu bir kisttir. hasta yaşlı ise kalça artrozunda görülür. yılda bir kontrolu gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Ortopedi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 4 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Yaygın ağrılar

    Hocam merhabalar. benim 2-3 yıldır sağ ve sol olmak üzere kaval kemiklerimde ağrı oluyor. ara sıra olup bazen gidiyor. bunun dışında da anlık vücut ağrılarım da mevcut. bazen kollarımda bazen parmaklarımda bazen de bacaklarımda. bu bahsettiğim ağrılar yukarıda da belirttiğim gibi anlık olup geçiyor....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardımcı olur musunuz?

    Hocam günaydınn.. öncelikle umarım rahatsızlık vermiyorumdur....hocam 10 yaşında bi oğlum var..doğuştan kafa yapısı biraz büyüktü..hidrosefali teşhisi koydular...2 tane de küçük araknoid kirst var..zararsız olduğunu söylediler...her yıl krenial mr ve eeg çektiriyorum...epilepsi başlangıcıda var..kep...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüslerde mukozal kalinlasmalar

    Merhaba doktor bey iyi günler ben 55 yaşındayım hafif bas ağrısı ile nörolojiye gittim mr çekildi sonuç şu şekilde posterior fossadan geçen kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta normal genişliktedir. serebellar hemisferlerin gri-beyaz cevher intensiteleri normaldir. serebellar sulkuslar normal genişli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kemik iliği nakli sonrası takip

    Merhaba, babam aml flt3 pozitif hastası. aralık 2017'de kız kardeşinden tam uyumlu kök hücre nakli yapıldı. şu an remisyonda. nakilden sonra rbc: 3.60-3.90, hgb: 12-13, hct: 35-39, degerleri bu aralıkta ve referans değerlere göre düşüklük göstermekte. wbc: 7 ve plt: 250 ortalama değerlerde. yukarıda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiperintens lezyon 1 cm ve nonspesifik gliotik odak

    Merhaba, annemin beyin mr ı bu şekilde. 1 cm lik lezyon ve gliotik odak gözüküyor yardımcı olabilir misiniz? beyi̇n mr i̇ncelemesi̇nde ; posterior fossadan geçen kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta normal genişliktedir. serebellar sulkuslar normal genişliktedir. serebellar hemisferlerin gri-beyaz...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Nuri Serdar Baş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Betin mr sonucu

    Merhaba doktor bey iyi günler ben 55 yaşındayım hafif bas ağrısı ile nörolojiye gittim mr çekildi sonuç şu şekilde posterior fossadan geçen kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta normal genişliktedir. serebellar hemisferlerin gri-beyaz cevher intensiteleri normaldir. serebellar sulkuslar normal genişli...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Menopoz mu

    Hocam yaşın 48 bu hazırana kadar adetlerim düzenliydi. 2 adetim 10 gün gecikti.1 ay normal geldi.şimdi ise 2 ay oldu hala gelmedi.test yaptırdım e2 74 fsh 21.34 lh 24.33.perimenopozamı girdim.yoksa premenopoza mı girdim.aradaki fark nedir ve nekadar sürer bu dönem

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bas agrisi

    Merhaba doktor bey iyi günler ben 55 yaşındayım hafif bas ağrısı ile nörolojiye gittim mr çekildi sonuç şu şekilde posterior fossadan geçen kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta normal genişliktedir. serebellar hemisferlerin gri-beyaz cevher intensiteleri normaldir. serebellar sulkuslar normal geni...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tomografi sonucu

    Kontrastli toraks bt i̇ncelemesi̇; toraks üst açıklığından başlayarak diafragmaya kadar alınan kesitlerde ; aorta, pulmoner konus, her iki pulmoner arter normal olarak izlenmektedir. mediastinal genişlik olağandır. kalp normal büyüklük ve konfigürasyondadır. perikardium normal kalınlıkta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makat çevresi agrisi

    İyi günler yaklaşık 2 aydır makat cevremde gerilme ,uyuşma ve sonra ağrı oluyor.kabızligim yok.tuvaletimi de rahat yapıyorum ama bir turlu makat cevremde rahatlık olmuyor.genel cerrahiye gittim önce ortepediye yönlendirdi.film çekildi bir şey yok tekrar gittim.huzursuz bağırsak sendromu olabilir de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Yandı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iman tahtası

    İyi günler. yaklaşık bir aydır göğüs aramda iman tahtası denilen kemikte ağrı var. her zaman ağrı olmuyor ani hareketlerde ve spor yaparken bazı hareketlerde ağrıyor mesela şınav gibi . koşarken ağrı artmıyor veya yürürken . öksürürken veya nefes alırken ağrı artmıyor hapşırırken ağrıyabiliyor .i̇...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kırık kemik

    Doktor bey merhaba, affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum, hangi vitaminler kırık kemik iyileşme sürecinde iyi gelir ve rol oynar?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alper Gökçe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İman tahtası

    İyi günler. yaklaşık bir aydır göğüs aramda iman tahtası denilen kemikte ağrı var. her zaman ağrı olmuyor ani hareketlerde ve spor yaparken bazı hareketlerde ağrıyor mesela şınav gibi . koşarken ağrı artmıyor veya yürürken . öksürürken veya nefes alırken ağrı artmıyor hapşırırken ağrıyabiliyor .i̇...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı

    Hocam ben şanlıurfadan kızım şuanda 15 yaşında 12 yaşında adet görmeye başladı endokrinoloji dr takip altındayken epifizler kapalı denip takibi sonlandırdı şuan boyu 1.46 sizi önerdiler acaba tedavisi varmı boy hani umut varsa gelip muayene olmak istiyoruz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Primer ameliyat nedir?

    Merhaba hocam..beş ya da altı yıl önce burun eti ameliyatı olmuştum.. şu an nefes alamıyorum ve burun kemiği nde eğrilik olduğu söylendi ve kanama oluyor.. tekrar ameliyat olmam primer ameliyat kuralları açısından mümkün değil mi?detay alabilir miyim lütfen.tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Necati Enver

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x