Subklinik hipotiroidi saç dökülmesi ve cilt kuruluğu

  • Hocam merhaba, 21 yaşındayım behçet hastalığım var.son 2 aydır yüzümde kuruluk var. Beyaz beyaz dökülüyor. nemlendirici krem sürünce kızarıyor ve yanıyor. Aynı zamanda bazen sıcakta vücudum kaşınmaya başlıyor ve 2 dk sonra duruyor. saçlarımda diffüz incelme mevcut. bütün saç bölgem seyrekleşti. 2 yıl önce tsh yüksekliği vardı 6 ay önce tekrar baktırdım TSH (6,30) düşmüş. serbest t3,4 normal... Bütün olanların sebebi hipotiroidi midir? Yoksa behçet için kullandığım immünsüpresif tedavi bu yan etkilere sahip midir?

  • Doktor Cevabı:

    Hipotirodi de etkendir ama hipotiroidiye sebep olan durum da etken olabinılır ki sizde böyle sanki. olaya başka nedenler girmiş gibi duruyor. mikrobesin açığını kapatmanız gerekir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boy uzaması

    Hocam(erkeğim) bileğim iki şişlik olduğunu söylemiştim. hocam aşırı zayıfım belkide ondan da olabilir diye düşünüyorum hocam sizce zayıf olmamla bir ilgisi olabilir mi ?boyum 1.75 veya 1.70 tam ölçmedim .bacaklarımda kas gerginliğim var ve duruş bozukluğum olabilir.buda boyumun kısa gözükmesine seb...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nedeni ne hocam

    Hocam merhabalar yaşım 17 geçen sene mart ayında boyum 1.86 idi yaşım 16 idi kilom 82 idi şu an ise boyum 1.96 babam 180 annem 1.62 ama dedem amcam çok uzunlar sizce bu boy uzamasının temel nedeni nedir ve basketbol oynuyorum hocam kolay gelsin

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum uzar mı

    16 yaşındayım boyum 175 kemiklerim ince kemik yaşımı ölçtürmek istedim ama mahkeme kararıyla ölçtürebilirsin dendi ara sıra eklemlerimde sızı gibi bir hissiyat oluyor 1.5 senedir uzamıyordum acaba uzuyor muyum ip atlarsam boyum uzar mı ince olup orta boylu olmak istemiyorum sakallarımda geçen senede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormonal bozukluk ve tüylenme

    Merhaba 20 yasındayım pcos tanısı aldım adet düzensizliği sivilce tüylenme sikayetlerim vardı 4 ay yazz kullandım ama bende kılcal damar yaptıgı için bıraktım. 2 haftadır kullanmıyorum ve tüylenme tekrar basladı bunun için ayrıca bi ilaç var mı hayıt tohumu kullanmaya basladım ama etkisi ne olur bil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İştahsız çocuk

    Merhaba 19 aylık bir kızım var sadece ama sadece beni emiyor ek gıda olarak minik parçalar dışında 2 kaşık çorba dışında biraey yemiyor bu bir anne abartması cidden değil cok caresiz durumdayım demir ilacı kullanıyorum faydasını göremedim bu denli iştahsızlık durumu olabilir mi bu bana basit bir yem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzayacak mıyım

    Babam 1.82 annem 162 ben 1.86 ' yım yaşım 16 kilom 80 hocam büyüme kıkırdağı röntgeninde açık çıktı doktorum bana hafiften görünen bir büyüme kıkırdağı olduğunu söyledi 5-10 cm uzarsın dedi 1.95 olma olasılığım varmı basketbolcu olmak istiyorum hocam ondan sordum kolay gelsin.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aknetrent kullanımı

    Hocam ldl değerim 160 çıktı tahlilimde,doktorum yinede aknetrent yazdı kullanayam mı?(20 mg uzun süre kullanacağım,kilo 120)

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzatmak

    Hocam ben müslüm dün soru sormuştum. sanırsam hesaplamada yanlışlık olmuş birde hocam endokrine gittiğimde epifizlerin kapanmış dedi diğer doktor ise kapanmak üzere olduğunu söyledi bu sebeple sporuma ve beslenmeme dikkat etsem sonuç alır mıyım (yaş 16 boy165baba boyu 165 anne boyu 155)

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger emzimleri

    Karaciğer.enzimleri hocam mrb 43 günlük bebeğim var. uzamış sarılığı var diye takip ediliyor. sarilik ile beraber çeşitli tahliller yapıldı. total bilirubin 7.3 cikti 15 gün önce 14.3tu. direkt bilirubin 0.7 cıktı 15 gün önce degeri 1.1 di.indirekt bilirubin 6.5 15gün önce 13.2 tu.alkalen fosfat...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy uzaması

    Hocam merhabalar. 1 ay önce 15 yaşıma girdim. boyum 168-169 cm civarı. annem 155, babam 175 cm boyunda. 11-12 yaşındayken 155-160 cm arası civarı boyum vardı. ve çok kiloluydum. 85 kiloydum. 11-12 yaşında başladım ve 2-3 ayda yaklaşık 30 kilo verdim. ve spor bisikleti sayesinde 55 kiloya kadar düşt...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok teşekkür ederim

    Hocam size birkaç gün önce yazmıştım. test sonuçlarım açıklanmış ve hepsi negatif yani normal değerlerde. hiç anormal değerim yok. alkali beslenmeye dikkat ediyorum. sigara da zaten hiç içmedim. ve normal kilodayım. çok şanslı olduğumu düşünüyorum ve ilaca başlayınca birkaç sene içinde 10 yıllık rem...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Güray Alın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabizlik şişkinlik

    Hocam merhaba,ben 56 yaşında bir kadınım,kendimi bildim bileli kabizlik yaşıyorum,anı tuvalet gitme hissi geliyor fakat sadece gaz cikartabiliyorum.diskimda parça parça,ilk diski yoğun sari renkte mukuslu, bu haftalarca devam ediyor normal düzene giriyor,sonra tekrar diskilama zorluğu karin agrisi ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Buyume hormonu

    Hocam oğlum 10yasinda. boyu 127.5 cm. annesi olarak benim boyum 152,babasının boyu 169. endokrin uzmanı büyüme hormonu testi istedi. ancak büyüme hormonu tedavisine yan etkileri sebebiyle pek sıcak bakmiyoruz. son 10 ayda 3.5cm uzamış. yilda 5 cm uzaması gerekir deniliyor. bu kesin bir husus mudur?...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzatmak

    Hocam merhabalar ben 16 yaşına bugün girdim 10. sınıf öğrencisiyim 165 boyundayım sınıf arkadaşlarıma göre kısayım bu durum bana özgüvensizlik sağlıyor doktora gittiğimde epifizlerin kapanmış dedi kendime egzersiz ve beslenme programi yaptım ama işe yarar mı bilmiyorum hocam ne yapmam gerekiyor baba...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x