Sorunum ne hocaö

  • bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvarİlk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idiBiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şikayeti ile doktora gittim kolonoskopi istedi ve orada terminal ileum mukozasıgranüller görünümdebelirgin ülser izlenmedi biyopsi alındı.inen kolonveSigmıid kolon mukozası belirgin olarak ödemli ve hiperemik görünüm de idi biyopsi alındı ülser izlenmedi çıkıştı anal hemoroid mevcuttu.Biyopsi sonucu ise1)kolon biyopsi Kronik nonspesifik inflamasyon mukozalar taze kanama , lenfosit hiperplaziTerminal ileum biyopsi Orta siddette aktif kronik ileit Hafif yapısal distorsiyon **** mukozasında izlenen hafif dereceli yapısal deformasyon bedeni ile olgunun İBH(özellikle crhon hastalıgı) olsalıkları dahil olmak üzere klinik değerlendirmesi yaptı ve takibi önerilir. benimşikayetimyoktuneishalneagrı hocamdoktoranca pasca kalproktin crp sedim testleri istedi hepsini yaptırdım Anca pasca negatif kalproktin 22 crp0.5 Sedim 2Gizli kan negatif sonra bendeishal başladıgünde bi ve ya iki kez sulu dıskılama hamileydim ve 4 ay sürdü bu durum.Doğum yaptım su an aynıyım ishal karın ağrısı yaşıyorum ileri boyutta değil ama doktora gittim yine aynı testleri istedi benden yaptırdım kalproktin 24 crp0.3Anca negatifTam kan sayımları normal Gaita gizli kan pozitif çıktı et yemiştim alakalı bilmiyorum)Bakteri mikroskobik incelemeler negatifKültür negatif Doktor bana crhon hastalıgı olduğumu söyledi emziriyorum dedim ve 1 yıl ılac vermiceyecem1sene sonravericekmiş bu arada doktorum ileumda kalınlaşma var mı diyeultrason istedi ve kalınlaşma yok normal sınırlarda cıktılütfen cevap berin benim sorunum ne herşey anlattığım gibi ben crhon hastası mıyım crhon hastasıisem tekrar kolonoskopiönerirmisinizilaç önerirmisiniz durumum kötüleşir mi ilaç kullanmazsam biryılDeğilsem benim sorunum ne

  • Doktor Cevabı:

    1.bu bulgulara göre ve benim kanaatime göre siz crohn hastası değilsiniz,çünkü crohn hastalığında kolonoskopide alınan parçalarda bu hastalığa özgü bulgular görülür,sizde ise böyle bir durum yok. 2.i̇shal durumu önemli;eğer ishal sizi gece uykudan uyandırıyorsa ve zayıflamanız varsa önemli.kolonoskopiden çok incebarsak tetkiki gerekebilir,bunun için size en uygun test mr enterografi̇dir. 3.yediklerinize ve içtiklerinize dikkat edin,hazır gıda,konserve tüketmeyin,evde yapabildiğiniz yemekleri tüketmeye çalışın,yoğurt veya kefir gibi şeyleri kendiniz yapın.suyunuzun temiz olması gerekir,suyu kaynatıp soğuttuktan sonra tüketin.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam kalproktin 63 cıkması bu hastalık ıcın anlamlı mı peki? Bir de alakasız bir soru olcak özür dilerim e gfr değeri küçük çocukta 130 olması normal mi hocam

  • Doktor Cevabı:

    Gfr sorusunu çocuk hastalıkları veya nefroloji uzmanına sormalısınız. kalprotektin bana göre tek başına anlamlı değil.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kulak arkadasında sertlik

    Hocam merhaba 24 yaşında kadınım sağ kulak arkamda kemiğimde dün farkettiğimde çok ufak pirinç tanesi kadar bir sertlik hissediyorum kemiğin oldugu kısımda ama epey bastırınca bunu hissediyorum ve zaten bunuda biraz obsesif oldugum için farkettim bir şey cıkmıs mı cıkmamısmı diye bakarken baska biri...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yutma güçlügu disfaji

    Hocam iyi geceler gectigimiz nisandan beri katı yemeklerin hiç birini yiyemiyorum yediklerim hep yemek borumun hep başlangıcında takiliyo bogulma tıkanma yaşıyorum 5 doc prof doktor gittim boğazımda bir şey yok dediler psikolojik dediler burnumdan kamera ile bakıldı ondada temiz cikti boyun bt çekil...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yutma güçlügu

    Hocam geçtiğimiz nisan ayından beri boğazımda takılma var katilari yiyemiyorum boğazımın üst kısmında oluyo kbb dahiliye kardiyoloji göğüs hepsine gittim kbb burnum dan boğazıma baktı kamera ile bişey çıkmadı boyun bt çekildim temiz çıktı yemek yedikten sonra feci boğuluyorum tikaniyorum bu nedir ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam hiç bir şeyim yoktu gayet normal herşey yiyordum taki annem kalcasini kırana kadar ondan sonra böle oldum çok şaşırdım gerçekten akalazyayim bütün belirtiler var sofrada herkez beraber yiyor ben kedi gibi tek başıma orda burda yiyom bunun tedavisi nedir hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam günaydın esdoskopiden önce bt istedi doktorum benden boyun bt si istedi neden anlamadım sanırım tümör kitle elemek için galiba ilaçlı istedi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam manometrı nasıl bir şey 24 saat boğazda mi kalıyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam son bişey dicem bu disfaji ilerdikce sonu ölümmü oluyor lütfen korkutmadan yazın mesela benim bazen normale dönüyor bazen şiddetleniyo bundan 9 ay önce annem kalcasini kırdı 2 başarırız ameliyat oldu 1 ay önce 3 cu ameliyat oldu benim annemin rahatsız ligindan sonra ben böle oldum sizce bu ned...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Yani ben akalazya hastasimiyim hocam gastroenteroloji doktorum disfaji dedi akalazya farklı dedi bunu öğrenmek istiyorum sizden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam akalazya ve disfaji ayrimi doktor bana akalazya farklı dedi tümör felan deil deilmi bu senin tamamen psikolojik dedi birde endoskopi olursam olduktan sonra takılma devam edermi daha fazla yutkunamama olurmu hocam çünkü endoskopi çok korkuyorum hiç olmadım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam iyi geceler geçtiğimiz ramazan ayından beri yediklerim takiliyo katı gıdalar et ekmek gibi 2 kez kbb gittim biri burnumdan boğazıma baktı bişey çıkmadı ultrason bakıldı bişey çıkmadı akalazya hastası olabilir miyim çok korkuyorum geçtiğimiz cuma kbb gittim reflu sinüzit geniz akıntısı dedi ila...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neyim var hocam

    Hocam yeni testler verildi tekrar calprolaktin 63 çıktı crp 0.2 kan sayımı normal ultrason sonucu ileumda kalınlaşma saptanmadı buna göre ne düşünürsünüz hocam çölyak testleri de negatif. 63 cıkması anlamlı mı bu hastalığa göre :/

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sorunum ne hocaö

    Hocam kalproktin 63 cıkması bu hastalık ıcın anlamlı mı peki? bir de alakasız bir soru olcak özür dilerim e gfr değeri küçük çocukta 130 olması normal mi hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Neyim var hocam

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sorunum ne hocaö

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam iyi geceler geçtiğimiz ramazan ayından beri yediklerim takiliyo katı gıdalar et ekmek gibi 2 kez kbb gittim biri burnumdan boğazıma baktı bişey çıkmadı ultrason bakıldı bişey çıkmadı akalazya hastası olabilir miyim çok korkuyorum geçtiğimiz cuma kbb gittim reflu sinüzit geniz akıntısı dedi ila...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuncay Özçelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x