Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.

  • Merhaba doktor hanım ben size daha önce bir çok soru sormuştum sizden allah razı olsun.Hep cevap verdiniz.Yine bir sorum var.ben kemoterapi görüyordum hatırlarmısınız bilmiyorum,son kemoterapime gireceğim ve bana mememin tamamen alınıp alınmadığını yoksa kitlenin mi alındığını sordular.Benden kitleyi almışlardı.Buna karşılık 1 ay ışın tedavisi görecekmişim.Sonraki bir ayda serum vereceklermiş.Kemoterapim tamamen bittikten sonra tüm tetkikler yapılıp öyle karar verilmesi gerekmiyor mu? bir de benim 14 yaşında bir kızım var.onunda memeleri büyüdü sonuçta ergenlikteler ve ben kızımda da genetik olarak kanser çıkmasından çok korkuyorum.Kızım ne yapmalı ne yemeli neye dikkat etmeli meme kanseri olmamak için. bide kızım çok çabuk gelişiyor ve yaşından büyük gösteriyor.Lütfen yardım edin sorularımı en kısa zamanda cevaplarsanız çok sevinirim.TEŞEKKÜRLER

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, sadece kitle alındıysa radyoterapi olmanız şart. kızınız için endişelenmeyin,sağlıklı beslensin,spor yapsın,25 yaşından sonra da yıllık meme ultrasonu ile takip olsun yeter. sevgiler dr.sevil öz

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tırnakta morarma

    Iyi günler oğlum 17 yaşında el tırnaklarının ucunda morarma oluyor romatizma geçirmişti iğne yaptırmıştık 10 yıl 4 yıldır yaptırmıyoruz oğlum istemiyor acaba elindeki morluklar neden olabilir yanıtlayabilirseniz sevinirim ( ayrıca doktora gittiğimizde kalpte 1.derece kaçak olduğunu söylediler)

    Doktor Cevabı:

    Aile Danışmanı Filiz Karalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gözde nabız atması

    Merhaba, benim şikayetim kalp atışımı gözümde görmem yani nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama bir noktaya baktığımda iki gözümün kenarlarında ve alt kısmında görüntü nabzımla eş olarak oynuyor. görüntü oynuyor yani nabız gibi atıyor. çok şiddetli değil ama belirgin. ağrı vs. yok. sorum şu, acaba bu s...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Günal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Hocam merhaba. erkek arkadaşımla kıyafetlerimiz üzerimizdeyken sürtünme yaşandı. fakat çok ağır bir baskıyla değil. ertesi gün akşamı idrarımı temizlerken peçeteye pembemsi bir kan geldi adet dönemime de daha çok var. bunun nedeni kızlık zarımda oluşan bir yırtılma olabilir mi? pandemik dolayısıyla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dilde hvp ve kanser

    Öncelikle kolaylıklar dilerim doktor bey çalışmalarınızı çok beğeniyorum ve hastalara karşı çok ilgili bir doktor olduğunuz içinse böylesine uzun bir soru soruyorum kusura bakmayın lütfen. benim 7 ay önce şüpheli bir ilişkim oldu maalesef daha sonra dilimin foliate papilla kısmında bir kaç adet küç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Ersan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Naviküler kemiği

    Hocam merhaba. bundan yaklaşık 1 buçuk ay önce ev yapımında kovalarla evin içine harç taşıdım yaklaşık 2 hafta sürdü ve son günlerine doğru ismini tam bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla naviküler kemiği olması lazım. bu kemiğin hemen alt kısmı ağrımaya başladı ama fazla bir ağrısı yoktu. bunun ü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dizimi tam bükemiyorum

    İyi günler hocam size bir soru sormak istiyorum 15 gün önce elektirikli taş motoru ile sol ayağımı dizin ordan yukarıya doğru kesildi ama diken doktor ayağında tendon kesiği yok damarlarda zaran görmemiş ama 15 gün sonra dikişleri ve ateli aldılar ama dizimi tam bükemiyorum bu normalmidir cevaplarsa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ufuk Aydınlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gecikmiş konuşma

    Merhabalar selda hanım oğlum 4buçuk yaşında kelime var cümleye geçemiyor algısı dinlemesi göz kontağı herşer yolunda herhangi bir sorunda çıkmadı otizm vs çıkmadı özel eğitim alıyor ama hiçbir fayda göremedim orda kendini kapatıyor evde kullandığı yada bildiği kelimeleri dahi söylemiyor tepki vermek...

    Doktor Cevabı:

    Psk. Selda Bekil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardımcı olun

    Doktor hanım merhabalar. ben 22 yaşındayım doktora gittiğimde pcos olduğum söylendi değerler şöyleydi fsh.6.41 lh.12.11 estradiol.32.08 prolaktin.12.57 tsh.1.83. herhangi bir kilo sorunum yok adet düzensizliğim aşırı olmasada oluyor bazen maalesef en önemlisi tüylenme problemim çok arttı. size...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabahlari uykudan uyaninca soguk terleme hafif mide bulantisi alt ve ast yu...

    Merhabalar doktor bey gögsumde arasira gun icinde batma sikayetiyle kan tahlili istedim hdl:35 trigliserid:152 ldl kolestrol:190 total kolestrol:230 cikti alt:175 ast:52 diger tum degerler normal cikti kulak iltihapi nedeniyle klomaks kullaniyodum acaba alt ast degeri yuksemis olurmu daha onceden ka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabahlari uykudan uyaninca soguk terleme hafif mide bulantisi alt ve ast yu...

    Merhabalar doktor bey gögsumde arasira gun icinde batma sikayetiyle kan tahlili istedim.hdl:35 trigliserid:152 ldl kolestrol:190 total kolestrol:230 cikti alt:175 ast:52 diger tum degerler normal cikti kulak iltihapi nedeniyle klomaks kullaniyodum acaba alt ast degeri yukselmis olurmu daha onceden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hymen ve mast.

    Ben adetimin 5.gününde yastıkla sürtünme ile kıyafet üzerinden mast yaptım.ondan önce kan falan yoktu fakat hemen arkasından kan geldi rengi açıktı.daha sonra yaklaşık bir hafta boyunca ağrı hissettim o bölgede.içeriye herhangi bir şey sokmadım tek ihtimal var eğer mümkünse tabii böyle bir şey o esn...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Miray Sekkin Eser

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hymen ve mast.

    Ben adetimin 5.gününde yastıkla sürtünme ile kıyafet üzerinden mast yaptım.ondan önce kan falan yoktu fakat hemen arkasından kan geldi rengi açıktı.daha sonra yaklaşık bir hafta boyunca ağrı hissettim o bölgede.içeriye herhangi bir şey sokmadım tek ihtimal var eğer mümkünse tabii böyle bir şey o esn...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Göymen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ciltte kızarıklık ve pütür

    Hocam merhaba size 3 sorum olacak 1:bundan 2-3 sene önce siyah noktaları almak için cildime belli bir süre ağaç tutkalı sürdüm sonra faydası olsun olmasın yaptığımın zararlı olduğunu düşünüyorum aceba ağaç tutkalı cildime kalıcı bir hasar veya zarar vermiş midir? 2-cildimde küçük küçük sivilce ve pü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Özlem Tuncayengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yasmini ilişkiden 5 gün sonra yarım bırakmak

    Hocam merhaba, sorumu cevaplandırabilirseniz çok sevinirim çünkü zor durumdayım. ben yasmin hapının 2. kutusundayım tam zamanından başladım ve hiç hap atlamadım. 2. kutunun 10. günü bir birlikteliğim oldu ve geri çekilme oldu. başka bir birlikteliğim olmadı. ilacın bitimine 7 gün kala yani ilişkinin...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yasmini 2. kutuda ilişkiden 5 gün sonra yarım bırakmak

    Hocam merhaba, sorumu cevaplandırabilirseniz çok sevinirim çünkü zor durumdayım. ben yasmin hapının 2. kutusundayım tam zamanından başladım ve hiç hap atlamadım. 2. kutunun 10. günü bir birlikteliğim oldu ve geri çekilme oldu. başka bir birlikteliğim olmadı. ilacın bitimine 7 gün kala yani ilişkinin...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x