Sonuç nasıl

  • hocam kolestrol ile şekerim nasıl sizce Biyokimya Tüp Kabul Tar : 23.06.2014 16:09 Glukoz 92 mg/dl 74 - 106 Kreatinin 0.80 mg/dl 0.67 - 1.17 Üre 25 mg/dl 17 - 43 Ürik asit 4.5 mg/dl 3.5 - 7.2 Total Kolesterol * 336 mg/dl 0 - 200 Trigliserid * 462 mg/dl 0 - 150 HDL Kolesterol 46 mg/dl 40 - 60 VLDL Kolesterol * 92 mg/dl 8 - 35 LDL Kolesterol * Trig > 400 oldugunmdagn/d hl esapl5a0ma y -a pil1m5a0di AST 39 U/L 0 - 50 ALT 49 U/L 0 - 50 Demir * 66 ug/dl 70 - 180 D.Demir Bağlama Kapasitesi * 655 ug/dl 155 - 355 BUN 12 mg/dl 8 - 20

  • Doktor Cevabı:

    Özellikle trigliserid ve total kolesterol oldukça yüksek.kolesterol içeriği azlatılmış diyet,varsa alkol tüketiminin kısıtlanması,düzenli egzersiz öneririm.yanısıra bir süre için trigliserid düşürücü ilaç kullanılabilir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yumurtlama günü

    Hocam peki her ay 28 günde bir değilde ama yine de her ay adet gören kadınlarda kaçıncı günler hamile kalmak için risklidir? hamile kalmak istemiyorum. teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte antibiyotik

    Doktor bey merhaba hamile kalmayı planlarken sistit oldum 20 gün içinde 3 kere atak geçirdim idrarımdan kan geldi çok ağrı oldu ürolojiye gittim adetim geçmemişti test yaptık pozitif çıktı.bol su içtim fayda göremedim 2 kere monurol kullandım geçmedi en son ateşlendim 2 gün 38 oldu ateşim 4+3 deyken...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Süha Sönmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seğirmeler

    Hocam saygılar geçmiş bayramınızı kutlarım. yaşım 27 meslek öğretmen . hocam bu pandemiden dolayı mart ayından itibaren mecbur kalmadıkça dışarlara çıkmadık okullarda kapanınca. bu süreçte çok hareketsiz kaldığım bilgisayar başında uzun süreler geçirdiğim zamanlar oldu maalesef normalde spor yapan f...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyumun uzamasını istiyorum

    Merhaba hocam. 15 yaşındayım . annem 1.55 babam 175 boyunda . 1.60 boyundayım ama 5-10 cm uzamak istiyorum . ne yapmalıyım ? boyum daha fazla uzar mı? ne tür şeyler daha fazla boyumu uzatabilir ? ilaç tedavisi var mı? soruma cevap verirseniz çok mutlu olurum. şimdiden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Görmenin azalaması

    Öncelikle merhabalar. sormak istediğim bir soru var. cevap verirseniz çok memnun olurum. ben 2017 senesinde ve 2019 senesinde, toplamda iki kere bir rinoplasti ve bir de septoplasti ve konka aldırma ameliyatı oldum. bu ameliyatlar maalesef ileri teknoloji olarak adlandırılan cihazlarla değil de, kır...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sinan Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Merhaba genelde 5 haftada bir adet oluyorum fakat bazen 6 haftaya çıkıyor doktora gittim hormonlarım normal çıktı ultrasonda yumurtalıkarimin polikistik yapıda olduğunu söyledi fakat fsh 10.11 ve lh 9,75 çıktı bu değerler polistik yapıyı desteklemiyor sanırım bana cycloprognova adlı ilacı verdi heme...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ankilozan spondilit

    Hocam merabalar, 2 aydır geçmeyen ağrılarımdan dolayı ramotoloji ye gittim ankilozanspondiloit araştırıldı yapılan tekkikler crp,sedim normal gen testi negatif ve en son ilaçlı sakroilak mr çekildi sakroillitle ilgili bir bulgu bulunamadı.ancak benim agrım genelde sırtımda tam omurilik üstünde şidde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İletişim bilgisi

    Merhabalar hocam annemin 6 ay sonrasi kontrol mr i vardı sonuc için sizinle görüşmek istiyoruz.aktif olarak çalışiyorsaniz iletişim bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok seviniriz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ömer Vedat Ünalp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ca hastasının ameliyatın inop edilmesi ve bundan sonraki tedavi durumu...

    Hocam merhaba, babama 1.5 sene önce mide ca ön tanısı konuldu ve 24 kür kemoterapi aldı pet sonuçları ve diğer testlere göre heyet toplanıp ameliyat etme kararı verdiler ama ameliyat olmadı. raporda:“ diagnostik laparoskopi-mide ca hastada karsinomatasis peritonei olarak görüldü inop kabul edildi”....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tetanoz aşı

    Hocam merhaba ben 26 yaşındayım sanırım ilk okul'da tetanoz aşısı olmadım üniversite'nın aşçılık programından mezunum iş hayatım için tetanoz aşısı oldum 25 ekim ve 25 kasım 2019'da dıger dozları vurmadım bu oldugum aşılar benı ne kadar korur? saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seğirmeler

    Mrb hocam seğirmeler için emg genel tarama üç ekstremite emgsi yaptırdım raporda tüm sinir iletileri normal limitlerdeydi bileteral alt bileteral üst extremitede polinöropati ve tuzak nöropatiye rastlanmadı yapılan iğne emg de bileteral rectus femoris deltoid biceps ve triceps kaslarından akut dener...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seğirmeler

    Hocam iyi günler. hocam ben 21 yaşında erkeğim tıp okuyorum. hocam benşm bundan 7 ay önce elimde gün boyu olan aralıklara seğirmeler başlamıştı ve ondan öncede arada vicudumda oluyordu 2 saniylerik. parmağımdaki seğirme bir süre sonra geçti ama vicudum yine arara ara seğiriyodu yinede en fazla 3 san...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv cmv wbc 3.nesil

    Hocam öncelikle bayramınızı kutlarım. benim sorum 104. gün devlet hastanesinde anti hiv testi yaptırdım(kaçıncı nesil olduğunu bilmiyorum ama 3 diyelim en kötü) o zamana kadar test olmadım test tarihim 4 haziran. ve sonucum çok şükür negatif daha sonrasında içim rahat etmedi çünkü bazı belirtiler ya...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Muharrem Murat Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ihtimali üstüne görme

    Hocam merhaba, kız arkadaşımın adeti düzensiz. ama genelde 35 gün civarında olur. en son pandemiden once bir birlikteliğimiz oldu tabi korunarak. daha sonrasında bu ay yaklaşık 33. gunundeyken yine bir birliktelik yaşadık onda da korunduk fakat bu ay 51 gün oldu ve o günden beri hâlâ regl görmedi ke...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Songül Kaloğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz yaşı kuruluğu ( yüzde yüz üretim yok )

    ( yanlış yapılan bir penisilinden kaynaklı ) suni gözyaşı ve ilaç tedavisi devam ediyor. punktum tıkacı ve kontakt lens gibi tedaviler uygulandı. fakat çok kuru olduğu için göz bu tedavileri kabul etmedi. ( göz bezlerim hiç çalışmıyor hocam )

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sinan Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x