Solid nodül

  • Merhaba hocam. Annem (61) tiroid ultrason tetkidi şöyle: "Tiroid lob konturları düzenli. Tiroid gland parankim ekosu nonhomojen olup her iki lobda intraparankimal en büyüğü 5 mm çapında hipoekojen 3-4 adet solid nodül izlenmektedir. İstmusta 36 mm çapında izo-hipoekojen eko dağılımı gösteren, içinde kistik-nekrotik alanları olan solid modül mevcuttur. Servikal bölgede patolojik boyutlarda lenf nod ya da kitlesel imaj gözlenmemiştir." Kan Testlerinde TSH, Serbest T3, Serbest T4 normaldir. (örneğin, TSH 0.25-5 ref aralığı - hastanın değeri 0,53) Bu bilgilere göre tiroid kanseri olma ihtimali nedir ve ne şimdi ne yapmak gerekir? Teşekkürler


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kanser korkusu

    Hocam merhabalar. hocam ben hayatımda çok büyük hata yaptım. hocam 15 ay önce endeskopi ve kolonoskopi yaptırdım. midemde pangastrit ve hp mikrobu çıktı patolojik sonuçda. ben çeşitli nedenlerden 10 kere tomografi çektirdim 29 yaşındayım 2 beyin 4 tüm batın 4 sinüs bt çekimi bu yıl böbrek taş için 2...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne olabilir?

    Merhaba, 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. 1 yıldır bağırsak düzensizliği yaşıyorum, ancak son zamanlarda kabız gibiyim. geçen sene sürekli ishal-kabız olmaktan ve kan kusmamdan 8 kasımda kolonoskopi endoskopi yaptırdım herhangi bir teşhis bile koymadılar temiz çıktığını söylediler. ardından tiroi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo 624

    Merhaba doktor hanım. ben roaccutane kullandım bundan 4 ay evvel. 2 ay kadar. eklem ağrılarım olunca bıraktım. ayaklarımın üzerine basamayacak duruma gelmiştim. şu an iyiyim bir ağrım yok. 5 kilo aldım bir de ilaçtan dolayı. kilo vermek için diyetisyene gitmek istedim. dahiliyede kan tahlilime baktı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalsiyum yüksekliği

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam. pth hiç baktırmadım ancak bir kaç ay öncesinde halsizlik şikayeti ile dahiliyeye gittiğimde sedimantasyon bakılmıştı ve normaldi. nefroloji uzmanı doppler usg, spot idrar ve bu tetkikleri istedi, tam idrar tahlilinde +1 protein kaçağı görüldü. hafif bir p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    *tiroid sağ lobta 52,9*72,2mm boyutunda iyi sınırlı lobüle kontürlü kistik dejenere alanlar dışında *izoekoik periferal kanlanan solid nodül izlendi. (ti-rads kategori3) histopatolojik tanısı önerilir. isthmusta inferiorda 10,5*5,4mm boyutlu lümeni retiküler ve internal partiküllü avasküler ki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalsiyum yüksekliği

    İyi günler hocam ben 18 yaşındayım bir süre önce öğrenmiş olduğum bir böbreğimin doğuştan küçük olma durumundan dolayı ileri tetkik için nefroloji uzmanına başvurdum ve yapılan bazı tahlillerde kalsiyum 11,2 görünüyor. magnezyum 2.1albümin 48 fosfor ise 4.20. kreatinin değerim ise 1 çıkmış bazenleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroit hastalığım mi var

    Hocam merhaba. diyetisyene gitmek için dahiliye polikliniğinde muayene oldum. kan tahlilimde troid çıktı. araştırınca değişik şeyler duydum. bir de siz bakar mısınız kan tahlilime. yakın zamanda roaccutane kullanıp bıraktım etkisi geçince bu kan degerlerim düzelir mi acaba? sonuçlar: antitroglubu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Biopsi sonucum

    Hocam iyi günler ultrason eşliğinde sağ servikal level 2 lenf nodu i̇i̇ab yapıldı.yaymalarda polimorfik lenfositler izlenmiştir.atipik hücreye rastlanmamıştır.toksit olmayan guatr,tanımlanmamış. tanı **** lenf ****ğ servikal level 2.i̇i̇ab hocam bu sonuca göre beni̇m durumum nedi̇r?tavsi̇yeni̇z var...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 eksikliği

    Ayşen hocam merhaba; b 12 kan sonucum :188 çıktı doktor dodex iğne verdi ama ben bunu haftada bir mi yoksa ayda bir mi vurulacağım..karıştırdım. hangisi en faydalısı olur acaba? bir de ferritin değerim :7 sidefer demir hapını kullanacağım. ama troid hastasıyım. demir hapını kahvaltıdan 2 saat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato antikoru negatif ama tsh yüksek sorun nedir :(

    Hocam merhaba nasılsınız 🌸 umarım iyisinizdir. ayşen hocam ben de hipotiroidi yani tsh hep 10 üzeriydi 5-6 yıldır, bugün anti-tpo ve anti tiroglobulin testi yaptık sonuçlar negatif geldi. yani değer aralığında ama benim tsh sonucum bugün 5.6 gelmiş referans aralığı (0,55- 4.78) 2 aydır ilaç içmedim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer.fonksoyon testleri

    Merhaba doktor hanım 27 yasindayim benim bir sorum vardı bundan bir ay once ise giriş evrakları içinde istenen testlerde alt 16 çıkmıştı bugün yapılan başka bir şeyden dolayı istenen testlerde alt 29 cıktı referans aralığı 0-40 normal ama bir ay once 16 iken şimdi 29 olmasından dolayı korktum yani 1...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Özel gop ayrılık

    Merhaba elif hanım, özel gop hastanesi'nin randevu merkezinden 23/10/2021 cumartesi tarihi itibariyle olmayacağınızı söylediler, acaba yeni çalışma yeriniz neresi olacak?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Candida ve ibs

    Hocam tekrar merhaba, doktorum ibs için hepazec 550 mg ve aynı zamanda mikostatin süspansiyon verdi candida için. benim sorum şu mikostatin bagırsaktaki candidaya etki eder mi(ağzımda aft pamukçuk vs yok) bir de bu 2 ilacı eşzamanlı kullanmamda sakınca var mıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid i̇ltihabı

    Elif hanım merhabalar. benim tahlillerimde tsh, t4 ve t3 normal ama anti tpo, anti tg2 yüksek çıktı. tiroid bezim hipertrofik. boğazımda hassasiyet, yutkunma zorluğu var sadece. doktor ilaç vermedi. yaşım (24) gereği de tahlillerimde dalgalanmalar olabilirmiş. benim dikkat etmem gereken hiçbir husus...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dil kisti mi

    Hocam merhaba.bende kronik faranjit var.bir ay önce yeniden olunca boğazıma bakmak istedim.fenerle baktığımda sol tarafta dilin baya gerisinde çok kuvvetli aaa deyince yarım bezelye tanesi kadar belki biraz küçük içi beyazımsı sarımsı yuvarlak iltihaplı sivilceye benzeyen bişi gördüm.3 hafta bekledi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x